Önce temettüyü dağıtır, sonrasında (aynı yıl içerisinde olmak kaydiyla) bölünürse bu tarz eski yeni hisse ayrimi olmaz
Printable View
Önce temettüyü dağıtır, sonrasında (aynı yıl içerisinde olmak kaydiyla) bölünürse bu tarz eski yeni hisse ayrimi olmaz
Çin geliyor çin hala temettü peşindesiniz.
Warren amcaya mı yatırsak acaba paraları;)
Gram Altın son 1 yılda %100 artmış,
Öve öve bitiremediğiniz, fularlı Rahmi beyin şirketi, Fenerin başkanı Ali beyin şirketi, 7 kıta 8 iklim 4 mevsimde hüküm süren, arabalar arabası, kamyonlar kamyınu, tırlar tırı, retarder sesi ninni gibi gelen, 3 kıta 28 ülkeye ihracat yapan, Gölcüğün gururu, Eskişeher'in medâr-ı iftârı, kendi motoru ve yerli şanzımanı olan, Romanya'da, Karpatlar diyarında, Hagi'nin melmeketinde fabrika açan Fortun hissesi ise 1 yılda bırakın altınla baş etmeyi hurda teneke fiyatı kadar artmadı. Kaynak : Niğdeli hurdacı Nedim abi.
Her ay yastık altına gücü yettiğince gram, çeyrek, yarım, Ata lira veya Reşat atan Halime teyze getiride hepimizi tokatladı.
Aldık Fort olduk mort.
Sarıkıza güvenenler yine kazandı. Geçen yıl bu zamanlar 1 kilo altın = ..... lot Fort idi şimdi ise ..... lot. (Fill in the blanks)
Şehirlere balistik füzeler yağardı biz temettü kapı beklerdik
Evet haklısınız, son 1 yılda gerçekten ciddi reel kaybımız var. Geçmişte de bu tip dönemler oluyor, olmaya da devam edecek.
Borsada uzun vade bakabilmek hiç kolay değil, psikolojiyi yönetmek zor ve bu nedenle net kurallar / metrikleriniz olması lazım diye düşünüyorum.
Örneğin benim kriterlerden birisi de 3 yıl (ve üzerinden) gr altına karşşı performansı; geçemeyen ortaklıklarımla vedalaşırım.
Ford için metrikler aşağıdaki gibi (*);
- 3 senede % 7 üzerinde
- 5 senede % 86 üzerinde
- 10 senede % 80 üzerinde
- 15 senede % 324 üzerinde
3 senede hala üzerinde ancak riskli bölgeye girdi, 1 sene daha böyle giderse yolcudur abbas...
(*) Kaynak@Finnet2000plus
Herkese selamlar....
Sabahki verinin detaylı versiyonu....
Froto için işler o kadar da kötü gitmiyor sanki....
Otomativler içinde pozitif ayrışabilir mi?
Saygılar/Başarılar....
https://i.hizliresim.com/hhvgeau.png