Sene başında bir arkadaş vardı Aralık vade short açmıştı kendinden çok emin. Çok bilgiliydi kendisi, herkese ders verirdi. Ama bir turki Aralık vade neden düşmüyor anlamiyorum derdi. Hazır Aralık ayi sorayım dedim, nedenini anlamismidir acaba?
Printable View
Sene başında bir arkadaş vardı Aralık vade short açmıştı kendinden çok emin. Çok bilgiliydi kendisi, herkese ders verirdi. Ama bir turki Aralık vade neden düşmüyor anlamiyorum derdi. Hazır Aralık ayi sorayım dedim, nedenini anlamismidir acaba?
İyi de, borsa-faiz arasındaki korelasyonu bilmeyen de yatırım yapmasın abi bir zahmet.
Bunun için Mahfi Eğilmez'in bir şey demesine gerek var mı?
PPK ilk toplantıda faiz artırsa, herkes ne yapar?
Mahfi Hoca'yı severim, ayrı. Ama bana faiz artarsa borsa çöker demesin. Diyebiliyorsa şu vakitte faiz artırımları başlar desin.
Ötekini herkes biliyor.
Lufthansa-THY karşılaştırmasına fazla takıldı herkes ama atlanan bir husus var;
THYAO TL bazında halen çok ucuz. Lufthansa'dan değerli olmasının sebebi kurun 1 yıldır sabit tutulması.
Dolar 25 TL olsa, THY dolar bazlı bugünkünden %30-35 daha az değerli olurdu..
Kapattı o iki ay önce falan GMT idi sanırım. Rahatlamıştı viop a da tövbe etmişti.Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gecen haftaa kapanisi boyle bir goruntuyle bitii.. Cuma gunu hateketi tepkisel bir dalgaya benziyor gibi goruntuye gore.. Hareketli seanslar bekliyorum bu hafya bakalim kismet.. Dalgasal olarakta benzer testereli patternler gelisecek gibime geliyor.. Dikkatli olmakta fayda var.
https://i.hizliresim.com/mxyf1ls.jpg
Böyle trend i kırmis gibi yapip ayı tuzakları olusturmak genelde üst banda çıkmadan önceki son hareketlerdir. Tazelenme yeni zirve ve üst band. Tersi zaten fecaat olur ki öyle bir görüntü yokRedmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
lufthansa ve thyao aynı piyasanın iki büyük oyuncusu- lufthansa daha düşük değerli olmasının sebebi, zarar ediyor olması.. thy daha değerli olması, en kötü koşullarda bile kar edebiliyor olması..
lufthansa 2020 ve 2021 yıllarında 9 kusür milyar avro zarar etti, alman hükümetinden 10 milyar avro hibe aldı ve öyle ayakta kalabildi, normalde iflasını ilan etmesi lazımdı.. aynı piyasa koşullarında faaliyet gösteren thy ise bir yönetim farkı ortaya koyarak- maliyetleri kıstı, kargo işine ağırlık verdi ve zarar etmedi, tek kuruş devlet desteği almadan ayakta kaldı
covid sonrası 2022 ilk 3 çeyrekte, thy lufthansanın 2 katından daha fazla kar ediyor ve 3 sene önceye göre pazar payını arttırmış durumda .. thy uçuş gelirlerinin yüzde 90 döviz zaten, yani konunun usdtry kuruyla alakası pek yok
5460 ort bir miktar kisaldim.. .. Spotta hisse tasiyorum.... . Izleyip karar verecegim.. Dalgasal olarak minor dalga duzeltme fazinda bence... Bu illa sert dusus olacak anlamina gelmiyor ama olmayacagi anlaminada gelmez.. Kismet...