Ula bu akşam milli maç mı varmış ? :he:
Kaç kaç bitmiş ? Hala bu ülkede futbolla ilgilenen kalmış mı ? :he:
Printable View
Ula bu akşam milli maç mı varmış ? :he:
Kaç kaç bitmiş ? Hala bu ülkede futbolla ilgilenen kalmış mı ? :he:
Tuprastan indirdin mangırları. Para sayma makinasiyla saymaktan maçıda takip edemiyon tabii [emoji23][emoji16]
SM-G925F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bana para sayma makinası demeyin...Muammer GÜLER ler geliyor aklıma hep...Sahi nerde onlar ? GÜLER ler, ÇAĞLAYAN lar, BAYRAKTAR lar ? TOPBAŞ lar, GÖKÇEK ler ? BAĞIŞ lar ? SARRAF lar ?
Tahvil son dün % yüksek düşük
2 yıllık tahvil 24,34 24,39 -0,21 24,34 24,34
5 yıllık tahvil 25,06 25,79 -2,83 26,24 25,06
10 yıllık tahvil 19,55 20,17 -3,07 19,87 19,40
Cok sukur kotu gunleri geride bıraktık
Simdi sirada daha kotu gunler var
nooldu yaa
papazıda vermedik dolar 7,5 olsada eldeki dolarları satsak diye bakınırken dolar 6,40 ın altına sarkmış
doları yukarı alanlar papazı aldımı alamadımı?
alamadık diye doları dahada yukarı alabileceklermi?
yoksa argo değimle kalın geldide almaktan vazmı geçtiler?
13 eylülü beklemek gerek...Bir de bunu dış güçlere bağlayanlara sormak gerek...Doları alanlar AKTROLLER ve dış borcu olan şirketlerdi muhtemelen...
muhtemeller saymakla bitmez, kesin bilgi yoksa soruya cevap teşkil etmeyecek muhtemeller ne işimize yarar?
kuru laf kalabalığından başka bişey değil
doları alanlar amacına ulaştımı ulaşamadımı, birde bu soru var...
sorulara muhtemelsiz gerçeklere dayalı bilgilerle cevap olsa iyi olurdu... laf kalabalığı okumazdık işimize yarar bilgi sahibi olurduk hiçolmazsa...
Dünyada,ülkemde...
Şap ile şeker...
Akla ile kara...
Dogru ile egri...
At izi ile it izi..
Hak ile batıl...
Birbirine karışmışdır....
Müsebibi egemenin ,emrinde ki medyadır...
Aklınızı koruyun...
Medyayı,sizden uzak tutun...
Aklınıza sahip cıkın...
Noolsun yaa i$te
Papaz kaçtı oynuyodu bizimkiler
Papaz bizimkilerde kaldı
Ama hapisten kaçmayı ba$armı$ oldu
İzmir'de ooh ailesiyle evinde rakı roka balık takılmakta keyfine
İkinci tur ikinci $ans bekle$iyo i$te herbikes
Kimisi papazına ucundan kavu$tu misali belki hâlâ onun pe$inde
Kimisi dolar lazım bittik hesabı o acayip grafiğine mal mal bakıyo
Kimisi zırwasından dönmü$tür kesin heey biz kazandık diye hüloğğ çekmekte
Millet herdaim olduğu gibi darda
İkballerin asprin misali sac ayağı papaz mevzu olmu$ de-javu
Yıllardır aynı piyesler ama güya ek$ını bol hesabı
Yuvarlanıp gideyolar i$te.
Yoksa kimine papazın kimine Dolar'ın değeri kalınmı$ inceymi$ hepsi 'muhtemelen' bahane, ama bunlar kesin 'bilgi' yani ).
Ee sen neettin bu arada mıhterem ?..
E seninkinin tüm eskort ve koruma jipleri, özel dabancalar filan, afilli konvoy araç ve güvenlik ekipmanları vesaire komple reklam panosu gibi All-American, daha sayim mi?), neyin protestosuymu$ ki o dediğin hem balık ba$tan kokar tabikisine canına minnet olur TriumpH'ın da bayım..
İnce görmüşün bayım.. )
İstersen o na 'paralel' demiyelim de honey, 9. ayın başındaki tepe 'ucundan accık' dediğin çizığın üstünde kalıyor..
Baktım ben burdan öyle görüküyo..
İlk dediğin hususta, 'sonuca ula$mak'tan kastın nedir bilemedim ama ?,
yine de sanırsam ;
Kasım'da birle$mekte üstteki kırmızıyla ile alttaki mavi.. Nası da denk gelir getirirler herbi$eyi teknik taktik vesaire tam after TriumpH ön seçim style olu$uyo çiziklerde..
Ya da en az 7'even++ yılba$ına güzel destek yeti$ir der alt mavi..
Tabi sakinlerse piyasa volatilitesi anca bi anlamı olabilir bu çizıkların..
Yoksa üst kırmızı anında yalan da olabilir aynen geçen ay çılgın attığı ivmesiyle falan..
...
Eline sağlık tospa bayım.. Unutturma)
Teveccühün *Bozkurt bayım..
Bilakis umut doluyum çok şükür.. Kararmış kapkaramsar düşüncede olanların hali de malum, kimler oldukları da belli..
Dolarmış Bistmiş bir yerden sonra zaten umrumuzda olsa ne oluur olmasa ne olur ??.. Ama krizle gelenin krizle de gidebileceği realitesi ve dahi ülkeme faydası değil zararı olan bu güruhtan kurtulunması için mevcut ekonomik rezaletin de kıymetli ve dahi haklı bir fırsat olduğunu yanda$ aK'lar olmasa da tüm vatanseverler bilinçle, sabırla, ümitle yüreklerinde ve beyinlerinde taşımakta yaşamaktalar, herkesin hatta tüm dünyanın da malumu olduğu üzere.. Algı, yalan, palavra da bir yere kadar, acı ama gerçek olan memleket halimiz budur maalesef..
Elbette herkes piyasaya dair fikrini söylemekte zaten, öyle değil mi ?.. Düşecek, çıkacak, yataya saracak doğası böyle meretin hem zaten 'free trade' de her daim savunduğumuz hadise.. Memleketin hallerine dair dediklerim, beklentilerim böyle yanlış anlaşılmamalı, borsa vesaire hiç tek boyutlu olabilir mi yani ??, böylesi bir anlama devşirmeye ne gerek var dediklerimin ?.. Memleketin son derece mühim ve hassas olan mevcut hali mevzu ile borsaların her iki yöne de hareket edebileceği gibi basit bir realitenin muhabbetini insaf edip çarpıtmamalı, lütfen yani harbi rica ederim..
Pek tabi long da oluruz shortta, hatta flat de bir poz ve yerine göre hepsi de olabiliyoruz ki bundan normal ve doğal ne olabilir..
Borsa bilinmez asla değil gayette 'bilinebilir', çalışıp, öğrenip, zahmet emek verip, düşünüp, vs., kendini geliştirdikçe daha da bi iyi bilinir ve anlaşılır, aynı her iş de olduğu gibi.. Esas Borsa 'oynanmaz' çünkü bu bir oyun misali değildir, oynanacak birşeyde değildir, medeniyetin teknolojinin gereği gelişmiş trade'in zirvesini sunabilen en hızlı çekim bir yatırım aracı gözüyle bakılabilir tüm bu arenalara ve neticesinde oynanmaz yatırım yapılır al-sat tut vs.. Türkçe dilimiz terminolojisine göre de oynadığını sanan veya oyun anlamında oynayan, yanlış yapar ve hızla batar..
Düşük periotlarda takılıp neredeyse tüm kılçıksız volatilitenin yıllık toplamı çok daha fazla desek, yaparız hallederiz )), kaç kontrat max. dönsek ki tamamını ya da misal bi 500,000++ pts. civarını alsak bali hiç değilse ?), mutLak robotu senden.. Ya da full kutumuza mı gitsek?), bilemedim şimdi neyse bakarız artık durumlara göre..
Vesselam.
Dolar 4 ayda 3.8 den 7.2 olmuş şu an 6.380
Ve merkez bankası faiz artıyorum demişken
Ki
Bu beklenti en az 3 optimum 5 puan
Ve hala ahlak yoksunu troller
Dolar düştü diye yazı yazıyor
Biraz olsun insanda utanma olur
Özel bankalarda Bch faizi 40
80 yıllık firmalar batıyor
Enflasyon kudurmuş
Firmalar yapılandırma için bankalara koşuyor
Kaç tane konkordato talebi var soru
Yazık be
Haftaya merkez bankası faiz artırmazsa
Ki sanmıyorum
İşimiz zor
Beklentim 5 puan artış yapar
Usd 6 ya doğru İner inşallah
"Türkiye'deki ören yerlerinin giriş ücretlerine yaklaşık yüzde 50 civarında zam geldi."
https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kul...a-zam-yapildi/
enflasyon %18 filan değil miydi ? :evil:
müzelerin fiyatları dolara mı bağımlı, nasıl hesapladınız %50 yi?
evet, piyasada son dönemde zam yapanları takibe al, baskı uygula, ama hukumet olarak kendin %50 zammı daya vatandaşa.. bravo.. bravo..:thumbdown:
Yurtdışında hesaplı bir tatil düşünenler için henüz her şey bitmiş değil. TL karşısında değer yitiren para birimlerine sahip ülkeler listemizi güncelleyelim. Venezuela ve Arjantin Türk vatandaşları için hala cazip. Angola ise başabaş, düşünülebilir. Diğerlerini pas geçiyoruz.
Cuma fiyatlandı artış..
Şimdi hedef 7
SM-A800I cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Jp Morgan 5 puanlık artış bekliyormuş. Ya Eylül de bir seferde, ya da Eylül Ekim iki seferde. Piyasa beklentisi 5 puan anlaşıldı.
Selam arkadaşlar,
Dolar birazcık düşünce troller damlamış hemen :)
575 bp gelecek.
23.50 olacak politika faizi
22 25 arasi koridor
26.50 glp
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bence toplu taşımayı kullanmaları lazım..
hem vatandaşın halini de görmüş olurlar..
yok ille de - alman malı hususi makam aracı istiyorum diyen varsa
eşşeğe binip gitsin bence makam odasına..
kendine en çok yakışacak olanı budur :) )))
https://resmim.net/f/sz2RNk.jpg
7.20 usd, 28 tahvil faizinde aksiyona geçmeyen Mb den 6.40 usd ve 24 tahvil de sağlam hareket beklemek nedense mantıklı gelmiyor. Pas geçip ya da ufak bir artışla piyasanın reaksiyonunu ölçmek isteyebilirler. Gerekirse olağanüstü toplantı yapıp arttırmak için kurşunu saklamak isteyebilirler. Faiz arttırmamak için 40 takla atınca pek inanasım gelmiyor. Ama brütü 70 neti 20 ye düşmüş döviz rezerviyle artık piyasaya döviz sürmesi pek olası değil.
yandaş müteahhitler ve beton lobisi cemaati
aylık 3% konut faizini duyarlarsa çıldırırlar.. :) )))
- biz bu hükümete güvendik te yaptık bu inşaatları, şimdi kime satıcaz ? :) )))
bunlar çıldırınca intikam duygusuynan dolara saldırırlar..
anında 1 dolar 15 tl olur,
hükümet istifa eder.. :) ))
Yapacak bir sey yok. Bunu yapmaz ise hem piyasa faizleri yukselecek hem de dolar hemde enflasyon. En azindan boyle fir faiz artiriminda piyasa faizi bir miktar asagi gelebilir dolar duser ve enflasyon baskilanir. Ileride isler duruldugunda faizleri yavasca indirir.
Bugune kadar yaptiklari en buyuk hata kisa vadeli dusunmeleri oldu. Bu da bilgisizlik ve cehaletin urunu iste.
Ha ben olsam faizleri direk 30 a cikarir ve bu yil sonuna kadar baska bir artirim yapmayacagimi net bir dille ifade eder ve maliye politikalari ile piyasanin destekleneceni soylerdim ve onumuzdeki 1 ya da 1.5 yil faizleri 30 altina dusurmeyecegimi soylerdim
Turkiye imf ye gitmek istemiyor. Almanya ve ingiltere ziyaretleri onemliydi. Onlar reel faiz ve mb bagimsizligi istiyorlar. Bir seyler vermeden bir seyler alamazsin.
yandaş müteahitler ve
beton lobisi cemaati iflas edince hiç üzülmeyeceğim.. :) ))
çünkü ;
13 metresi yerin altında,
70 metresi yerin üstünde olmak üzere
83 metre uzunluğunda kibir binaları inşaa ettiler..
çok kibirliler,
kendilerini de, kibirli binalarını da çok beğeniyorlar... :) ))
kibrinizi s......!! :) ))
Ayasofya'yı,
Sultan Ahmet'i,
Topkapı Sarayı'nı,
Süleymaniye'yi,
Kapalıçarşı'yı yapanlar çok ta akıllı insanlar değildi zaten.. :) ))
Onların hiç aklına gelmedi dikine dikine üst üste beton yığınları dikmek... :) ))
hepsi aptal, bir tek siz akıllı..
aklınızı da s......!! :) ))
Bbc turkce de 1989 yili ege kiyilarini anlatan 7 8 dakikalik bir video var. Youtube yazin cikar. Turkiyenin butun guzelliklerine, bakirligini mahvetmisiz resmen.
-10 bin $ olduğu söylenen kişi başı milli gelirimiz gerçekte 3 bin $ lara düşmüş.
Dün bir arkadaşın yazdığı şeyleri görmüştüm. "Yüz yılın en büyük krizi geliyor" demişti. Ben de bunun doğru olduğunu düşünüyorum.
TÜPRAŞ, EREĞLİ gibi sayılamayacak kadar çok sayıda kamu iktisadi teşebbüsü satıldığı ve onlardan milyarlarca dolar elde edildiği halde görülmemiş ve duyulmamış büyüklükte bir dış borç oluştu. Buna ilaveten, hane halkının çok büyük kısmı borçlu ve uzun vadeye yayılan borçlar, yani uzun süre daha ödenmeye çalışılacak borçlar bunlar. Yani, bizim ekonomiyi hane halkı harcamalarının ayağa kaldırma ihtimali -şimdilik- yok. Dünyada kriz rüzgârları da artık yeni yeni esmeye başlamakta ve o kriz de hiç hafif olmayacak.
Türkiye ekonomik krize daha yeni girmeye başladı. Çıkmaya başlaması için dış borcun ciddi şekilde ödenmesi ve hem enflasyonun ve hem de dövizin düşmesi lazım ki, bu artık hiç yakın bir zamanda olabilecek gibi gözükmüyor.
Bu ekonomik krizin yol açabileceği siyasi çalkantılara mesela Güneydoğu'daki etkilerinin ne olacağına ise kimse pek değinmiyor. Netice itibariyle, yüz yılın krizi yavaş çekimde geliyor diye düşünüyorum ben de.
Aha izninizle ve ayıp olmazsa diğer başlık altına yazdığım şeyi buraya da yazayım da, herkes görsün.
Dün bir arkadaşın yazdığı şeyleri görmüştüm. "Yüz yılın en büyük krizi geliyor" demişti. Ben de bunun doğru olduğunu düşünüyorum.
TÜPRAŞ, EREĞLİ gibi sayılamayacak kadar çok sayıda kamu iktisadi teşebbüsü satıldığı ve onlardan milyarlarca dolar elde edildiği halde, görülmemiş ve duyulmamış büyüklükte bir dış borç oluştu. Buna ilaveten, hane halkının çok büyük kısmı borçlu ve uzun vadeye yayılan borçlar, yani uzun süre daha ödenmeye çalışılacak borçlar bunlar. Yani, bizim ekonomiyi hane halkı harcamalarının ayağa kaldırma ihtimali -şimdilik- yok. Dünyada kriz rüzgârları da artık yeni yeni esmeye başlamakta ve o kriz de hiç hafif olmayacak.
Türkiye ekonomik krize daha yeni girmeye başladı. Çıkmaya başlaması için dış borcun ciddi şekilde ödenmesi ve hem enflasyonun ve hem de dövizin düşmesi lazım ki, bu artık hiç yakın bir zamanda olabilecek gibi gözükmüyor.
Bu ekonomik krizin yol açabileceği siyasi çalkantılara mesela Güneydoğu'daki etkilerinin ne olacağına ise kimse pek değinmiyor. Netice itibariyle, yüz yılın krizi yavaş çekimde geliyor diye düşünüyorum ben de.
Esas soru şu muhtemel faiz artışı ülkemize tekrar sermaye akışını başlatacak mı? Yabancı yatırımcı döviz getirip lira varlıklarına tekrar yatırım yapacak mı? Sermaye kaçışı duracak mı misal? Yani içeridekinin kaçışını durdururken, yeni döviz kapıları açılacak mı. Yoksa bunlar için geç mi kalındı. Hani hep zamanında yapmalıydı diyoruzya.
Bunlar olmaz ise hem çıkmak isteyen yabancının hem de reel döviz talebi olan özel sektörün ihtiyacı nasıl karşılanacak.