Hulk davası baştan görüşülecek abd de diye biliyorum.
Printable View
Eurosport'da Snooker Dünya Şampiyonası Finali var Selby-Brecel. Bende Tivibu 71. Kanal.
Yukaridaki senaryoyu tüm mecralarda anlatan büyük çoğunluk işinize gelmediği icin mi artırılacak faizin sermaye girişini ve kuru dizginleyici etkisini görmezden geliyorsununuz? Ayrıca dövize talebi kisici etkisini? Hatta genel talebi kırıcı etkisini?
Ayrıca ithalata bağımlı ihracatta kurun daha düşük seviyede dengelenmesinin de daha düşük cari açık ihtimali yarattığını bilerek mi görmezden geliyorsunuz? (İthal girdilerin ucuzlaması sonucunda maliyetlerin düşüşü)
Özetle daha fazla devalüasyon olmazsa olmaz bir zorunluluk değil...
Dolarize olmuş büyük çoğunluk içten içe TL nin daha da rezil olmasını istiyor bu net...
1 yil boyunca %50-60 civarı bir faiz herşeyi çözer... Önemli olan bunu yapabilecek irade...
Boyle bir faize ihtiyaç duyulmasının da tek sorumlusu var...
O sorumlu nedeniyle maksimum %20 li faizler 10 civarındaki kur yerine, su an 20 li kuru 30 lu faizleri, %100 un uzerinde enflasyonu yaşıyoruz ve bu rezilligi çözmek için de daha yüksek faize ihtiyaç duyuyoruz.
1 sene içinde belediye seçimi var. Iktidar da muhalefet de salladikca sallıyor, en düşük emekli maaşı 7500 olup üstelik de milyonlarca delikanlı emekli ediliyor dolar 15 olsa bunlara her ay 500dolar para verebilir mi turkiye? Iyi düşünmek lazım. Asgari ücret senelerdir 500 doların altında gezdi 200 300 400 lerde gezdi gönül ister ki asgari 2000 dolar olsun. Ama yani dışarıdan bakınca hem fiyatlamalar hem maaşlar hem esnafın is adamının beklentisi 25 - 27 aralığı gibi piyasada oturmuş gibi görünüyor asgari de 12 filan yaparlar emekli maaşı 7500 verirler akar gider.
Su an zaten 32 33 faiz var ve baya piyasayi kırdı borsa da ondan düşüyor 50 60 o nedenle zor bence. Kim seçilirse seçilsin bu arada çok bir şey değişmez bence.
Aralık ayında tr deki aracımı sattım superb 2020 45.000 de benzinli tam dolu. 1.1m gitti.
Simdi baktım fiyatı 1.3m olmuş. Ne kur arttı ne başka bir şey oldu araba da eskidi üstüne. 6 ay geçti. Yani piyasa kafada kura %20 25 en koydu kafada. Gerçekte bu olmadı henüz. Ama tr de fiyatlar aşağı gider mi bilmiyorum.
Bu hükümet başta kaldığı sürece kimse dolardan vazgeçmez faizi de yükseltmezler şu an seçim varda ses çıkarmıyorlar seçim sonrası daha polisiye önlemler yolda milletin bankalardaki dövizine çekim limiti getirmeleri döviz bürolarına kapalı çarşıya el atmaları vs vs. Bakın şimdiden ikili üçlü kur oluştu bile. Bunlar itibardan tasarruf etmezler faturayı yine halka kesecekler seçim sonrası vah ki ne vah bu halkın haline bu arada dövizde altınıda seçim öncesi yastık altı yapmak en iyisi her şey beklenir çünkü.