Teşekkür ederim üstat
Printable View
Yok eskı yenı dıye bolunmez.Kar payını, sermaye arttırımı oncesı verıyor.O sızın dedıgınız kar payını bolundukten sonra vermesı.Kar payı 1 sene oncekı ılk aldıgınız yanı bolunmeden oncekı hısselerde yukludur.Yanı yenılerde kar payı olmaz eskılerde olur...BOLUNME OLMADIGI DURUMLARDA ESKI YENI DIYE BIRSEY YOKTUR.DOLAYISIYLA SIRKET KAR PAYINI VERIR GEÇER
KARISIK GELDIYSE NET YAZAYIM.SIRKET ESKI YENI DIYE BOLUNMEZ.KAR PAYINI VERIR GECER....ESKI YENI DIYE BOLUNEMEZ...OLACAK BUDUR.
Efendim ,her zaman soyledigim gibi kalkinma bankasi ; 3.kopru kanal ist ve 3.havalimani neyse odur.Kacinilmazdir. 1948 breeten woods sonrasi gelişecek ulkelerdeki projenin aynisidir.Sozkonusu beklenti bitmeyecektir.Ust orta,ust orta ilerlemesi bizi hop oturup hop kaldirmaya aday gozukuyor.Sevindirici olan kademelerin dolu ve ky nin ani kacis yapmamasidir.2 gun onceki varlik fonu uyeleri sarayda toplanmalarinin nedeni nedir? İs bankasi geliri hazine devrindeki tüzel kişilik kimdir? Kasikci sonrasi ingilteredeli arap fonlari neden hareketlenmistir.İngiliz medyasi neden kraliceye agir elestiriler yoneltmistr.Olasi tum fonlar yurt disi fon ibareli klnma bank lami ilgilimidir? Merkez bankasinin 2 baskani neden klnma ya amir kisi tayin edilmistirİ?lgili tum beklentiler bizi ocak brut çikisina kadar dizi izleme keyfinden dahada etkiliyecektir.Asla tavsiye degildir.
İş Bankası (İşCep) Cuma günü (26.10.2018)seans sonundan beri, alım ve satış emri verildiğinde ''işlem yapmak istediğiniz hissenin tahtası kapalıdır'' diye bildiride bulunuyor. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa, bunları paylaşmalarını rica ederim.
İşbankasından alım giremiyoruz salı sabahı açılsa bile biz geç alım gireceğimiz için ne olucak peki
KIMSEYE BIR TAVSIYEDE BULUNAMIYORUM NE YAZIK KI.SATMAYIN YA DA SATIN DEMEK SUC UNSURU OLUSTURUYOR.
BEDELLI VE BEDELSIZI BERABER VERECEK DIYE DUSUNUYORUM(G.MENKUL SATIS KARLARININ SERMAYEYE EKLENMESI BEDELSIZ DEMEK ANCAK COK KUCUK BIR RAKAM BEDELSIZ RAKAMI SU ANDAKI SERMAYI GOZ ONUNE ALDIGIMIZDA)
BU KADAR MALI TOPLAYANLAR BRUT TAKASTA MALI SATAMAZLAR DIYE TAHMIN EDIYORUM.DOLAYISIYLA BU KADAR MALI BOSALTMAK ICIN DERINLIGE SAHIP BIR TAHTA GEREKIYOR.O DA BEDELLI - BEDELSIZ SERMAYE ARTTIRIMI SONRASI PIYASADA MAL COGALINCA OLABILIR..NEREDEN BOSALTIRLAR BELIRSIZ BOLUNDKTEN SONRA 2 KAT GIDER YADA 4 KAT YA DA HIC GITMEZ BILEMEM..BELKI YABANCI FONLAR MAL COGALDIGI ICIN ALIMA GECERLER... BU BILINEMEZ...
AMA BEN KENDI STRATEJIMI KURDUM..BOLUNENE KADAR BURADAYIM.HICBIR YERE GITMIYORUM..
BASKA ARKADASLARIN NE YAPACAGINI INANIN BILEMIYORUM..
NOT : ıhtımal dahılınde oldugu ıcın yazıyorum bılgı olarak verıyorum...borsa kotasından cıkmak ısterse ( cesıtlı denetımlere tabı olmayacagını acıkladılar ama sadece spk denetımınden muaf degıl onu goremedım kı muaf olamaz zaten) hısselerın yuzde 95 ını toplaması ve cagrı kamuoyuna acıklandıgı tarıhten oncekı 30 gun onceden baslayarak agırlıklı ortalama fıyattan olması gerekıyor.......bu durum olsa bıle fıyatı yukarı cekerler kayıpları olmasın dıye..... son 30 gun benım malıyetımden dusuk olacagından (TAHMINIM ) hareketsız kalmayı yeglıyorum...durum budur..
NOT 2 : YAKIN BIR TARIHTE ESAS SOZLESME(ANA SOZLESME) TADILI HABERI GELMELIDIR.GELIRSE SERMAYE TADILI OLMALI ICINDE....
umarım acıklayıcı bılgıler oluyordur..