patron alımda (qnb)
Printable View
patron alımda (qnb)
Bana göre %32~34 en iyi rakamdır sonra enflasyona odaklanıp düşürmeye çalışmaları lazım ardından enflasyon faiz rakamına yaklaştıkça 2 şer puanlık düşüşler yapılabilir tabi enflasyondaki düşüşler de göz önünde bulundurarak yapar enflasyonun veya faizin tek hanelere düşmesi de 1~2 yıl sürer bazı aylar pas geçilir belki o zaman sarkabilir
Uzun zamandan beri ilk defaalım tarafı satış tarafında bekleyen lotun üstünde
%15 faiz komik oldu dağ fare doğurdu lafı cuk oturuyor
Bu karar kkm ı devam ettireceği anlamı çıkar ayrıca kredi yok diyor bu aralar
Stratejik yatırımlara kredi verecem onlara serbest
Dün ve bu gün faiz konusunda yaptığım yorumlar...faiz miktarını tam isabetli tahmin etmişim dostlar....:kahkah: piyasa da bunu satın aldığı için olumlu etkileniyor....dün bir miktar nakitim vardı...onunla bir hisse daha almıştım...:) böylece doğru öngörülerimizin ekmeğini yiyebiliriz....
merkez bankası yumuşak bir geçiş yapmak istiyor dostlar...çok aşırı bir sert faiz artışı olsaydı reel sektör çok olumsuz etkilenecekti...şimdilik her kes faizlerin ileride de artacağını öğrendi..her kes buna göre ayağını yorganına göre uzatacak...ekonomide öngörülebilirlik arttı...merkez bankasına güven gelmeye başladı...kısacası ekonomi yavaş yavaş rayına girmeye başlayacak...muhalefet geldiğinde de aynı politikaları uygulayacaktı...doğru neyse o uygulanıyor...
o bölüm güzeldi...carı açığı düşürmeyi teşvik edecek yatırımlara destek verilecek denildi..benim de ilk aklıma yenilenebilir enerji sektörü geldi...ayrıca ithal edilen hangi ürün varsa o ürünlere yönelik teşvikler verilecek...böylece cari açık kapatılmaya çalışılacak...doğru kararlar bunlar...şu anda ülke ekonomimizin cari açığına neden olan yegane kalem %90 ile enerjidir...sonra diğer kalemlerdir diye hatırlıyorum..