Sayın YATIRIMCI-X, şirketleri karıştırıyor olabilirmisiniz, bu şirket hedef fiyat vermiyor, birde borsacılık terimini biraz açabilirmisiniz.
Saygılarımla...
Printable View
Sapla samanı karıştırmışsınız. Sizin sayfasına baktığınız İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş sayfanın altında yazıyor. Konuştuğumuz hisse İş Yatırım Ortaklığı. İş yatırım ortaklığı borsacılık yapmaz, vergi muhafiyeti olan bir fondur, işi finansal yatırım yapmaktır.
Daha hangi şirketten bahsettiğinizi bilmiyorsunuz. Sözlerinize kim neden itibar göstersin?
borsa %4 e yakın pirimli 2 günde ama işyat kıpırdamıyor bile ,şimdi söyleyin bakalım temettücüler memnunmusun vahim olan bu durumdan.
1,00 tl den saticiyim.
Alıcı varsa buraya yazabilir.
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gerçekten iş yatırımı alıp bekleyen ve borsacı geçinen kişileri anlamıyorum..Çok samimi olarak söylüyorum ben şahsen borsa endeksi yani bist100 %50 prim yaptığında ben %100 para kazanmazsam bu işle uğraşmam endeks 70 binden 120 bine geldi buda %70 kazanç demektir.iş yatın bu sürede primine bakın utanç verici..Buradaki insanlara bir şeyi ifade ediyorsun anlamadıkları gibi adam bir de saldırıya geçmiş..https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/S...r/default.aspx bu sayfa iş yatırım ve iş menkulun ortak sayfasıdır.Tüm yatırım ortaklıkları hisse alıp satabilirler tutabilirler..Benim demek istediğim şuydu endeks 70 binden 120 bine geliyor iş yatırım endeksten hisseden uzak duruyorsa portföyünde sadece %1 %yüzde 2 hisse taşıyorsa elindeki 240 milyonu götürüp köylü gibi altın repo döviz ve faizde değerlendiriyorsa kardeşim buna hantalığın daniskası nedir?Burda temmetü için bekleyene de Allah sabır versin...Benim işime gelen tek tarafı bu hisseye zaman zaman girer gerektiğinde bir iki kademe aldığım fiyatında altına ya da o anda fiyatı kaçta ise vererek aktif ve alış yönünde güçlü bir hisse gördüğümde anında bundan çıkar o hisseye girer karımı aldıktan sonra buna buna zaman zaman uğrarım..Daha dün ÖZKYO ya 2.300 den girdim bugün 2.52 den verdim..Ve bugün 1.seansta 2.72 den ULUUN a girdim.Serkan74 izle borsacılığın nasıl bir şey olduğunu haftaya yazarım...Ocagın başında 96 dan iş yatırımdan çıktım..Çemtaş ,Gentaş,GSD HOL ve dün de ÖZKYO dan aldığım karın yüzdesi %69 ve haftaya da 2.72 den bugün aldığım uluun da %10 kar edersem eder %79 ve iş yatırım hala 98 de ise belki 1.050 -1100 yapacağı temmetü atağı hareketini de kaçırmayacağımdan eminim ..Ha hareket başladığında gerektiğinde 1.00 den 1..02 den bile hızlı girer yine hızlı çıkarım...Girdiğimde onuda burda yazarım..
Gerçekten borsa bir yatırım aracı mıdır?Bu soruyu borsa ile ilgilenen herkes kendine dürüstçe sorduğunda zihninde farklı cevaplar oluşmaya başlar..Kimine göre bir yatırım aracıdır,kimine göre kapitalist sistemin üretimin dışında ikinci yan karı sağlamak için şirket senetleri üzerinde oynanan bir oyundur..kimine göre sirket sahiplerinin şirketini daha da geliştirmesi için bir kısmını halka açarak topladığı nakitle işlerini daha da büyütme eylemidir..Kimine göre de sermayenin halka ,tabana açılmasıdır..Kimine göre de şirketi halka açıp halkı sömürmenin bir başka yoludur.vb.bir çok düşünce mevcuttur..Bana göre de hiç bir patron halkın çıkarı için şirketinin belli bir yüzdesini halka açmaz..Yani çıkarı için açar,hatta daha ötesinde halka açtıktan sonra kimi aile şirketleri kendi senetleri üzerinde de oynayarak borsada oynama yoluylada kazançlar sağlarlar, daha ötesinde zaman zaman bedelli hisse artışları ile kasalarını dolduranlar da az değildir...Geçmişte bir çok şirket patronu her yıl bedelli sermaye artışları ile kasalarını sırf bu yolla dolduranlar bir hayli fazladır..Gelelim şirket senetlerinin piyasadaki dalgalanmalarında perde arkasında dönenlere...Düşünün bir şirketin senedi aynı gün içinde %20 yükseliyor yine ertesi gün %20 düşüyor..Ya da piyasanın en karlı şirketlerinden Aselsan ın piyasa değeri bir ayda %100 yükseliyor yine aynı şirketin değeri diğer ayda %40 düşüyor vb...Tüpraş ın senedi 145 tl den bir ayda 110 tl ye düşebiliyor oysa şirkette kar büyümesi devam ediyor..Peki birileri bunları neden yapıyor?Her şey çok net oysa..Çünkü borsalar kapitalist sistemin küresel ouncularının şirket senetleri üzerinde oyun oynama ve kar sağlama alanıdır..Peki biz bu işin neresindeyiz?Bizimkisi de sınırlı bilgilerle bu pastadan kırıntılar koparabilme çabasıdır.Neden sınırlı bilgiler,bir kere tüm patronlar ve şirket kurulundakiler şirket karlarını bizden 1.5 ay önce öğreniyorlar..Biz karları spk sayfasında öğrendiğimizde birileri 1.5 ay önce öğrenmiştir ve senet ona göre hareketini çoğu zaman zaten yapmıştır..Bir diğer durum içeriden öğrenenlerin ticareti konumu vardır bir bakıyorsunuz şirketin karı çok iyi gelmiştir ama şirketin senedi bir ay önce hareketlenmiş ve kar bize ulaştığında senet çoğu zaman çok güzel primler yapmıştır..Tabi şayet kar iyi değilse bu kişiler karı bizden çok önce öğrendiklerinden senedi önce yukarı çekip millete verdikten sonra tekrar aşağı çekilmiştir.,bilanço açıklandığında senet zaten kucağa çoktan bırakılmıştır..bir diğer durumda şirket sahiplerinin ya da patronun bilançoyu makyajlama oyunları,karı saklama.ya da karı duruma göre fazla gösterme oyunlarını kendi lehine kullanma oyunları vb.. gibi bir çok avantajları vardır..Tüm bunlara karşı biz yatırımcı mı yoksa oyuncu mu olmalıyız bunuda daha sonra yazayım (YDD)
İşyatırım ortaklığının Web sitesi şu https://www.isyatort.com.tr/index.html
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi