ben üstüne çöktükleri çeaş,kepez telsim, imar bankasını kastetmiştim.
Printable View
-Şekerbank işi Odatv nin haberi ,doğru mu şüpheli.
-Bir mal satılıyorsa ,alıcısı varsa iyi demektir. Şekerbank'ın şu anki halinden korkmuyorsanız ,satılır satılacak halinden hiç korkmayın zaten.Eğer bu satış bir şekilde olursa zaten Ankara istediği için olacaktır yoksa ne Şeker yönetimi satılmasını ister, zira çiftliklerini kaybetmek istemezler ne de A.Doğan banka almak ister. Nasıl Demiroren 900 milyon Usd verip gazete -tv almak istemeyecek ise.
Arkadaslar Burgan dolara temditte ne veriyor acaba 5 den fazla veremeyiz dediler yuksek baglayan oldumu acaba saygilar tesekkurler.
Bu iyi mi, kötü mü tartışılır ama Türkiye’de “küresel büyüme kaygılarına” gelene dek inceleyeceğimiz çok şey var. Dünyanın gittiği yönden bağımsız olarak biz hala berbat geçen Ağustos ayı sonrasında toparlanma, dengelenme çabası içindeyiz. TL’deki genel görünümü daha önce paylaşmıştım, piyasa fiyatlaması ve algısı TL için en kötünün (en azından 2018 için) geride kaldığı yönünde, ki biz de bu görüşü paylaşıyoruz. Kalan sayılı iş gününde dünyada “küresel büyüme kaygıları” artmazsa, bizde de şu anda öngöremediğimiz yeni ve büyük bir sorun çıkmazsa TL’de yılı mevcut seviyelerin %4-5 üzerinde kapatmamız gayet olası. “Madem en kötüsü geride kaldı, neden hala değer kaybından bahsediyorsun” derseniz, yanıtım “pozisyonlanma” olur: Son dönemde yabancı yatırımcının TL’ye olan ilgisi arttı, TL de Ağustos sonundan bu yana USD karşısında %18 değerlendi. Buna faiz getirisini de eklerseniz, dövizini satıp TL’ye yatırın
bir yatırımcının Ağustos sonundan bu yana toplam getirisi %28’den fazla! Bu haftadan sonra yurtdışı piyasalarda tatil havası resmen başlayacak (Perşembe günü ABD’de şükran günü, Cuma da “Black Friday”). Önceki yıllardaki genel kalıba istinaden, bundan yıl sonuna dek olan dönemde yatırımcıların yeni pozisyon açmaktan kaçınıp, mevcut pozisyonlarında kar satışına gittiklerini görmemiz yüksek olasılık. Fakat yineleyeyim, burada öngördüğümüz azami %4-5 civarında bir değer kaybı, bunun ötesini beklemek için bir nedenimiz yok.
Faiz cephesinde ise tahvillerde Hazine’nin Kasım ayında yapmayı planladığı 3 ihaleyi iptal etmesi sonrasında düşüş gördük. Bu düşüş eğilimi şimdilik korunuyor, ancak burada enflasyon konusundaki iyimserliğin de etkili olduğunu not etmek gerek. Her ne kadar henüz resmi beklentiler oluşmamış olsa da, piyasada konuşulan Kasım ayı enflasyonunun eksi gelebileceği. Bu durumda halen %25 seviyesinde olan yıllık enflasyonda gerileme göreceğiz. Öte yandan bahsettiğimiz seviyeler hala %20’nin üzeri, yani bu konuda coşkulanacak çok bir şey de yok aslına bakarsanız. Yine de TL için dediğimiz burada da geçerli: Enflasyonda 2018 için en kötüsü geride kaldı. Bu durumda tahvil faizleri hemen hemen mevcut seviyelerde kalır, mevduat/kredi faizleri de bundan fazla artmaz, hatta bir miktar geriler. Ancak ve ancak enflasyonun 2019’da ortalamada %20 civarında seyredeceğinden hareketle faizler konusunda ek bir iyimserliğimizin olmadığını da hatırlatmak isterim.
Hisse piyasası bu anlamda ayrı bir yeri hak ediyor. Yaşadığımız onca badire ve haber akışına rağmen, BIST100 endeksi uzun süredir 90-95 bin aralığına sıkışmış vaziyette. Bunun çok altında kalamıyoruz, bunun çok üzerine çıkamıyoruz. Kuşkusuz 2019’a dair aşırı kötümser beklentiler ve ABD’de yukarıda okuduğunuz dalgalanma, yatırımcıların Türk hisse senetlerine olan ilgisinin zayıf seyretmesinde ana etkenler. Bu noktada bir karar vermemiz gerek: Piyasa madem 2019’un 2018’den daha kötü bir yıl olacağını düşünüyor, bunu şimdiden satın aldı diyebiliriz. Eğer gerçekten 2019’da “küresel piyasalarda artan büyüme kaygılarından” söz etmeyeceksek, bundan sonraki gerilemelerde hisselere daha bir alıcı gözle bakmak lazım...
Güzel bir hafta geçirmeniz dileklerimizle...
Tufan Cömert
tcomert@garanti.com.tr
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Suudiler sosyal medyada "Boykot etmek üzere bir Türk ürünü söyle" şeklinde tag açmış. Ayrıca Türkiye'ye seyahati boykot tagi var. 80 bine yakın tweet atılmış. Suudi prensler de tvitliyor. Türkiye kastedilerek "düşman toprağına seyahat etmeyin" çağrıları var.
https://twitter.com/hasansvri/status...88251246280705
Önceki kralın oğlu Prens Halid "Türk olan her şeyi boykot edin" çağrısı yaptı.
https://twitter.com/hasansvri/status...91812583661568
https://eksisozluk.com/suudlarin-tur...1137?a=popular
Benim beklentim doların en geç 2020 sonu sıfırlayarak kendini yok etmesi.