Lg, samsung ayrı sektör.
Burada konu otomotiv.
Kaliteli araba deyince akliniza i20 ,accent ,elantra vs geliyorsa diyecek bir şey yok.
Kia hala satiliyor mu türkiyede? Ben nereye baksam peugeot citroen nissan görüyorum suv kategorisinde
Printable View
Siyasi engel değil ki. Adamlar gemiye arabayi yükleyip gönderiyor.
Adama 81il var, 20 tanesinde servis aç diyorsun... ithalatci ne uğraşacagim deyip ithalattan vazgeçiyor.
Bildik markaları tercih edelim diyen yok.
Bugün bildik citroenin , kianin turkiyenin 81 ilinin 60 tanesinde sehrinde servisi yoktur
Ben istanbuldan ankaraya antalyayagiderken aracimin bir parcasi bozulsa çekiciyle 250km servise mi götürecegim
O arabayi almam daha iyi
1.5dizel kaşkay istersen bolu'da turbo bozulsun, istersen ispartada vites kutusu dagilsin. O gün yapar ypluna devam ederzin
Elektrikli araba yeni gerçek.
Çin ise buna önceden başladı buraya kadar bildiğimiz gerçekler.
Bundan sonra duvarlarla Batılı markalar zaman kazanarak hem kendi içlerinde hem de Asyadaki kore ve japon ortaklarıyla işlerini Çin i yakalamak için uğraşacaklarz.
Bugüne dek yetişeceklerini düşünüyorlardı ancak devlet desteği olmadıgı için iş uzadı.
G Kore daha önde batarya anlaşmalarında ihtimal olarak Batılı markalar için.
Gelelim Çin’e.
Kapasitelerini eritemezlerse zarar yazarlar bir zaman sonra.
Japonya da iktidar değişmiş.
çin karşıtı biri başbakan olmuş.
Avusturya da aşırı sağ yükseldi.
Lityum kaynaklarını Abd harekete geçirdi.
Yerli üretime kafayı takmışlar.
Tahmin ettiğim gibi Batı pazarını ve şirketlerini Çin çekik gözlülerine kaptırmayacak.
Savaşa da hazırlanıyorlar
.Trump gelirse Çin i öper.
Harris gelirse müesses nizama uyumlu kabine yapacak Abd Çin i gene öpecek.
Soru şu:
Abd derin devleti işgal ettiği ülkelerin her birini 1970 lerse planladı rejimlerini ya değiştirdi ya ele geçirdi.
ortadoğu yu İstail e havale etti.
O işgal kuşatma planında Çin var mıydı?
Henry Kissenger e sormak lazım.
Savaşı değil parayı takip et derler.
Parayı takip edersek Çin şansını fazla zorluyor.
Pandemi bir işaretti anlamadılar.
Ytd
Elektrikli araba yeni bir gerçek değil ,
1895ten beri elektrikli ARABALAR var. Hatta o ilk elektrikli araba 32km hıza ve 40km menzile sahip.
Çinden gelen araçlar eletrikli diye tercih ediliyor demek yanlis.olur.
Tiggo 8 tiggo 7 benzinli modeller.
Byd'nin adrese teslim ötv indirimli modeli de benzinli hibrit.
Bugun ayni araclarin ayni donanimda elektriklisi gelsin, halk yine benzinlisini tercih eder.
Elektrikli ilerde yeni gerçek olabilir. Ama yakin gelecekte degil.
Çinden gelenler az paraya donanımı yüksek diye tercih ediliyor. Tam Türke göre. Ama tiggo dediğiniz araba olmamış gibi duran bir jeep tir. Byd yada bir tane daha var jeagoo mu ne. Net oyuncak araba kıvamındadır.
Hayatta işim olmaz. Çin arabası Uçsa bile alman arabasından hatta mercedesten vazgeçmem. En kötü audi olsun yani.
Devlet desteği, halkını sömürmesi olmasa bu maliyetlere üretilmeside mümkün değildir. Araba yada herhangi bir mamulde üretim onlar için kardan ziyade siyasi bir duruştur.
17 kere çine gitmiş biri olarak, bence insan bile olmayabilirler.
Kaygılarınızın tümü, toptan yersizdir.
Otomotiv içinse tabii ki doğru.
Kia hâlâ satılıyor, xceed modelinde arka koltuk ısıtma bile var :)
Ama ben de gidip Nissan Juke aldım, Nissandan ayrılmak istemedim ilginç şekilde.
Kaliteli araba diyince aklıma Toyota geliyor sadece :)
Kia Hyundai grubunda da iyi seçenekler var, şahsen Çinli firmalara karşı hâlâ şüpheli olduğumdan Hyundai Kia baktım ama Çinli bakmadım. Sonrası Nissan işte.
Hyundai i20 ve bayon modellerini ülkemizde üretiyor ve dünyadaki diğer pazarlara satıyor, sırf bu yüzden gidip bayon alacaktım. Bilmiyorum belki mantıksız bi düşünce ama doğru olduğunu düşünüyorum.
Ki aynı fiyata Juke fırsat aracı bulunca aldım.
Ayrıca koreliler adamdır.
Çin ayağını denk al!
Ayrıca bunu demişsiniz, Hyundai yılların markasıdır. Sorunsuzluk konusunda çalışıyorlardı bildiğim kadarıyla.
Sıfat 'Kaliteli' ise bu marka kaliteli sonuçta.
---
Ama Çinliler konusunda ben de temkinli bakıyorum. Belki MG arkasındaki Doğan ile birlikte baş yarabilir ki ben öyle bi sonuç bekliyorum.
Ülke olarak genelde batıcıyız, bu saatten sonra batıdan kopmamıza müsaade edilmeyecektir. Sonuçta dış güçler diye bi oluşum var. Bi yerden sonra çin gider min gelir sonrasında yine evropa birliği ve batı...
Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahat yaşamak isteyen toplum olduk. Çalışanlardan da rahatsız bi toplum olduk.
Bu yüzden işimiz zor.
Döngü basittir. Bir ülke zenginleştikçe o ülkede yaşayan insanların beklentisi yükselir. Bununla eş zamanlı olarak üretilen ürünlerinde kalitesi yükselir. Çinde avrupa boyutunda bir orta sınıf var. Bu insanlar daha önce alman markalarını tercih ederken. Artık kendi markalarına dönüyor.
Dünya genelinde kapasite fazlası oluşturuyorlar. Birileri fabrika kapatmazsa fiyatlar düşecek veya firmalar batacak.
Oyun basit. Bunu değiştirecek yegane şey gümrük duvarı vs gibi regülasyonlar. Bunlarıda aşmanın yolu o ülkede fabrika kurmak. Şimdi o noktadayız. Çin ekonomik anlamda sıkışmadığı sürece değişim zor.
Unutmayın ırak, afganistan, ortadoğu, ukraynayadaki savaşlara batı trilyonlar dökerken bunlar o parayı altyapıya, afrikada asyada ticari partnerler oluşturmaya harcadılar. Şimdi ekmeğini yiyorlar.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi