O konu biz fanileri aşar. Ters piramit mantığı ile söylenen ihtimaller olabilir. Mesela her 250 puanda ters piramit yaptığımızı düşünelim. Üşenmedim excel hazırladım. Foruma faydamız olsun. Aşağıya yapıştırıyorum.
Ek 26683
1540'dan satmaya başlarsanız. Kontrat arttıra arttıra 1600' kadar satarsanız ortalamanız 1580 oluyor. İlk satım noktasında kafaya 6000 puan yediniz ama ortalama 1580. Bu durumda 2000 puan kar satışı gelse tapi çıkarsınız. 3000 puan kar satışı gelirse kara geçersiniz.
Zurnanın zırt dediği yer ise şurası; 1600 puana gelindiğinde 1 kontrat ile başlayan pozisyon toplamda 325 kontrata ulaşıyor. Hesabında bu kadar para varken 1 kontratla başlarsan ve her 250 puanda bir şöyle döşedik böyle yapıştırdık yazarsan okuyan insanlar etkilenir.
Teorik olarak mümkün ama buraya pozisyon yazılırken bu hususun belirtilmesi gerekir. Ayrıca şunu da söylemek gerekir; 1600 endeksde hesabın zararı tam tamına 65.000 TL. Bu işlem mantığı ve bütçesi hatta psikolojisi herkese uymayabilir.
Ben maalesef sayfa okunabilirliğini sağlamak için Cons bayımı ve onunla kavga eden arkadaşları engellemek zorunda kaldım. Eğer rahatsızlık duyarlarsa bana özelden yazabilirler. Sevgiler saygılar.