Bu adamlara hırsız deyince size neden dokunuyor da hemen savunmaya geçiyorsunuz. Bu adamlar sahtekar bu adamlar hırsız.
Printable View
Bu adamlara hırsız deyince size neden dokunuyor da hemen savunmaya geçiyorsunuz. Bu adamlar sahtekar bu adamlar hırsız.
Sansar kümese dalmış yine...
Sansar bir gün çiftçiye gitmiş; "bak senin tavukların çoğu ölecek, sen sat bunları " demiş. Çiftçi dinlememiş tabi, ne bilsin sansarın niyetini.
Sansar bir gece girmiş kümese, parçalamış tavukların çoğunu...
Ertesi gün yine gelmiş çiftçiye: " Bak gördün mü? Beni dinleseydin keşke!" demiş.
Kıssadan hisse...
Sansarlara dikkat etmek lazım.
alıntıdır...
09.11.2018 tarihli KAP açıklamasından sonra Dardanel Önentaş tahtası ile ilgili olarak;
1- Yüksek miktarda hacim artışı olmuş mudur?
2- Tahtada blok halinde yada normal zamanlara göre yüksek oranda satış işlemi yapan kişi yada kurumlar var mıdır?
3- Bu tür satış yapanlar varsa kimlerdir?
Bu soruların da cevabı küçük yatırımcı tarafından bilinmelidir diye düşünüyorum.
ASLA YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR
Burda anlaşılmayan nokta şu:
Biz bu şirket kazanmıyor kâr etmiyor durumu kötü demiyoruz. Balık konserve sektörünün lideri şüphesiz en büyüğü.
Karlarını borç ödemeye ayırsa birkaç yıl içinde düze çıkar.
Bu şirket buradaki iyimser arkadaşların anlattığı durumdan daha da iyi.
Ama yöneticileri ahlaksız.
Adam hala karısının üzerine şirket kurup buraya para aktarıyor.
Dardenel in ürettiği ürünleri zararına satıp karısının üzerine olan sirketi kâr ettiriyor.
Her şey kan la alakalı.
Edep yahu...
Yatırım tavsiyesi değildir.
çarli nerelerdesin çayada bekleriz
2017 9 aylık ihracat 30.947.073 tl.....
2018 9 aylık ihracat 65.808.598 tl..... artış... %112....
----------------------
2017 9 alık net satış 168.647.314 tl
2018 9 aylık net satış 245.981.199 tl..... artış : %46.....
------------------------
Peki bunca artışa rağmen niye bu kadar zarar ettik
faiz giderleri :26.584.917 tl.
kur farkı giderleri: 72.637.268 tl....,
( son çeyrekte sadece 10 milyon dolarlık yeni ihracat yapıldı buda yukarıdaki rakamlara dahil değildir )
Finnsman giderlerinden borç : 99.222.000 tl....
peki dönem zararı ne kadar : 95 milyon.....
Yani şirketin zarar etme nedeni yok oraya buraya para vermiş , yok firmaya para aktarmış gibi mahalle dedikoduları değil borçları nedeniyle ödemek zorunda kaldığı finansman giderlerinin fazlalığı....
Ben burada yazdığım bütün bilgileri Kap'tan alıyorum..... Bazı arkadaşlar işkembei kübra dan alıyor....
Onun içinde benim yazdıklarım pek işlerine gelmiyor....
Hakkı söylemeyen / haksızlık karşısında suskun kalan şeytandır
Burada hiç yorum yapmayıp yorum yapmak için daha doğrusu hisseyi kötülemek için olumlu yorum yapanları bekleyen zatı muhteremler var.....
Hâlâ hisseyi kötülemek diyor. Senin bu farkı anlamak kapasitenimi aşıyor yoksa bilerek mi yapıyorsun. Ben hissenin durumu ile ilgili daha yeni yazdım. Sadece hırsıza hırsız diyorum.
Sansar kümese dalmış yine...
Sansar bir gün çiftçiye gitmiş; "bak senin tavukların çoğu ölecek, sen sat bunları " demiş. Çiftçi dinlememiş tabi, ne bilsin sansarın niyetini.
Sansar bir gece girmiş kümese, parçalamış tavukların çoğunu...
Ertesi gün yine gelmiş çiftçiye: " Bak gördün mü? Beni dinleseydin keşke!" demiş.
Kıssadan hisse...
Sansarlara dikkat etmek lazım.
sansar benim bildigim tavuk yer balık kılçıları bogazında kalmasın sakın
Bazı yorumları okudukça aklıma "sarı sendika" tabiri geliyor. Emekçi hakkını savunurken sarı sendika işvereni savunur. Kim kazanır pekala?
ASLA YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR
Dardanel.baya toparlamış inşallah 10.olur sence olurmu carli
Hissemizin satışları , ihracatı sürekli artıyor......
Borcu ise düşen dviz kuru ile birlikte azalmaya başladı....
İnanmayan Kap'a bakıp kendi görsün.....
Bugün tahta niye açılmadı bir bilen varmı bi yorum yapsa
SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
*dardanel gıda'nın vergi dairesine sunduğu tabloda 2018 yılı dönem net zararı 72.803.726 tl
(18/02/2019 - 18:03:33)
72.8 milyon tl 2018 zararı hayırlı olsun :(
8.sene ve yine acaip zarar .. hadi satın gidin diye yazsanıza ...
Hey carli nelerdesin bekliyorum.seni
Carli seni sahneye alalim
Son çeyrekte zarar tam 23 milyon tl azalmış yahu.....
Bunuda mı görmüyorsunuz?
Satış artmış....
İhracat artmış.....
Esas faaliyet karı tam 42 milyon tl......
zarar yazacağını biliyorduk 3.çeyrek sonunda 95 milyon tl idi şimdi 72 milyon tl..... zarar azalmış....
bence güzel bir bilanço özellikte son çeyrekteki toparlanma güzel....
Q3 döviz yükümlülükleri Q4 e göre daha yüksek .. ondan
kur düstü kısaca ..
anlamak kolay
Uçup kaçacak mı umut var mı : /
Son zamanlarda Dardanel ürünlerininin ambalajının değiştirildiğini farketttim. Markanın ismi daha büyük ve vurgulu yapılmış.....
Private Label yani market markalı balıkların fiyatı geçen yıl bu zamanlarda 6-7 lira aralığında iken bu yıl 10,75 tl olmuş... Yani önemli oranda ciro artışı olacak yeni dönemde.......
Balık fiyatlarıda olağanüstü arttı. İnsanlar artık balık ihtiyacını 30-40 lira olan sokaktaki tezgah yerine marketlerden sağlamaya başladı. Çünkü 30 lira olan balık içi , çöpü ile birlikte otomatikmen 60 lira oluyor. Buda satışlara olumlu yansıyacaktır.
Geçen yıldan kalan ihracat taahhütlerinide hesaba kattığımızda bu yılın geçen yıldan çok daha iyi olacağını düşünüyorum.
saygılarımla
'Ölme Eşeğim Ölme' deyimi nereden geliyor?
Memlekette bir sene kıtlık olmuş; arpa, buğday kalmamış. Kış da gelip çatmış. Nasreddin Hoca, eşeğinin her gün arpasını azaltmaya ve hayvanın günlük payından kesmeye mecbur kalmış. Her gün birer parmak eksilen arpa, son zamanlarda iyice azalmış. Hoca hayvana yem verirken onunla konuşur gibi yaparmış; “Aman benim emektar eşeğim, sakın açlıktan ölme. Senin için on dönüm yonca ektirdim. Hele bir bahar gelsin, hepsi de senin olacak, bol bol yonca yiyeceksin. Yalnız şimdi biraz tasarruf etmemiz lazım.” deyip, arpayı günden güne azaltırmış.
Buna alışamayan eşek günden güne zayıflamış, iskeleti çıkmış ve bir sabah Hoca, ahıra girince eşeğin ölüsüyle karşılaşmış, “Vah zavallı eşeğim vah… Tam tasarrufa alışmıştın ama ecel sana zaman tanımadı. Yemyeşil yoncalara hasret gittin.” demiş.
Herkes bu kağıdın iyi olmasını istiyor ama yalancı çoban hikayesi geliyor insanın hemen aklına..o kadar boş vaadler sundular o kadar dolap çevirdiler ki;daha öncede kap açıklamalarıyla paylaştım.şimdi hiç güvenim kalmadı.ama en kötü miras bırakırım....ytd...
DARDL Konsolide 2018/12 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): -70199390
Milleti kandırmayı bırakın. Yok borç azalıyormuş felan yalan. Bu sene borç 40 milyon daha artmış.
3. Çeyrek sonunda 90 milyon tl zarar eden şirketin 4.çeyrek sonunda kara geçmesini beklemiyorsunuz heralde......
Bekleyen SAF var ise bilmiyorum.....
Bilanço şirketin içinde bulunduğu duruma göre ve 3.çeyrek sonuçlarına göre olumlu genel olarak olumsuz.....
19 milyon tl esas faaliyet karı açıklamış ama 42 milyon tl faiz , 72 milyon tl de kur farkı ödemek zorunda kalmış.....
Bu sene kur eğer sabit kalır kalır ya da çok olağanüstü hareketler yapmaz ise kara bile geçebiliriz....
Bunun dışında 2017 yılında ihracat 13.655.725 dolar iken 2018 yılında bu rakam 21.608.845 dolara yükselmiş.....
satışlar 250 milyon tl den 343 milyon tl ye ulaşmış....
Bu sene hem ihracatın hemde satışların artarak devam edeceğini düşünüyorum....
saygılarımla
Adam 2.50 den beri önümüz güzel olacak diye yazıyor. Zerre utanma olsa yazı yazmaz. Hisse 1 e dayandı. Hala önümüzdeki yıl güzel olacak diyor. Sen bu hisse 1.80 deyken yükselecek dedin hisse 1 e geldi. Bunları yüzüne vurdum. Hangi yüzle önümüzdeki yıl iyi olur diyorsun. Hala yazıyorsun.
Hiç bir zaman kesinlikle yükselecek demedim ben.....
Artma potansiyeli var dedim.....
Yorumumum altında kırmızı harflerle "Söylediklerim kendi fikirlerim olup yatırımcı tavsiyesi kapsamında değildir." yazıyor onuda mı okumuyorsunuz ?
Potansiyeli Hala da var... Hep var... Her düştüğü seviyede de bu potansiyel artıyor....
Üretim artmışta karlılık ne kadar artmış?üretim artmışta esas faaliyet karı ne kadar artmış?özsermaye daha kötü?ticari borç daha kötü?kısa vadeli yükümlülük daha çok artmış?uzun vadeli yükümlülük daha artmış?350 milyon cirolu bir balık konservesi şirketinin karı % kaçtır?yazık......herşey KAP da var.....
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR....AÇ OKU....KENDİN KARAR VER....
Şirketin esas faaliyet karlılığı gayet iyi oranda.....
Zarar etmesinin tek nedeni geçen yıl artan dövizle birlikte yükselen kur farkı giderleri ile faizler....
Ek 22046
2017 de 250 milyon ciro esas faaliyet karı 22 milyon
2018 de 343 milyon ciro esas faaliyet karı 19 milyon
Yatırım tavsiyesi değildir
Herkesin gözden kaçırdığı bir nokta daha var.....
Şirketin 31.12.2017 tarihli stokları 10.236.778 tl iken.....
31.12.2018 tarihinde bu rakam tam 21.694.887 tl olmuş.....
Yani şirketin elinde satılmaya hazır bir sürü stoğuda var.....
Gözlemlediğim kadarıyla ilk çeyrekte iç satış ve ihracat artışındaki ivmelenme devam edicek.....
( yok patron öyle yapmış yok böyle yapmış gibi mahalle türü dedikodulardan asla yapmayacağım. sadece Kap 'tan yayınlanan bilanço verilerine dayanarak kendi yorumlarımı yapacağım. Hoşuna gitmeyen okumayabilir dostlar )
Dardanel'in 2018 yılında ihracat yaptığı ülkeler......
İtalya,
Libya
Venezuela
İsrail
Suriye
Almanya
Kıbbrıs
Azerbaycan
Nahçıvan
Bosma Hersek
Kosova
Arvavutluk
Katar
Lübnan
Gürcistan
Irak
İsveç
İsviçre
Fransa
Kuveyt
Letonya
Malta
Özbekistan
Romanya
Arabistan
İhracat Tutarı : 21.608.845 Amerikan doları....
Bir önceki yıla göre artış oranı :% 58..... ( Bir önceki yıl ihracatı = 13.655.725 amerikan doları )
Üstelik 18 milyon dolarlık ihracat bağlantısı daha şimdiden hazır.... Bu yıl yapılacak....
İşte potansiyeli var derken ben bunu kastediyorum.....
Adamlar balık şampiyonu İsveç'e bile balık satmışlar yahu.....
Not: Bilhgilerin tamamı Kap'tan alınmıştır..... Dileyenler faaliyet raporunu inceleyip teyit edebilir )