-
imzanızda "AEFES'ten 3 haftada %10 kar elde ederek 27 Şubat 2025'te ful nakde döndüm. KCHOL'ü takipteyim. 30.4.2025 vadeli Forward dolar 43 TL alım kontratı ile tüm TL portföyüm hedge'lenmiştir."
Kchol alamadiniz mi ?
takip ediyorum dediginde alsaydiniz %11 civarinda getiri yaptı,
-
Hayır almadım maalesef, çok hızlı hareket etti ve alım fırsatını kaçırdım. Almanyanın altyapı ve savunma harcamalarını devasa oranda artırma kararı doping etkisi yaptı ve kağıtlar çok güzel primlendi bir kaç günde.
-
Bu çok ani ve de sert yukarı tepki geçici maliyettedir diye düşünüyorum. Öyle pat diye trend 180 derece değişmez, bu bir süreç gerektirir. Hala ayı piyasasındayız ve endekste son 1 haftada ortaya çıkan 1000 puanlık (%11 lik) ani artışı ayı piyasası bünyesinde zaman zaman oluşan geçici ama sert tepki rallilerinden biri olarak nitelemek daha doğru olur.
-
Ama eğer olur da 100 endeks 11250 deki nominal zirvesini aşarsa ve yüksek hacimle 2 işgünü bu zirvenin üzerinde kapanış gerçekleştirirse o zaman işin maliyeti değişir ve tepki rallisi olmaktan çıkar. Bunu zaman gösterecek.
-
KCHOLde ayı piyasası bünyesinde çok keskin ve de ani tepki rallilerine şahit oluyoruz. Bu tepkilerde son düşüş ayağında yaşanılan kaybın %30-50 gibi bir oranı telafi edilip durdu ama sonunda düşüş trendi yeniden kendini tesis edip yönünü daha da aşağılara kırdı. Nihayetinde hisse 9 ayda 271 den 147 ye %45 düştü. Son düşüş ayağında hisse 208 den 147 ye kadar 61 TL düşmüştü. 147 den başlayan tepki ile bu kaybın %50 si telafi edilecekse hedef 177 olur, hadi düz rakam 180 diyorum. Hisse 173 de şu anda.
-
Haftasonu yabancı rapor ve analizlere bir göz attım ve tedirgin oldum. Mevcut küresel konjonktür borsalar için ciddi bir risk unsuru barındırıyor. ABD ekonomisi ciddi bir yavaşlama moduna girmek üzere. 2025 1Ç büyüme beklentisi Atlanta Fed'e göre negatif yani daralma bekleniyor. Almanya ekonomisinin 2025 yılında sıfır büyüme kaydetmesi bekleniyor. Beklentiler bu yönde ama ABD Borsası tarihi zirveye yakın yerde ve 23 FK dan işlem görüyor. Almanya DAX endeksi ise tarihi zirvesinde. Ekonomik performanslar borsaları desteklemiyor.
-
Tamam sotada 7 trilyon dolar nakit var küresel para piyasası fonlarında ama borsalar ciddi satış yediğinde bu nakit borsaya mı koşacak? Bu sorunun cevabı şu anda yok, borsalar ciddi satış yediğinde bu 7 trilyon doların nereye koşacağını hep beraber göreceğiz.
-
Borsaya yatırım yapan fonlar şu anda %96.5 oranında borsadalar yani ellerinde fon büyüklüğünün sadece %3.5 i kadar nakit mevcut. Bunun anlamı fonların borsada hemen hemen ful malda olduğudur. Eğer borsalar ciddi satış yerse fonların elinde satışların yönünü terse çevirebilecek nakit gücü mevcut değil.