eksik yazmışımm...
OGD+TCA altın fonları da varmış...(%25)
kira sertifikası da var..(%8) TL
NOT: platin,paladyumu çıkarsan.... azimutun GBC si gibi..imiş..:)
Printable View
hocam 2022 de %40-45 enflasyonla çalışıyor ekonomistler...
2021 brooks'un 9,5 tl sini alsan,2022 sonu nereden baksan usdtry 14-15 TL eder, herşey yolunda gitse...
ihracatçı şimdiden ağlıyor+seçime yaklaşacağız+politika faizi düşürülecek vs vs vs+dışsal faktörleri yazmadım bile....
kambiyo rejimi gelmez ise usdtry buradan aşağı gelmez,BATIRAL ın hesap ''şak 10 milyar,şak 10 milyar'' gibi tarihte yerini alır..
resmen bizi iki ucu poklu değnek durumunda karar almaya zorluyorlar. offf beee bunaldım
Ya arkadaşlar bu ülkede dolar 5 liraya da düşer 30 liraya da çıkar. Nasıl olsa git gide bir Ortadoğu Arap Cumhuriyeti olduk, halkı düşünen yok, halkın kendisinin bile kendini düşündüğü yok. 500 elektrik faturası geldi diye şikayet eden adama. malum parti taraftarının yanıtı: "Evinde o kadar elektrik tüketecek cihaz var demek ki zenginsin ve her türlü konforun var; bence hem Allan'a hem Reis'e teşekkür etmelisin".
ABD'de de gündem konularından biri ne biliyor musunuz? Dev TIR'lar var ya, onların otonom olmasının ekonomiye getireceği katkıyı hesaplıyorlar; çünkü bir şöför en az beş altı saat uyuyor, bir iki saat de yemek, mola, çiş diye gidiyor. Yani 24saat yolculuk süresinin yaklaşık 8 saati çöpe gidiyor. Halbuki otonom TIRlar da bu süre tamamen yola ayrılabileceği için lojistik çok hızlanacak, malların teslimatı ivme kazanacak ve üretim vs çok daha serileşecek; tabi dur kalkların sayısı da azalacağı için yakıta da faydası olacak. Adamlar bu faydayı ve ne zaman tam otonom taşımacılığa geçebileceklerini hesaplıyorlar. ir yandan da işte bir TIR'ın çiplerinin kafayı yemesi sonrasında TIR'ın insanların arasına dalmaması veya insan kovalamaması için (Stephen King'in "Maximum Overdrive" filmini veya "Trucks" adlı kısa öyküsünü bilenler anlar) aracı kontrol edecek yazılımlar üzerine harıl harıl çalışıyorlar.
Peki bizim Twitter'daki gündemimiz ne tüm hafta boyunca? Gülşen'in kıçını açtığı dansı günah mı değil mi, Sezen Aksu'nun "Cahil Adem ile Havva" sözü nedeniyle linç edilmesi, onu savunan Mustafa Sandal'ın linç edilmesi, intihar eden Enes'e destek çıkan Tarkan'ın gay fotoğrafları ve daha bir yığın saçma sapan konu. Arada bir Torku'nun milli ve yerli kazıkçı olduğunu keşfeden tiplerin ağlayıp bayılması.
Allah aşkına bu ülkeden ne olur? O yüzden en az beş altı yıl vadeli düşünüp biriktiriyorum onu buyu şunu. Teknikte yetersiz olduğum için zaten kısa vadeli al sat yapamam; ülkenin hali de iki gün sonrasında bankadaki paralarınıza el konmayacağının bile garantisi olmayan bir durum. Maalesef Mart gibi sürelerde her şey olur diyorum, pek üzülmeye veya ürkmeye gerek yok, çünkü yapabileceğimiz pek bir şey yok. Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete.