.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...939bbcdf22.jpg
Printable View
şimdilik şirket yetkilileri ile bir görüşme yaptım...neden bazı yıllar son çeyrekte az kar veya zarar açıkladıklarını sordum...2014 yılındaki zararın italyadaki şirketin satın alınması ile ilgili giderlerden kaynaklandığını söylediler..2016 yılındaki iyi ciroya rağmen az karın nedenini tam olarak hatırlayamadıklarını ama zaman zaman şirketteki satın alma ..v.b spestifik olaylardan kaynaklandığını söylediler...
bir de kurların da etkisi oluyor dediler...paritede onlar için önemliymiş...hammadeyi dolar ile alıp euro bazında sattıklarını söylediler...son zamanlarda dolar /euro paritesinin artmasının kendilerine yaradığını söylediler....
doların ve dövizin yükselmesi genel olarak şirkete yarayıp yaramadığını sordum...bana enflasyon oranında vede istikrarlı bir şekilde artması iyidir dediler ama saman alevi gibi yükselip sonran inmesinin pek faydasının olmadığını söylediler...çünkü fiyatlara yansıması için belirli bir sürenin geçmesi gerektiğini söylediler...kendileri gibi ihracat yapan şirketlerin döviz çıkışından genel anlamda fayda sağladığını söylediler...
şirketinizin işbankası verilerinden 45 milyon tl civarında döviz açığınızın olduğunu dolayısı ile dövizin yükselmesi bir yandan kötü bir yandan da ihracat yapıyor olmanızdan dolayı da iyi olduğunu söyledim....bana açığımızın olduğunu nerden çıkarıyorsun dedi...(sanki yokmuş gibi konuştu ) bende öyle hatırladığımı ama tekrardan baktıktan sonra size baktığım yeri gösterebileceğimi söyledim...
başka bir zaman bu konuyu da netleştirmek için ve özelikle 2016 yılındaki çok iyi ciroya rağmen az kar açıklamalarının nedenlerini irdelemek için ileriki bir zamanda tekrardan görüşeceğim...
ben şimdi tekrardan iş bankası sayfasından baktım net yabancı para pozisyonu 39,224 milyon tl olarak görünüyor...bu miktarı şirket yetkililerine teyit ettirecem sonra kalan bir iki soruyu da soracam...ben bu miktarı 45 milyon tl olarak hatırlamıştım...
1.68 e robot alışı koymuş gizli alış vay çakal ytdr
GM 5 d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2015 ve 16 da de 4K nın fabrikasını satın aldı 12 milyona. 5K nın yüzde 40 nı aldılar 6buçuk milyona. Bilançoya negatif etkiler olarak düşünülebilir.
Derinlik ve anlık takas atabilirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler