Eksi yazmasinda 😃
Tcd bizi boyle gunlerde hep husrana ugratmisti gecmisinde...umarim turevleri dogru ayarlamislardir...bakiniz acc 0.7 prim yapmasina ragmen sifira yakin getiri elde etti...
Printable View
TMC diye bir fon var. Fon değişken. Özelliği de petrol ve yan ürünlerine dair sirketleri secmemesi. İsmi bu sebeple tema fon. Bu hisseler e pasif hisse deniyormuş ( twitter : 507). Yani istediği hisseyi alıp satan değil( aktif), belirli kriteri olan. ( teknoloji, endeks, banka vs)
Sizce bu fon iyi bir yatırım aracı olabilir mi? Benim aklıma gelen şu ki, petrol fiyatına duyarlı bir fondur muhtemelen. Petrol fiyatları pozitif bir sebepten artarsa bu fonun getirisi azalır mi?
507 nin twitlerini okurken su iddiaya da denk geldim. Bu tip pasif fonlar, zamanla aynı hareketi yapmaya baslayabiliyormus. Ama bu durum bence çok derinliği olan bi fon için geçerli olur. alım çok veya satım çok. Yani alım satım derin olunca beraber hareket edebilirler gibi geliyor. Fiyati olusturan bir faktor olmasi sebebiyle. kafam karıştı. Bilemedim. Zaten 507, bu korelasyonu abd'deki pasif fonlar için kurmuş.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=TMC
Evet acc son işlemleri çok saçma geliyor.Ky gibi piyasa ile inatlaşıyor.Tcd ise pozisyon kapatmayı iyi beceriyor.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eyvallah üstadım.:) Bu fondan ardı ardına 2 defa % 10 üzeri getiri elde ettim ve bu oran benim için hakikaten mükemmel bir şey. Hisse tarafında yeterince pozisyonum var zaten. En azından fon tarafında biraz daha temkinli olmam lazım. Duruma bakar gerekirse tekrar alırız sıkıntı yok. Piyasada fırsatlar bitmez.:)
Bir hafta once HTT ve HST orta ve uzun
Aldim mk 300 400 600 getiren HTT
Bi haftada bana zarar ettirrdi.
Bukadar oynak bi fon olamaz.
Firildak gibi donuyor.birde valorlu
Satis veriyon ogun getiri yapiyor.
Neyse dun sattim ciktim.
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.