-
Sn. hocam sadece takılıyorum size, eliniz bu kadar açık oynarsanız sataşmalar kaçınılmazdır :)
Bizim borsada artık konuşulacak pek bir şey kalmadı, 6. yüzyıla geri döndük ve o dönemde sadece Roma kültürünün hakim olduğu yerlerde modern borsalar olabilir.
-
Yok canım şikayet ettiğim filan yok. Bana takılmalardan hoşlanırım, eimi açık oynamak benim huyumdur. 😊
-
Yeniden yatay kanalın içine döndü endeks. Bakalım bu kanalın içinde ne kadar zaman harcayacağız, kırıldığı zaman da hangi yöne doğru kırılacak.
-
Ereğli 21 kuruş temettü verecek. 25 kuruş brüt. Kasadan 1 milyar 750 milyon TL çıkacak. 263 milyon TL çöpe gidecek. Vergisi halihazırda ödenmiş olan meblağ üzerinden ikinci kez vergi kesiliyor. Şirket 263 milyonu devlete heba ediyor.
-
ABD ekonomisinden çatırdı sesleri geliyor. 2025 1Ç büyümesi negatif bekleniyor ve bu bir resesyon habercisi olabilir. İkinci gelişme HY tahvillerinin getiri spreadinin sürekli artıyor olması demek ki HY yatırımcıları satışa geçti.
Q1 GDP growth expectations have now gone negative in the Atlanta Fed tracker. High-yield spreads have widened to 288 basis points and the “widest” since October.
-
Üstad günlük volatilite ile karşılaştırarak yüzde 2 yi hafife almasak mı. Kim yarınki seansta yüzde 2 yi garanti edebilir. Bileşik bazda ciddi bir orandır yüzde 2. Sorun şu ki temettü mantığı bana göre tamamen yanılsama üzerine kuruludur.
Keza verdiği temettü hisse fiyatından düşer ve gün sonunda ele geçen bir şey yoktur. Şirketin ortağı olduğunu söyleyen yatırımcı kasadan parayı çekip kendi cebine koyarak kar ettiğini sanır. Üstelik bir de bunun vergisini öder.
-
Ben şahsen temettü verilmesine karşıyım. Verilen temettüler zaten çok düşük ve anlamsız rakamlar. Dediğin gibi brüt temettü hisse fiyatından düşülüyor, net bazda ele geçen bir şey olmuyor. Ayrıca çifte vergi kesintisi de yapılıyor. Temettü vermek yerine hisse geri alımı yapmalılar.
-
Bu arada üstadım elinizi açık etmeniz güzel fakat neden tek hisse ile gidiyorsun. Samimi soruyorum daha önce kumar geçmişin oldu mu? Tahminimce stop loss da kullanmıyorsundur. Sonrası kaçınılmaz son değil mi? Çekirge 50 kez de zıplasa 51 de yakalandıktan sonra ne anlamı var.
Bir çaylak olarak merakımı giderirseniz sevinirim.