Kira×240 ay vade olarak hesapladigimizda 450.000 tl civari hakki fazlasi haram .
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Kira×240 ay vade olarak hesapladigimizda 450.000 tl civari hakki fazlasi haram .
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
50 de ben vereyim 500 olsun 750 nedir... Satamayacak o kesin. Ben 450 teklif etsem adam küfür ettin zanneder. Ya kira artacak ya fiyat düşecek bana kira artacak gibi gelmiyor çünkü her yer ev demek ki o fiyat düşecek...
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gecen hafta Beylikduzunde 540 bin liraya daire sattim. Alici kiraya vermek icin almis. 1800-2000 arasi kiraya gider. Yani su anda yillik banka mevduat gelirinin yarisi kadar...faizler bu seviye kalir konut fiyatlari yatay giderse kira geliri mevduat gelirinin epey kaldinda kalacak....
Sahsen 2-3 yil boyunca konut fiyat artisinin yatay yada enflasyon artisinin altinda kalacagini tahmin ediyorum. Buda bir nevi fiyat dususu demektir.
Paranin bir kismi TL mevduat bir kismida doviz mevduat hesaplarina gidiyor su anda...Diger yandan arz fazlasi diger yandan yatirim istahini dusuren yurt disi ve yurt ici gelismeler...
Bundan dolayi konut fiyatlarinin bir kac yil boyunca yatay seyredecigini dusunuuorum.
Allah'tan internet var. Yoksa adamı ayakta öperler bu memlekette ...:)
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...44005080/detay
Arsamız Büyükçekmece Eskice Mahallesin de 4097 Parsel 300m2 Müstakil Tapuludur
Arsamızın İfraz Çalışmaları Cadde Sokak Ayrımı Vs Bitmiş Vaziyettedir İmar Çalışması Devam Etmektedir
Arsamız Alkent 2000 Evlerinin hemen altındadır İstanbul Üniversitesi ve Carrefour yürüme mesafesindedir
Arsamız MÜSTAKİL TAPU dur
http://www.iha.com.tr/video-hasan-ak...uyarisi-85829/
“BÜYÜKÇEKMECE GÖL HAVZASINDAN ARAZİ ALANLAR PIRASA DAHİ EKEMEYECEKLERâ€
“Büyükçekmece Göl Havzası'ndan yer alan vatandaşların bu alana çivi dahi çakamazlar†diyen Başkan Akgün, “Hiç kimse bu alan gelerek buraya konteyner koyamayacak. Hiç kimseye burada küçük alanlara inşaat yapamayacak. Kanun koyduğu takdirde, şartlara uyanlar bu alana ev yapabilecekler. Kimse kusura bakmasın arazisi olan arazisini bu şekilde kullanabilecek. Son zamanlarda vatandaşlarımız eli çantalı emlakçılar tarafından kandırılıyor. Emlakçılar vatandaşın gözünü bu manzara karşısında boyuyorlar. Vatandaşın elinden parayı alıyorlar. Ondan sonra vatandaşlar kafasını iki elinin arasına alıp ben ne yaptım diye üzülüyor. Çünkü, aldıkları bu araziye pırasa dahi ekemeyecekler. Bu arazi üzerinde en ufak dahi tasarrufta bulunamayacaklar. Yüzüğünü, bileziğini satıp buradaki manzara sonrası buradan arsa alanlar bilsinler ki bu alana sadece pırasa ve fasulye ekebilirler. Onda da ilaç kullanamazlar. Yani bilsinler ki buradan aldıkları arsalara verdikleri paraları çöpe atıyorlar†diye konuştu.
Bugün trafikte gördüklerimden sonra gidenlerin gayet mantıklı davrandığına kanaat getirdim. Eskiden bu ülkede sollama yapan araca selektör yaptığında adam çıktığı şeride geri dönerdi. Şimdi üstüne sürüyorlar millet kafayı yemiş.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İstanbul da yaşayıp keyif alan mazoşisttir ;)
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
beton lobisinin bundan 3-4 sene önce kibirli hallerini de hatırlıyoruz, bugünlerde yeni açıklanan 1.çeyrek hormonlu büyümeyi nasıl göklere çıkarıyorlarsa o zamanda beton güzellemesi ve milli gelir 10 bin dolar, her şey süper muhabbeti yapıyorlardı.
ancak gören gözler için her şey netti: sürdürülemez bir şehirleşme ve ekonomi modeli. istanbul özelinde zaten bu süreçler mega bir köy oluşmasına neden oldu. aklı başında kimse de 20-30-40 katlı evlerden kümes gibi ev almaz. ülke insanımız gittikçe batılı standartlarda isteklere sahip olacak: liberal iklim, yaşanabilir ve YÜRÜNEBİLİR sokaklar, sinir etmeyen bir trafik, rasyonel yöneticiler..bunların olmadığı yerde ucube binalar göreceğiz, boş, doldurulamamış, yada en sonunda oldukça ucuza (diğer enstrümanlara göre daha az getiri) satılmak zorunda olacaklar, hesapta olmayacak kadar aşağı seviyelerde.
bunları yıllardır söylüyoruz ve görünen köy kılavuz istemiyor. liberal iklim kelimesini belki de ilk kullananlardan biriyim bu forumda, 4-5 yıl öncesinde. sürekli bunun öneminin altını çizdim. bir yerleşim yerinin bir karakteri olmalı, modern Turkiye de bu seküler yaşam kuralları altında bir iklimin oluşması demek, kişisel özgürlüklere önem veren, mahalle baskısının olmadığı, insanların yaşamdan keyif alacakları yerler. dolayısıyla liberal iklimi boğan bir atmosferin oluşması aslında emlak sektörüne en büyük darbelerden birisidir. o yüzden inşaatçılar var olan parkların/ormanların yanında ev yaparak bunun reklamını yapacaklarına (falanca ormana komşuyuz tarzında) bu atmosferi kendi projelerinde oluşturmalı, emsaller üzerinden şehirlerin yağmalanmasına kendisi karşı çıkmalı, ve her şeyden önemlisi ülkede liberal iklimin ve hak/hukuk gibi kavramların oluşmasında kendilerinin de bir katkısı olmalıdır. aksi takdirde kısır döngü devam edecektir.