-
son günlerde hisse 5,57 lere kadar çıkıp iniyordu..şu anda baktığımda tam da orada 20 lik emanın olduğunu görüyorum...20 lik ema geçmişte hep destek görevi görmüş idi...olası çıkışlarda da normal olarak direnç görevi görüyor...yani olası çıkışlarda ilk önümüze çıkacak olan engel 5,57 seviyesindeki 20 lik emadır...
ardından da bolingerin üste sınırı olan 6,00 lar hedefe girecektir...
bunlar benim tavsiye içermeyen kişisel düşüncelerimdir..bu düşünceler de 12 yılık borsa tecrübesinden ileri gelmektedir..
tekrardan ben hepimize başarılar diliyorum..
-
ben şimdi şirket ile görüştüm yeni fabrikada sorunların giderildiği ve yılbaşından beri tam kapasite çalışmaya başladıklarını söylediler..CAN gübresinin daha çok ihracata yönelik olduğunu söylediler....bilançolarda da toparlanmaya başlayacaklarını söylediler...önümüzdeki ikinci çeyrek ile ilgili beklentilerini sorduğumda bu konuda herhangi bir fikir beyan edemeyeceklerini sonuçlar geldiğinde zaten görüleceğini söylediler...yapılan ihracatların da aylık olarak kapta açıkladıklarını söylediler...
yeni fabrikanın devreye girmesi ile temel olarak da artık bağfas için buraları dip olmalı...
-
yeni fabrikanın maliyeti 160 milyon eurodur bu hisse başına şu anda 24 tl ediyor....sadece maliyeti bu kadar ise bağfasın kar etmesi ile hisse fiyatının nerelere çıkabileceğini tahmin etmek zor olmamalı..
tabi bu yatırımın %15 ini kendi öz kaynakları ile yapmışlar kalan %85 ini ise döviz bazlı kredi çekerek yapmışlar...işte dövizin aşırı çıkması finansal giderleri artırmış ve borçları yükseltmiştir...ama yapılacak ihracat ile yavaş yavaş toparlanma olmalı...dövizin düşüşü bu hisseye ilaç gibi gelir..
-
yeni fabrikanın bu yılbaşından itibaren devreye girmesiyle bence bağfasın en kötü günleri geride kaldı....ilk çeyrek bilançolara baktım 2015 te 148 milyon ,2016 yılında 255 milyon, 2017 yılında 196 milyon , 2018 yılında 160 milyon gelmiş....2019 yılı ilk çeyrekte ise ciro 255 milyon gelmiştir...bu miktar 2016 yılının ilk çeyrek miktarı kadar gelmiştir...demek ki üretim artık yavaş yavaş toparlıyor...
ülkemizde tarım rekoltelerinde düşmeler var..bunun bir nedeni de nitrat içerikli gübrelerin yasak nedeniyle pek kullanılamamasıdır...son zamanlarda artan gıda fiyatları ve enflasyon hükümetin artık bu gübrelerin satış yasağını kaldırmasına neden olabilir...
-
bağfasta bana göre en kötüsü yaşandı ve geride kaldı..artık yıllar bazında gittikçe iyiye giden bir bilanço gelecek diye düşünüyorum..çeyreksel bazda ise zaten en iyi bilanço ilk çeyrekte gelmektedir...yalnız bu yıl bahar çok geç geldi dolayısı ile gübre satışlarının bir kısmı ikinci çeyreğe kaymış olmalıdır...buda ikinci çeyreğin ilk çeyrek kadar iyi olmazsa da geçen yılın ikinci çeyreğinden çok daha iyi olacağını bize düşündürtüyor...
bağfas severler bence artık yavaş yavaş kademeli alışlara yönelebilirler...tabi bağfastan daha potansiyelli hisseler de fazlası ile var...ama bağfas geçmişin temetü krallarından biriydi...bazıların kalbinden hiç çıkmadı...karlılığı ile güzel bir anı bıraktı..bu yeni yatırımı dövizin yükseldiği bir vakite gelmesi tam bir şansızlık oldu..
dediğim gibi döviz borcu yüksek ...bu bir risktir...ama ihracat yapan bir şirket bir şekilde bu borcu yavaş da olsa kapatabilir...aslında bu borç kapatma durumu bilançolarda görülebilir...yeni fabrikanın tam kapasite (şirket yetkilisinin sözüdür ) devreye girmesi ile artık sırtındaki yükü yıllar geçtikçe azaltacaktır...
yeni yatırımın şu anda tl değeri hisse başına 24 tl dir...bu sadece maliyet değeridir...bu fabrikayı yaptıktan sonra sattarsanız elbette maliyet değerinden vermeyeceksinizdir..
-
şimdilik değeri anlaşılmaz ama karlılık artıkça ve borçlar azaldıkça bu değer ortaya çıkacaktır..bu değerin ortaya çıkması için de yılların geçmesi gerekiyor...ama burası bana göre dip yerlerdir...
bu döviz borcu olmasaydı her halde şu anda fiyatı 40-50 tl ler olurdu...ama yalnış vakitte bir yatırım yapmışlar ve şu anda da bunun cemeresini çekiyorlar...
-
bazen çok kaliteli hisseleri o şirketler çok zor durumlarda iken alma fırsatı olabiliyor...iyi vakitlerinde olsa zaten bu fiyat seviyelerinden almak mümkün olamazdı...şirketin ihracat yapıyor olması da bir avantajdır..ihracatta iyi bir performans yakalayabilirse borçları daha hızlı eritebilir..
kimse de kalmamış kendi kendimiz yazıyoruz...şu anda bağfas en kötü günlerinde...ama tünelin ucunda ilk defa ışık göründü...son 5 yılın en iyi cirosunu bu çeyrekte tekrardan yakalamış...yeni fabrika faaliyete geçmiş...artık gerisi de sabır işi...
tabi doların çok aşırı çıkmaması gerekiyor...bu yüzden de s400 sorunu acilen çözülmeli ...
-
Bu başlığı şu anda 3 kişi okumaktadır. (1 üye ve 2 ziyaretçi)
keko
hey gidi bağfas yıllar önce bu söyleseler kim inanırdı acaba bu hallere düşeceğini...topiği tenha olmuş...her yönden dibi yaşıyor...tabi en dibi yaşamak da artık aydınlığın yavaş yavaş geleceğinin habercisidir..