Bist yüzde birden daha eksi kapanmaz
Rahiple anca bu kadar indi zate
Yatırım tavsiye degil
Printable View
Bist yüzde birden daha eksi kapanmaz
Rahiple anca bu kadar indi zate
Yatırım tavsiye degil
BİST teki temettü yatırımcılarına yok kuzuluyor yok uzun vadeli tuzlama yok temettü verimliliği vb mesajlarla umut pompaladılar üstad bozuntuları. Millete BIST 120 binden ve USDTRY de 2.5 larda iken BİST iteklediler. :-) :) Bu zarar küçük yatırımcının ebesini öptü 1.5 senedir. dönde bir öpücük ver diyor PALA. küçük yatırımcı belimi doğrultamıyorum diyor.
benzer başka twitter üstadları BİTCOİN de millete 17bin$ itibaren itekledilrer. yok dünya parası yok devletsizler.
geri zekalı küçük yatırımcılara her yer çiftlikbank!!!
Bankalarda yine tırları yanaştırmış milleti mallıyorlar.... Ky her zaman KY dir ...Bakalım bu işin sonu nereye varacak....
http://m.internethaber.com/turkiyeni...i-1889599h.htm
Yine bir şirket satışı.
https://i.hizliresim.com/Y6NjkD.png
DXY de benim sistem uzun vadeli trend oluşumunu onaylamış durumda ..USDTRY bakalım bu trend de ne yapacak....!!!!!!
Her zaman şunu sormak lazım. Bu adam geçimini neyle sağlıyor? Neden paylaşıyor?
Misal bizim burada paylaşma sebebimizi KOYU olanlarla işaretledim. Biz laf olsun diye eğlencesine veya bazen öğrendiğimiz bilgiyi öylesine paylaşıyoruz. bazen de ben bildim demek için paylaşıyoruz.
Twitterdaki 10bin+ takipçisi olan sahtekar üstat bozuntuları çok bilse ve kesin bilse zaten sırrını kimseye vermez!!! Darphane gibi para basar.
Gösteri dünyasında sırrını anlatan büyük sihirbaz var mı dünyada?
*) Eğitim satıyor
*) Yazılım satıyor
*) Üyelik satıyor
*) Reklamdan kazanıyor
*) Seminer satıyor
*) Danışmanlık satıyor
*) Dolandırıcılık yapıyor
*) Terör Örgütüne adam kazandırıyor
*) sırf laf olsun diye eğlencesine takılıyor
*) ego tatmini
*) kendi öğrendiklerini öylesine paylaşıyor
Bu sabahtan itibaren tüm TL. dışı varlıkları elden çıkardım. Artık sadece TL. taşıyorum. Bu hafta önemli kararlar haftası, öyle bir hamle yapmalıyım ki, mevduattan %20 fazla kazanmalıyım. Döviz artık beni çok yordu. Doğru Bilgiye ulaşmak neredeyse imkansız. Para ile satın aldığım bilgi de bile yönlendirme çıkıyor.
sayın rxpu,
Yakın zamana kadar bende öyle düşünüyordum ama artık faizin terbiye edici etkisinin çok aşındığını düşünüyorum,
ayrıca istihdam denen olgunun ağırlığı kobi ve daha küçük işetmelerde ve bunlar kredi bağımlısı.
Malum yakın zamanda seçim var.
İbrahim Kahveci son yazısında tekrar dikkat çekti, bugün kredilerin ekonomideki payı %70 civarı.
Yazıdan alıntı "16 yılda kredi piyasasının ekonomideki ağırlığı/payı 3 kattan fazla artmıştır"
2010-2012 lere kadar dediğiniz gibi faiz işetmeleri çok yormazdı, ama bence artık çok yoruyor.
Bence faiz artsın düşşünle asıl mevzu gözden kaçıyor, bu tempoyla faiz artsa dahi cari denge sürdürülemeyecek,
kaldı ki gerçekleşme ihtimali yüksek senaryoların hepsinin çalıştırıldığı bir modeli düşünmek bile istememem.
Bazıları döviz talebini yalnızca ithalat olarak düşünüyor, hızla yerli sermaye+sıcak para çıkışı var.
hem ithalatı hem bu talebi karşılamak gerekiyor.
Döviz talebi düşmeyecek, kısa-orta vade için bunu sağlayacak yapısal dönüşüm mümkün değil gibi gözüküyor.
İthalatta lüks tüketimin payı o kadar yüksek mi, döviz talebi bu kanaldan dindirilebilir mi?
Kalan ithalat zaten ekonominin yapısal durumundan kaynaklanıyor.
Bu iş ödemeler dengesi krizine, ordan bankacılık krizine, ordan reel ekonomiye,ordan hane halkına,
ordan tüm memlekete, ordan GOU tayfasına kadar gidecek gibi.