Altının zamanı geliyor da ondan.:cool:
Printable View
Doğru tabi çarpan çarpılan kim olur onu şimdilik bilemeyiz, aslında ben orada yanlış ifade etmişim, hazine veya merkez fazla fark ödememek için dönüşlerin yoğun olduğu 3 ay, 6 ay sonunda bir düşüş dalgası yaratabilir mi acaba diyecektim.
Tabi dolar 10-11 arasındayken bu vade işine girenler oldu kısa bir süre için oralara kadar düşürebilirler mi? biraz zor görünüyor ama imkansız değil herhalde en azından düşürebildikleri kadar düşürürler mi diyorum.
Enflasyonun ölçüsü de anladığım kadarı ile insanların temel ihtiyaçları, tüketim alışkanlıkları, alışveriş için tercih ettikleri yerlere göre değişiyor, ama bunları tek tek hesaplamak zor, alınan bir çok temel ürün var sonuçta, 1 ay, 3 ay, 6 ay, 1 yıl hangisini baz alacağımız bile belli değil fiyatlar sürekli değişiyor. Benim için son bir yılda en önemli kıstas ev ve araba alacaktım onların fiyatlarındaki artış oranı oldu mesela.
Ama sonuçta gördüğüm kadarı ile geçen sene bu zaman dolar, altın, ev, araba alanlar büyük miktarda enflasyondan korunmuş hatta üzerinde getiri elde etmiş oldular, bunların dışında bazı serbest ve hisse fonları alanlar da enflasyon bayağı üzerinde gelir elde ettiler. Bu yıl da büyük ihtimal aynı şekilde devam edecek ama benim gibi mevduattan gelenler bir türlü cesaret edip tamamen risk almayınca enflasyona yenilmeye devam edeceğiz herhalde.
Bence düşürebilirler de bu bizim yararımıza mı olur emin değilim. Bizim sorunumuz zaten sürekli cari açık, döviz kıtlığı, kıt olan şeyin değerinin artması, dolayısıyla kur artışı ya da yerel para biriminin değer kaybetmesi,artan kur, ithal girdi maliyetlerinin yükselmesi, enflasyon.. bu böyle sürer gider. Cari açığı kapatacak, büyümeyi daraltacak politikalaları siyasetçiler sevmez, çünkü halkın canı yanar, gider başka siyasetçiyi seçer.
Bu mesaj arkadaş grubundan da geldi bana ama açıkcası bu dönemde gerçekten ülke ve vatandaş yararına birşey yapılmadığı için bu olaya da şüphe ile yaklaştım. Bizi iyice paranoyaklaştırdıkları için yine bir tanıdığa para kazandırmak amacıyla fidan ihalesi verilecek de legal hale getirmek için "Bak vatandaş onay vermiş, biz de onun adına fidan aldık" demek için göstermelik bir kampanya mı yapacaklar diye aklıma kurt düştü.Fidan dikeceksen herkes adına dik. Neden onay alıyorsun ki? Adına fidan dikilse kim niye diktin diye sorar ki?
Dikseler dikseler ocağımıza incir ağacı dikerler.
bana sormadan benim adıma nasıl fidan dikersin ? kişisel verileri koruma kanunu yetişşş. ( sevim değil )
Geçtiğimiz ay spk bültenindeki onaylanan fonlardan, İstanbul Portföy Katılım Hisse Senedi Fonu'nun "IFV" kodu alacağı kapta bildirilmiş.
İzahname ve yatırımcı bilgi formu bugün kapa eklenmiş. IFV'nin, IIH fon ile portföy yöneticileri aynı ekip olduğu gözüküyor.(Alkım Biket, Tufan Deriner). Fon yönetim ücreti yıllık %2,5. IIH fonun katılım versiyonu olacağa benziyor.
Karşılaştırma ölçütü: BIST Katılım 50 Getiri Endeksi %90, BIST-KYD 1 Aylık Kar Payı TL Endeksi %5, BIST-KYD Kamu Kira Sertifikaları Endeksi %5
Ne zaman yatırıma açılacağı ile ilgili bir bilgi henüz kapta yok. Hisse senedi ile ilgili yatırımlarımı ELZ'de tutuyorum. IFV yatırıma açılınca, hisse senedi yatırımlarımı çeşitlendirme adına, kademeli olarak Elz'de tuttuğum yatırımların %50'sini aktarmayı planlıyorum.
https://www.kap.org.tr/tr/fon-bilgil...nedi-yogun-fon