Üzgünüm yoklar kendileri..senyör Vicente köyüne döndü..:cool:
Printable View
Ya o köye dönme işide ne saçmalıktır..
Nasıl isbat edilecek
Koyunlar nereden bulunup verilecek..
Garip gureba işler ya..
Yok dolar sat kampanyası
swaplı mevduat yasaklandı
forex yasaklandı
Yok eleman işe al kampanyası
Yok kamu mevduatı tek elde
yok varlık fonu
yok emlak yeniden değerleme
yok zorunlu bes , çıkarsın çıkamazsın
Yakında borsadan hisse alana otomobil vergisinde yüzde 20 indirim demezlerse şaşarım..
bu yani artık..
10.000 tl banka hissesi al BIM den alışverişinde taksit atlat..peahhh
30.000 tl lik alırsan et 6 ay boyunca 20 tl..
Dostum açık söylim burası Türkiye herşey olabilir..
Dolarda şöyle bir durum var..
Ortada fol yok yumurta yoksa dibin dibine kadar veriyorlar..
Yani kimse (dünyada da aynı) dolarda durim aman derdinde değil..
Dolar ortalık karıştığında bir işe yarıyor yoksa fonlar şunlar bunlar dolar taşımıyorlar..
İhtiyacın yoksa dolara kısa vade de güzel yerlerden de opsiyon yaparak geçinip gidersin..(BENCE)
Geçen sene bilirsin 3.50 leri taban yapmış gibi idi bir anda 3.38 leri gösterdiler tamam bitti bu iş derken tepme mepme ayağına 3.50 lere çektiler ha düştü ha düşecek derken 3.60 70 derken yine kriz batış senaryoları gündeme geldi..
güm verdiler bu sefer..
Rakam veremeyecem ama dolar tl nin aylık grafiği minare gibi oldu onu da hep belirtiyorum..
Bu işlerin suyu çıktı esasen..FED'in piyasalara hop-çüşş deme zamanı bence, başka bir şey değil..yoksa karizma felan kalmayacak, piyasalar sapıtacak..bir şekilde olan olacak..
Birde olan olduğunda FED'in tabancasında kurşun olabilmeli ki atabilsin..yoksa kimse korkmaz değil mi?..:)
Senyor Vicente bilmez..o daha doğmamıştı:), herkes FED faizi artışları geliyor derken biz buralarda FED'in menzili kısa, fazla gidemez diyorduk..:)
Şimdilerde yok ABD büyüyormuş, yok Avrupa bölgesi uçmaya başlamış, kanat takmış..hepsi hikaye..
Geçen gün verdim ABD'li tüketicinin tasarrufu sıfırlanmış..bir süre sonra harcayacak parasıda kalmayacak..
Birde ücret artışları uçuyormuşşşşşşşş..:)
Eskiyle kıyaslarsan aşağıda uçtuğu felanda yok ya, biraz artmış o kadar..
Belki olursa fiscal tedbirler..görünürde başkaca bir şey yok..
AB mi unut gitsin, vur birini diğerine..biz mi, zaten yokuz..:)
https://i.hizliresim.com/9mGZp3.png
Ha nasıl dolarcısın, bunları yazıp çiziyorsun derseniz..Sn Power'ın dediği gibi gidecek başka kapı kalmadı bana göre de..
Burada zarar etmeye kararlıyım..Sadece gününü bekliyorum..:(
Herkese iyi geceler..
Bu meret herhalde bugünde yoğun sermaye girişi ile 3.70 e gelir..peaaaahhhhh..:thumbdown:
Yoğun sıcak para girişiyle demek istedin galiba!!
Her ne kadar esas sorun bizde olsada, 1994-2001 krizlerini sıcak paranın rehavetiyle yaşadık..hala ders almadık..
Aylık 9 milyar dolar dış ticaret açığı..bakalım ne olacak..:cool:
Subvanse edildiği müddetçe sorun yok ama..:kahkah:
sıcak soğuk ben iyice inandım ki bu dolar/tl piyasası + tabikide borsa faiz tarafı tamamen kontrol altında..
Böyle saçma hareketler SERBEST piyasada imkansız öyle diyim..
Tamamen spek tahtası gibi hareket ediyor dolar ...
Daha evvelde yazdım..Yok öyle FED faiz artıracakmış da yok 10yr lar mış yok ABD enflasyon verisi imiş..
Çeşmenin başındaki zat-ı muhterem ne fiyat istiyorsa oraya geliyor..
swap kapandı..
büyük döviz ihtiyacını MB kendinden karşılıyor..hatta zaman zaman fiyat garantili satış veriyor..
forex yasaklandı
yabancı tl satim dolar alim dese faiz 15...o da zor yemiyor + koskoca bi ülkeyi karşısına alacak..(katar ıda unutmayalım)
Yani 1 milyar dolar ile kaldıraçda olursa hesaplayın artık istediği fiyata çeker doları..
Boşuna kürek çekiyoruz yorum yapıyoruz sanki..:(
https://i.hizliresim.com/OoEPEA.png
Böyle grafik barları OLAMAZ arkadaş..
Yıllardır grafik izlerim..Belli bi noktadan 10 kere mi satış gelir..
İmkansız..
Belli ki piyasada aktif 1 (bir) oyuncu var..
O nunda kim olduğu malum..
Zamanında TV ekranlarında teknik analiz yapan zat-ı muhterem..
vob da olup da TA ile işlem yapanın batmaması imkansız..
Geçenlerde birisi demişti ki " onların ne paraları ne çapları yetmez dolar/TL yı oynatmaya..."
Adamlarda herşey var örtülü örtüsüz KASA adamlarda.
Oynatamazlar mı ? Bence oynatırlar.
Peki USDTRY piyasasında "forex denizinde" bu yapılan işlemleri izleyen , gören başka büyük balıklar yok mudur ?
Vardır muhakkak....
eurusd sert satış mı yedi misal..
Bir noktaya kadar alıma izin veriyor..Yada kendi çiziyor..
Belli bir noktanın üstüne asla izin vermiyor..
Bunu gören piyasada ağanın eli geri çevrilmez diyerek satışa geçiyor (bankalar) bu noktada adım gibi eminim bir banka alım yapsın ertesi gün kapısında bitmezlerse ...bakın bu kadar açık söylüyorum..
illaki eurusd bir yerden dönüyo yada çıkıyo birisi illaki birşeyler diyor 4 yerine 3 mü yapsak faiz artışını falan..
haydaaaaaa ver allahım ver..
dow mu çöktü..1 kuruş 1.5 kuruş alıyor..
1000 puan çöktü 300 tepdi diye ver allahım ver..
Bunu beklentili (veya hiç bir beklentisi olmayan) spek kağıtlarında yıllarca gözlemledim..
Dolar SERBEST piyasa değil..
nokta..
Gund haklısın..durum anlattığın gibi..
Ancak havaların açık olmasına rağmen rezervlerimizden yemeye başladık..işin kötüsü bu, rezervlerimiz son derece yetersiz zaten..
Sadece MB rezervi değil, geride sakladığımız örttüğümüz bir sürü şey var..Havalar kapandığında, duman oluruz ha..ben ondan korkuyorum..
abi arkamızda birileri var..
birileri olmadan bunu yapamazsın..
dediğim spek tahtalarında arkasında patron vardır..
en kötü patron bi haber yollar olur biter..
yada anlaşmalı boyuna zarar bilanço yollar..
başka türlü imkanı yok zaten..rezerv yesek 15 faize rağmen üzerimize oynarlar..
Bir yerden DESTEK çıkılıyor..rusya iran katar..Buralardan büyük ihtimal..
Bazı bar formasyonları vardır..diplerde tepelerde efendim normal bar diziliminde önem teşkil ederler..Mum bar analizlerinde..
https://www.candlesticker.com/Bearis...s.aspx?lang=tr
Bunların hiç birisi çalışmıyor..Ne 5 dk lık ne saatlik ne de günlük..
2000 puan artıdan 1000 puan eksiye kadar basıyor..Normalde ertesi gün eksi açılış ve biraz aşşa sürmesini beklersin..
hayır...
+ açıyor 1 saat içinde dünkü seviyenin üzerine çıkıyor..
tepki diyorsun..
hayır ertesi gün bi yüzde 2 daha yapıyor..
tamam boğa piyasası diyorsun
bi sonraki gün zınk diye duruyor 0.10 0.25 arası günü geçiriyor..
dönecek galiba diyosun upuzun bir yeşil bar yakıyor..
ne yazarsanız yazın orta uzun vade TL değersizleşmeye devam edecek.sepete bakın ne dediğimi anlarsınız.kısa vadede her türlü manipülasyon mümkün ama bu sonucu değiştirmez.
Rusya, İran, Katar üçüde sorunlu..
Rusya'yı yeni ambargolar bekliyor..geçen Trump bahsediyordu..
İran malum..dökülüyor..parasızlıktan halk sokaklara indi, biliyorsun..
Katar, geçen aylarda bankalarına kendi borçlanmanızı kendiniz yapın, benden bu kadar dedi..yani devlet desteği vede MB rezervi yetmemeye başladı..
Tabi bildiklerim bunlar..bilmediğimiz ne fırıldaklar var, bilinmez..
dostum o büyük balık görse bile elinde TL olmadan dolar tl kuruna müdahele edemez..nokta..
tl öyle her yerden bulunan sebil bir para birimi değil..
faizi 15..
tl borç alacan da satacan dolar alacan da...
ne olursa olsun TL nin patronu MB dır..
Ben 20 senelik borsa hayatımda patrona karşı pozisyon alıp da kazanan spekülatör görmedim..
Hele günümüz karmaşık finansal piyasalarında imkansız..
Yabancı dediğinde 1 oyuncu değil..
diyelim dünyaca ünlü bi spakülatör gözüne kestirdi 15 faiz verdi altı tl yi basıyor dolara..
tamam da çinlisi geliyor ulan bu dolar amma yükselmiş diyo elindeki dolarları satıyor alıyor tl yi ve 15 faizi..
kolay değil işler..
dünya eskisi gibi değil..herkes herşeyi görüyor..
enki katarın 300 milyar doları var..ambargo ya dayanırız dediler gülerek..
rusya desen dev...petrolün 30 dolara düşmesi bile adamları etkilemedi fazla..
Eh birde bunlardan öte madolyonun öbür yüzü var..:)
Az olsun, temiz olsun..benim olsun..:)Alıntı:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Faizi aşağıya doğru çekeceğiz. Faizi aşağıya doğru çektiğimizde enflasyon da düşecektir." dedi
07 Şubat 2018 Çarşamba, 08:21
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, faizler konusunda tepki gösterdiği bankalara mesaj vererek, ''Birileri hala görmezlikten geliyor. Geçenlerde bir banka karını açıklıyor, 6 küsur milyar TL. Biz bu faiz lobisine mi çalışacağız? Birinci derecede Merkez Bankası ve BDDK aktif rol almak zorunda. Siz aktif rol almadıktan sonra, öbürleri istediği gibi at oynatır. Kesinlikle faizde taviz vermeyeceğiz'' dedi.
ah gund ah,yurtdışında FX açıyorsun ve işlem yapmaya başlıyorsun teminatın usd veya eur ama usdtry paritesinde rahat rahat işlem yapıyorsun. sadece try değil tüm dünya pariteleri,emtia,borsa vs... elinin altında. FX şeytan icadı sınır tanımıyor. TR şimdi FX'i aslında yasakladı ama tüm dünyada hayvan gibi kaldıraçlarla usdtry işlemleri devam ediyor. İstanbulu bu kafa finans merkezi yapacakmış zuhahahaa. herfiler swap'ı yasakladı be,swap olsa bir miktar TL tutabilirdim ama yasaklandığı için TL ile işim olmaz.
Yazdıklarım sadece tesbittir önce onu belirteyim..temenni değil..
Geçen ay bazıları ABD'ye acımıştı..:)
Çin ABD bonolarını almazsa ABD perişan olur..
Geçen günkü dalgalanmada neyin güvenli liman olduğu anlaşılmıştır umarım..
Şunları yazmıştım:
ABD'nin bütçe açığının vergi reformlarınında etkisiyle bu sene 1 trilyon doları bulacağı söyleniyor..nasıl karşılanacaktı bu para, tabiki borçlanmayla..
Bu seneki, diğer seneki vb..kim karşılayacaktı bu kadar borçlanmayı..soru işaretleri doğmuştu..
Bu son dalgalanmada görüldü; ABD'nin bonolarının nasıl alınacağı..:cool:
Rezerv para güçlü olmalı..yoksa!!
Trump'ta anladı sonunda ..:)
Dolarda birazdann..
az sonraaa
FED başkanı morofonfo carlione
monko foko toro toro kiriki..
abiiii toro toro dedi bas aşşa basssssss....abi toro toro da ne demek
ya sen salla basss bassss..
3 kuruş hayır 5 kuruş basss..
bas bassssssssssssss...
donuna kadar dolar sat TL al..THY al 17 tl den yüklen yüklen 12 tl den garanti al al al al..
delirtecek bunlar beni bu gidişle..
Aynı anda öteki FED başkanı
toratelle moraçenko
4 faiz artışı konusunda acele etmeden verileri gözlemlere konusundaki bütünlüğümüzün önemi konusundaki çalışmalarımızın sonucunu elde etme metodları üzerindeki fikir birliğinin önemini işaret etti..
sat sat satttttt
satttttttttttttttttttttttttttt....dolar sat..
abi neden..
ya sen önce sat sonra düşün manasını...
satttttttttt
https://i.hizliresim.com/BL83JM.jpg
Bu hafta bilumum balonlar, özellikle borsalar nezninde ilk patlak noktasını belli ettiler bence..:)
Yükselen faizin cazibesine fazla karşı koyamadılar..:)
3 aylık baz libor 1.79 şu an..
Kredi kart faizleri, mortgage oranları vb. bir yana, yıllardır ucuz ve bol parayla gül gibi geçinen bir sürü global firmanın ciddi bir kısmı faizler bu şekilde artmaya devam ederse ayvayı yiyecekler..
Zaten ilk patlak CCC gibi nota sahip absurb firmaların çöp tahvillerinde oluştu..faizler artmaya devam ettiği ölçüde de normalmiş gibi gözüken çok borçlu firmaların tahvillerine gelecek sıra, geliyorda..sonraki sıra zombi ekonomilerde..
Ehh bu durumu gören borsalar pek ayakta duramadı son bir kaç gün malum..şu para bolluğu iyice azalsın..daha neler göreceğiz bakalım..asset fiyatları ne olacak-muhteşem kanat takmış büyümeler ne olacak..:cool:
Tek nokta önemli burada; sentral bankerler bu gidişte ne yapacaklar, katlanabilecekler mi?..ürettikleri pislikleri ortadan kaldırabilecekler mi?
NIKKEI den iki seviye:
31.08.1986: 18.694
30.11.2016: 18.535
Bu söylediklerinizin foreing exchange piyasasında anlamı yok Sn.Gund
Forex ten her türlü para biriminde DOLAR ile işlem yapılıyor. Yani Merkez Bankası - TL ile alakası yok.
Benim kastettiğim mesela Jöleli ve ekibi TL yi güçlü tutmak için diyelim 1 Milyar dolarla forexte işlem yapıyorlar.
Ama forex piyasasında 1 milyar dolardan daha fazla cephaneleri olan oyuncular vardır.
Ya birileri çıkıp bizim sözde millileri nakavt ederse ?
sn. demir usd yi frenleyenin içeriden bir ekip olduğunu düşünülemez. ancak bu durum, usd/try nin spek tahtası gibi hareket ettiği gerçeğini değiştirmiyor. tamamen sesli düşünüyorum; borsayı kim yükseltiyorsa pariteyi de aynı ekip kontrol ediyor olabilir. aynı durum tahvil tarafında da geçerli olabilir.
aynen dostum..
misal sabah 10 borsa açılana kadar çoğu gün izle..
mutlaka tam 10 da dolarda ya bi geri çekilme ya füzeleme..
ellerine göre..
şimdi akşam özellikle..
oyuncu falan hak getire..
bi anda 50 pip çıkıyo
ardından 70 pip düşüyo..
bu da kademelerin boş olduğunu düşündürüyor bana..
akşam borsa kapandıkdan sonra tabiri caiz ise tiyatro kapandığı için dolar tl yi yarına hazırlamaya girişiyorlar..
piyasa SERBEST değil..
Yönlendiriliyor..
Misal eurusd akşama 1.23 ün altına gelse bu biraz yukarı alıyor..3.7880 misal..
Yarın sabah eurusd 1.2275 den 1.2300 e mi tepti
3.79 dan 3.7650 ye kadar çakıyor..borsayıda sürüyor..
gümbür gümbür alınan bir borsa karşısında hangi enayi gider dolar alır..
piyasaya yön gösteriyor..
buna rağmen büyük alım yapıp bozmaya kalkarsan adım gibi eminim kapında belirirler..
Bugün bir arkadaşla da konuştuk..
Ben çok eski borsacı tanıdım..Tahta yapan adamlar..Biliyorum tarzlarını..
Misal mal bende yüzde 80 i bende..
Yüzde 20 side bi ton KY de..
Hepsi kendi arasında anlaşsa bile bende alacak para varsa..
BEN istemeden çöküş olabilir mi..?
Şimdi o kadar çok free dolar dağıtıldıki piyasalara bunların sahipleri tabiri caiz ise boğazlarına kadar malda..
Verecek durumda da değiller..
Kim alabilir bunca malı..
Karşıda öyle bir alıcı yok + istek de oluşturacak müthiş gelişmeler yok..
O zaman çöküş nasıl meydana gelebilir..
Elinde mal tutanların bir şekilde nakite ihtiyaç duymaları halinde..
Elinde mal tutan neden nakite ihtiyaç duyar panik bir şekilde..
Geçen gün görüldüki en küçük bir panik de yüzde 10 falan tırı vırı DOW da..
Bakın TIRI VIRI...
DOW diyoruz metro G.Öztürk tahtası değil..
MAL-PARA..Bugüne kadar parayı verip malı alan kazandı..
Borsa ev araba ..Neden ..Para değersiz idi..
Hiç bir olumlu gelişmenin olmadığı ortamlarda bizzat fiyat hareketleri ile dikkatler çekilmeye çalışılır..
Buna GEL GEL denir borsacı tabiri ile..
Bir anda yüzde 10 verirsin oradan hopp yüzde 20 çekersin oradan yüzde 20 verip yüzde 10 alırsın..
Dışarıdan izleyen adam..Abi 2 tur dönsem yüzde 10 cepte ya der..
Hiç ilgisi olmayanı böyle oyuna sokarsın..
Misal bitcoin..
Bakalım ne yapacaklar..
DOW un şiştiği konusunda kulaklara kar suyu kaçırıldı ama diye düşünüyorum..
Belli de olmaz bunların işi tutar 35 e de götürebilirler..
Nakite ihtiyaç duyacak durum yoksa devire devire götürürsün..
7850 ye set çekti bugünde..
Akşama basacak gibi bir görüntüsü var..
7650 lere kadar..
Parite 60 pip düştü
3.7850 geçilmez kale..
tam tersi olsa idi..???
1.2340 dan 1.24 olsa idi..
adım gibi eminim 3.7600 ya kadar basardı..nasılsa hacimsiz saatler..ve yine adım gibi eminim bu işi 50 milyon dolar gibi bi rakamla bile çok rahat yapardı..
O zaman manipülatif bir piyasa var demektir..
Bi tarafa gözler kulaklar tamamen kapalı..