Dua edelim de bu yatayda surunme bir önceki gibi 10 yıl surmesin
Printable View
Dua edelim de bu yatayda surunme bir önceki gibi 10 yıl surmesin
Yine takasta üç kağıt çevirmişler. Yatırım fonlarından 1.100.000 lot mal iş yatırıma geçmiş. İş yatırım yeni gelen mallarla baskılarına devam edecek.
Bir oturuşta bir kuzu yiyordur bu herif.Bir tabak yemek kesmez bunu.
Merhabalar,
Beklediğim gibi bir bilanço geldi. Net kârı düşük göstermek için elden gelen sonuna kadar yapılmış. Bu net kâr iyi gibi gözüküyor olsada, enflasyona oranla hesap yapınca geçen senenin 3. ve 4. çeyreklerine göre artmış değil, hatta azalmış bile. İşin özü şirketin kârı enflasyona göre zaten minimum bu seviyelerde gelmeliydi, öyle de geldi. Yıl sonu için telaffuz edilen rakamlarda ancak enflasyon oranında artışı karşılıyor, haricinde bir artış yok. 2022’de 130-140 milyon TL civarı gelecek bir bilanço enflasyon oranında artmış olur ancak.
Peki bunu neden yapıyorlar? Bilinçli olarak, tahtıcıya baskıya devam edebilmesi için planlı şekilde fırsat vermek için yapıyorlar.
Paynet işinide bu işin bir parçası olarak kullanıyorlar, tahtacı baskıya dilediği gibi devam edebilsin diye bu işin bitmesini uzattıkça uzatıyorlar, artık hiç şüphem kalmadı bundan.
CEO Serkan Çelik işin başındaki kişi olarak, başarısızlıklarından ötürü bence istifa etmelidir. Hintlilere satış aşamasında masada oturan kişi olan, mali işlerden bu şirkete başlayıp genel müdürlük CEO mertebesine kadar yükselmiş olan bir kişi olarak bu başarısız kârlılığın, verilen düşük temettülerin, bir noktada sorumlusu kendisidir. Bu kadar baskıya çanak tutup, yatırımcısını bu kadar korumaktan uzak olmak neden? Gelişmiş ülkelerde 13-14 sene boyunca hem hisse fiyatını bu kadar düşük tutan, baskı yapılmasına izin veren, hemde temettüyü bu kadar düşük vermeye özenle çalışan şirketlerin başında CEO’yu asla bu kadar uzun süre tutmazlar, çoktan gönderilirdi.
Benim şahsi düşüncemdir, CEO ve hatta yönetim komple istifa etmelidir.
YTD.
Ya şu bofa bunları bir ters köşe yapsada alıverse geri sattığını.
Armut gibi kalırlardı.
Gerçi bofa ile de cep to cep yapar bunlar.
Kimin eli kimin cebinde belli değil bunların.
Hadi bofanın 100 bin lotunu yediniz.Kaldı 100 bin lot.Bizde yedik numaranızı.Cidden tahtaya bakınca iyi düşürüyor bunlar.Hissenin çıkmasına gerek yok ki.Tezgah güzel çalışıyor.
Eskiden olsa bofaya kızardım.Ama bu tahtaya artniyetli dadanan hırsız tayfasını gördükçe kızmıyorum kimseye.