Allaha şükür , paramı , ev'e yatırıp , ancak enflasyona karşı koruyabilen , başka hiçbir yatırım bilmeyenlerden değilim.
Printable View
Eskiden , sanayiciler , işlerine yarıyan , ışık gördükleri mühendisleri , borçlandırarak ev sahibi yaparlardı...
İşten ayrılıp , kendilerine rakip olmasın diye!
özetle foruma kayıt olurken.
iq testi ve basit matematik şartı olsun :he:
hocam burda oturduğunuz evde kazanç nasıl mümkün oluyor ? biri bunu bana açıkasın gerçekten forumda 15 senedir şu dönen kahve masalına son verelim.
mesela oturduğum ev var ya. ee
satsam şu ediyor diyip sattım.
ne yapabilirim mesela ? arabada mı yatacam kalkacam bundan sonra. parayıda çatır çatır yiyecekmiyim yoksa kirada veya otelde mi yaşayacam ailecek.
konuttan nasıl kazanç sağlanabildiğini örneklerin var olduğunu anlattım az da olsa.
çok geçmişte kooperatif vardı . tanıdıklar bir araya gelip insaat yapardı vb. koop olduğu için geçmiş zaman olduğu için haliyle egede ise egenin en güzel yerlerindedir bu koop çünkü deniz kenarları ozamanlar böyle dolu değildi.
yine başka yerse bile yerleşim olarak genelikle merkez veya merkeze çok yaın yerlerdi.
yani geçmişteki kooperatifle yapılan yerlerin neredeyse tamamı mevkisi ve genişlik bakımından çok iyidir.
burayı satarsan belki şuan sana iki daire alabilecek bir para bırakmıştır.
veya bu gibi uç örnekler.
bu özel yer ve mevkilerdeki konutların satışlarındaki farkları tahmin etmek zor değil.
deniz kenarı bir tatil beldesinde bir villa sahibi. tamamen evin fiyatına keyfe keder üstüne 1 milyon tl koyabilir. nede olsa alıcısı farklı. zaten 6-8 milyondan başlıyordur fiyatlar vs.
ama aynı şehirdeki merkeze yakın bir dairede 50 -100 bin üzerine koysan göze batar.