https://i.hizliresim.com/6d92lr0.jpg
Bende paylaşım yapan tüm arkadaşlara içtenlikle sevgi ve saygılarımı sunarım.
Printable View
https://i.hizliresim.com/6d92lr0.jpg
Bende paylaşım yapan tüm arkadaşlara içtenlikle sevgi ve saygılarımı sunarım.
maalesef yine beklentilerimiz başka bahara kaldı..
Bofa topladığı hisseleri satmaya çalışıyor izlenimi var şu an.Böyle bir açılış hayal etmemiştim.
Açıkcası be bu pazarlama ve genel yönetim giderindeki artışa çok takılmadım. Sebepleri var çünkü.
Özellikle 2022 2. çeyrekte alınan 30 kişinin bu yeni alınan cep telefonu yenileme merkezi lisansı ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Oraya alınan teknisyen ve mühendislerdir bunların çoğu.
O iş zaten 3. çeyrekte başlayacaktı en erken. Yani 2. çeyrekte personel alındı maaşlar ödendi ama iş en erken 3. çeyrek başlar.
Yani o kısım ile ilgili henüz şirkete ciro ve net kar yansıması başlamadı. İş başlayınca o kısım da şirkete pozitif katkı sağlayıp masraflarını karşılayıp kara da geçecektir.
Danışmanlık ödemesi ise geçici olduğu için muhtemelen 3. çeyrekte çok fazla olmayacaktır.
Bir de bu Brightstar entegrasyonu tamamlanırsa , bazı pozisyonlar ( özellikle yüksek ücret alan pozisyonlar ) konsolide edileceği için oradan da bir sinerji ve tasarruf edilme durumu olacaktır diye düşünüyorum.
Yani 2-3 ay içinde daha makul seviyelere çekilir bu gider kalemi.
Şirket 3-4 sene önce de yukko.com adlı internet alışveriş sitesini açtığında burası için bir sürü kişiyi işe almıştı. 1 sene sonra buranın tutmadığı anlaşılınca kapattı. O 1 sene boyunca da şirketin genel yönetim ve pazarlama giderleri sektör ortalamasının üstüne çıkmıştı ama siteyi kapatınca normale döndü herşey.
Ben burada da böyle bir entegrasyon ve optimizasyon sürecinin yapılacağını düşünüyorum. Brüt kar marjının kısıtlı olduğu ve rekabetin yoğun olduğu bir sektörde bunu yapmak zorunda şirket. Maliyetleri kontrol altında tutmak zorunda.
2. büyük sorun yüksek finansal giderler. Bunun da çaresi Paynet satışı. O satıştan gelecek olan taze para , borç ödemesinde kullanılırsa , o kalem de makul seviyelere çekilir.
Bu olayların olması 1-2 çeyrek gerektirecek ve 2023 senesine çok daha karlı gireceğiz bence. O zaman %1,5 seviyesinde bir net kar marjı tutturalabilir.
Bu işlere uuzn vadeli bakmakta fayda var. Önemli olan pazar payınızı ve satışınızı arttırmak. Gerisi daha kolay kontrol altına alınacak konular.
Paynet haberine odaklanmak lazım bundan sonra.
Tahtasında bofanın trade etmesine izin veren tahtacı varsa bıraksın bu işleri.
Bilançonun açıklandığı gün endeksin düşeceği tuttu :)
Günlerdir pozitif açılan endeks bizim bilanço açıkladığımız gün eksi açtı ama düzelir.
Zaten gapli açmamak daha iyi. Bir de bu işlerde iyi bilanço ve hisse zamanla anlaşılır. Bu fiyatlardan satmak dün de dedim akıllı işi değil.
Paynet satışının bir an önce olması çok önemli. Oradan gelecek olan para bilançoda olumsuz gibi görünen finansal gider olayını bitirecek. O zaman da kimsenin aklında şüphe kalmayacak.
borsanın tüm traderları sanki bu hisseye dolmuş. tahtacısı da, yatırımcısının çoğunluğu da 3 kuruş kar yapıp ya satma derdin de ya da sattığını 3 kuruş alttan alma derdin de..