İlla bizde tahıl, çelik, alüminyum vb… yerlerde spekülatör olacağız 😂😂
Bu sene en iyi getiri Kahve sanırım
Printable View
bloomberght de sunucu barış esen kimin nesidir , kimin sesidir ? Sürekli konukları törpülüyor. Soru sorarken uzun uzun adeta cevabını da kendi vererek sadece onaylatmaya çalışıyor. Kastamonu eşrafından kimin çocuğu acaba ?
Kaldirim taslarina park etmis olsak daha iyi kazanirdik orasi kesin :)
2020 de dolar bazinda %23 luk bir kazanc vardi
Bu yil 1750 den ons alip 1806 dan sattim o gunden beri dolarda park etmis bekliyoruz
kazanc %3 dolar tl %15 artmis . yedigimiz zamlar %50 den fazla
Viop basligi cok ilginc bir baslik bence bir cogu gercek islem yapmiyor .
Viop basliginda islem yapanlarin bir cogun son yillarda portfoyleri $ bazinda eriyor/erimistir zaten
Pandemi baslangicinda dususde Full mallanan lar haric
Ekleme yapayim okudugum ve inandirici olmasindan dolayi Viop basliginda portfoyunu $ bazinda koruyan ve kazanan sanirim bir tek nosfecagri vardir .
İşte tam da bu nedenle ; aslında bir kez dövizi yükseltecek ve yapılan zamların sabit kalmasını sağlamak en iyisi. Kaç kez 8,70 e değip 7,20 lere geri geldiği halde zamlar geri gelmedi. Her yukarı çıkışta her şeye zam için bahane oldu. Ama düşerken ise maliyetler yüksekten yapıldı diyerek yine bahane bulundu. Bırakın zaten çıkmış döviz, zamlar yapılmış. Kuru düşürmek için rezervi neden yakarsınız. Dövizi neden baskılarsınız ? Halkın menfaati olmadığı kesin !
Sadece $ yukari giderken zam yapmiyorlar ki . bu ay Cam a gelen zam dolarin 8.40 lara dususu esnasinda geldi .
Haziran ayinda Balkonun sadece camlarina 5400 vermistim sanirim suan yaptirmak istesem 8 9 bin vermem gerekicek
Aliminyum ve Cam toplamda 20bin vermistim sanirim suan toplam maliyet 35 i bulur .
Gecen sene Yaylaya 3. kat 2+1 cikmistim toplam odedigim para 160bindi[buna 200 metre2 dis cephe seramik kaplama dahil]
Haziranda dolar 8.40 idi suan 9 %7 yukselis var ama yapilan zammi hesaplamaya bile gerek yok !!!
https://i.hizliresim.com/edcblae.jpg
Madem emtiadan bahsediyoruz, ben de kendi fikrimi söyleyeyim.
Çok büyük mikyasta param olsa, parayı Leylaya basarım.
Yatırım tavsiyesi değildir.