Benim anlamadığım bu bankalar 38-40 lardan kredi veriyor fakat bizim mevduatlara niye 20 li oranlar veriyorlar?
Printable View
Devlet %20faiz veriyorum.1yıl paranı bağla döviz ne kadar artarsa farkını vericem dese? Mantıklı hareket olmaz mı
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Aktif n kolay bono reklamından mevduat karşılığı ifadesini kaldırmışEk 20041
ONEPLUS A5000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
asla veremez.öyle bir kaynak yok.hadi verdi diyelim kimin parasını verecek? vergi verenlerin! bankada parası olmayan kişide bu zararı öder o zaman.aynı şimdiki YİD ler gibi. bu tip saçma fikirler 3. dünya ülkelerinde ciddiye alınabilir aman dikkat,uyandırmayın.böyle saçmalıklar yerine gerçek enflasyon açıklanıp üzerine reel faiz eklesinler.
Ekşisözlükten:
"19 haziran 2018' de kur ve faizle mücadeleyi bana bırakın dedi rte.
bıraktınız. faiz ve kur ortada."
Aynen yap işlet devret gibi bence mantıklı. Sihirli bir formül %20den fonlama imkanı en baba dövizci bile devlete güveniyorsa eğer dolarını bozar... Bu sayede doların artışı da frenlenir yıllık %30ve altına düşer diye düşünüyorum... Ytd
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Bir soru?? Doları hangi bankada tutucaz?? Kriterler,
1. Mevduat getirisi iyi
2. Al sat makası dar
3. Bankanın sağlamlığı
Sizce hangi banka bu kriterlere göre uygun dolar al sat yapıp mevduatı iyi veren ve güvenilir??
Yatırım tavsiyesi değildir...
Aktif 23 bononun mevduat karşılığı %5 stopajdan dolayı 21.80 oluyor pek bir anlamı kalmadı bence de pazartesi, salı artırmazlarsa başka yere geçmek gerekiyor da 32 gün uzun oluyor hem de yeni müşteri dışında en yüksek oran 21.50 falan sanırım. Bekleyelim bakalım hafta içi duruma göre bir değişiklik yaparız artık.
Cunku eskisi kadar gevsek kredi vermek istemiyorlar, tcmb ve mevduatçılardan topladıkları kaynak da bu miktarlar için bu oranlarla yetiyor. Daha fazla kişinin sistemden parasını çekmesi durumunda ya da zamanla enflasyonun yaratacagı ilave para talebi sonucu oranları yükseltebilirler
Şurada garip bir haber gördüm 52 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile maliyenin bankadan veya döviz bürosundan döviz çekip evine koyanları evinde ziyaret edebileceğini ve gerekirse cezai işlem yapabileceğini iddia ediyor. Mevcut yasalar çerçevesinde bana çok inandırıcı gelmiyor. Ama yazıyı kaleme alan kamuoyunca bilinen bir yeminli mali müşavir.
https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarl..._campaign=feed
bahri kuru yukselten zaten devlet degil mi her platformda yabancıya ev satısı artacak ihracat ve turizm gelirleri artacak diyen kendileri degil mi ..tabi ekonominin yavaslaması da isteniyor yabancı kurumlarca bunun icinde kurun yuksek olması gerekiyor ki talep kesilip ekonomi yavaslasın ..enflasyonun zaten taleple alakası yok su an sadece kur artısı ile alakası var ..bence bu kurdan memnunlar dır .
yo ben hic karsılamadım yazarın dedigi 10 000 dolar icin mi bu bildirim ? ben iş icin 2000-3000 usu alım satım yaparım aldıgın sattıgın miktar ve tutardan dovizi satan bufenin bilgilerinden baska birsey yazmıyor verilen fiste ..ha bankadan fiziki istersen vezneden 100 dolar icin bile tc alıyorlar zaten
enpara bu gece günlük hesabın vergi kesintisini %5 den hesaplamış.
Benim çalıştığım döviz büfesi istersem makbuz verir, istemezsem; hiçbir şey sormaz .
Şok bir faiz artışı ve ufak tefek icraatlarla döviz in artışı engelenecekken bu yollara gidilmemektedir. Diğer icraatlar ise saman alevi gibi sönmekte dır. Ayrıca saraylarda yapılan düğünler ve siyasilerin ve üst düzey bürokratların müsrif görüntüleri mide bulandiricidir . Haramzadelerin bu görüntülerine itiraz eden de yoktur. Türk mevduatcisini hor gören anlayış sıkıntılı olmaktadır. Döviz artışı bir çok sirketin batışını getirecektir. Faiz artışı ise aslında şirketlerin kısa dönemde eksra kazanç larıdır. Üretim ve hizmet dışı gelirlerinden olup. Şirketler için döviz artışı bir yıkım olacaktır....