2.18'den alıp 2.25'ten verdim dün ama keşke vermeseydim, biri veya bir grup sağlam topluyor 2 gündür...
Printable View
2.18'den alıp 2.25'ten verdim dün ama keşke vermeseydim, biri veya bir grup sağlam topluyor 2 gündür...
Var bir karın ağrısı birkaç gündür hacim de hisse de arttı. Çıkar yakında ortaya. YTD.
33 den 29 a kadar tek tuşla yaklaşık 900 000 lot çakması hoş olmadı...
muharrem ustanın aklı varsa fiyatı yukarı çeker yoksa unutsun medicalpark ve livhospitalın arzını dün ve bugün talep toplama işlemi başladı inşallah talep gelmezde aklın başına gelir , tspor'a bakan durumundan haberdar olan muharrem ustanın ceosu olduğu hastanelere yatırım yaparmı? eyyyyy muharrem usta yalancısın pinokyosun
pinokyoya artık kimse güvenmiyor
Talep toplama aşamasında olan ancak beklenen ilgiyi görmeyen Medical Park, talep toplama fiyatını düşürüp, süresini de uzattı
Medical Park halka arz oluyor. Talep toplama tarihi olarak 1-2 Şubat 2018 belirlenmişti ancak yeteri kadar talep olmayınca hem talep toplama tarihi hem de talep toplama fiyatı değişti.
Medical Park normal şartlarda 24-28.80 lira fiyat aralığından talep toplamayı 1-2 Şubat tarihlerinde gerçekleştirecekti. Halka arza talep az olunca talep toplama fiyatı 19-20 lira fiyat aralığına düşürüldü ve tarih de 5-6 Şubat 2018'e kadar uzatıldı
3 gunde 50 milyonluk islem oldu. Piyasa degerinin yaklasik%20 si. Sonuc??????
"İnsanların güvenini kaybetmektense,tüm servetimi kaybetmeyi tercih ederim". Robert Bosch
Anlayan anladı.
ustanın kalitesi ve sakıp ailesinin kalitesi.
BORSAGUNDEM.COM
Sabancı Holding ve E.ON'un eşit oranda ortak olduğu Türkiyenin önde gelen enerji şirketlerinden Enerjisa Enerji halka arz ediliyor.
Şirket 1-2 Şubat 2018 tarihinde talep toplama yaptı ve halka arzına çok yüksek talep geldiği iddia edildi. Talep toplama fiyatı ise 6.25-7.50 lira*olarak belirlenmişti.
Bazı kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre talep toplamaya yerli yatırımcı cephesinden yoğun*ilgi gösterildiği öne sürüldü.
Halka arz kapsamında Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş ve E.ON, ortak satış yolu ile Enerjisa’nın yüzde 18 oranında hissesini halka açacak. Şirket*1.181.068.967 lira ödenmiş sermayeye sahip.
MEDİCAL PARK'IN HALKA ARZ FİYATI DÜŞTÜ
Medical Park da halka arz olmak için 1-2 Şubat 2018 tarihinde talep toplamaya çıkmıştı. Ancak yeteri kadar talep olmayınca hem talep toplama tarihi hem de talep toplama fiyatı değişti.
Medical Park normal şartlarda 24-28.80 lira fiyat aralığından talep toplamayı 1-2 Şubat tarihlerinde gerçekleştirecekti. Halka arza talep az olunca talep toplama fiyatı 19-20 lira fiyat aralığına düşürüldü ve tarih de 5-6 Şubat 2018'e kadar uzatıldı.
İşte Muharrem Ustanin verdiği sözler;
Başkan olmadan önce Lucescunun Trabzonspor geleceğini söyledi. Başkan olduktan sonra sonra ise, Ben Lucescu demedim, Lucescuvari bir hoca dedim açıklamasını yaptı.Başkan olmadan önce Trabzonspor TVnin kurulması için, Bu bizim için bir proje bile değil diyerek küçümsediği bir işi yapmadı.Trabzonsporun Avrupada Final oynayacağını söyledi, Trabzonspor küme düşmekten zor kurtuldu.1461 Trabzonun daha iyi yerlere geleceğini söyledi. 1461 Trabzon şuan düşmeye devam ediyor.Stadın açılışını dünyaca ünlü kulüple yapacağını söyledi.Akyazı Stadına saygın bir markanın sponsor olacağını söyledi kendi firmasını zorla sponsor yaptı.Siyasete bulaşmayacağını söyledi, evet mitingine katıldı.Kulübü borçtan kurtaracağız dedi. Geldiğinden buyana borç 2 katına çıktı.Taraftarın yüzünü güldürmek için Daha çok çalışacağız
adamın eline verirler işte böyle.
muharrem ustaya hediyemiz
https://youtu.be/YGvy379ZcSo
İçimin yağları eridi.Kötü yönetici Tspor'da da kötüdür,medikalpark'da da.Yatırımcı uyanık olsun karnesi kötü kişilerden uzak dursun.
GT-N5110 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Taşlar daha yerine oturmadı... tam kıvamında... göstepe maçı çok önemli...
hani hiç grafik yok mu ya?
takas alan satan?
iyi pazarlar.
Herkes puan kaybetti... 12 puanlık maç oldu. Göztepe macini mutlaka kazanmali. Şeytanın bacağını kır artik .
Medicalpark ta bi yalvarmadığı kaldı ne olur alın diye... Süreyi uzattı fiyatı düşürdü.. Talep toplayamadı... Erdil abinin dediği gibi ne olur alın formasyonu olmuş artık... Bakalım burdaki hareket neyle ilgili çıkacak... Umarım bağımsızdır...
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
a4 fotokopi kağıdının işlem hacmine binaen bi hikaye var da neyse..
Bize gülmek haram bu kağıtta.
Rodellega’yı oynatanı da, alanı da, seveni de yiyeyim!!
Dow nikkei tarihi düşüşler yasıyor
Yoksa bunlar endexin iyi günleri mi... Bunaldım iyice
Yeri değil ama ilintisi var diye paylaşıyorum.
http://bigpara.hurriyet.com.tr/haber...ldu_ID1443835/
Halka arzı 6 Şubat'a kadar uzatılan Liv Hospital ve Medical Park'ın sahibi MLP Sağlık Hizmetleri'nin sonuçları belli oldu. MLP Sağlık Hizmetleri'nin yüzde 15.71'ini dünyanın 12'nci büyük servet fonu olan Singapur Maliye Bakanlığı'nın sahibi olduğu Temasek Holdings aldı.
Halka arz için 1-2 Şubat'ta talep toplamaya başlayan ancak bunu 6 Şubat'a kadar uzatan Liv Hospital ve Medical Park hastanelerinin sahibi MLP Sağlık Hizmetleri'nin sonuçları açıkladı. Halka arz fiyatı 19 lira olarak belirlenen halka arzda 5 bin 352 yatırımcıdan 89 milyon 191 bin 659 pay talep toplandı. Halka arz edilen ve ek satışa sunulan payların tamamı satıldı. Payların yüzde 83.6'i yabancı kurumsal yatırımcıya, yüdze 8.2'si yerli kurumsal yatırımcıya kalan yüzde 8.2'si de yerli bireysel yatırımcıya satıldı. Dikkat çeken ise Singapur Maliye Bakanlığı'na ait 'egemen servet fonu' Temasek Holdings'in MLP Sağlık Hizmetleri'nin yüzde 15.71 hissesini alması oldu.
Dünyanın en büyük 12. servet fonu olan Temasek Holdings, Singapur hükümetinin sahip olduğu bir ulusal servet fonu olarak nitelendirilebilen, devlete ait bir şirket. 1974 yılında kurulan servet fonunun portföyü, finans hizmetleri, telekomünikasyon, medya ve teknoloji, ulaştırma ve sanayi, yaşam bilimleri ve tarımsal ticaret, tüketici ve gayrimenkul, enerji ve kaynaklar ile çok sektörlü fonlar gibi geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Temasek'in, Singapur, New York ve San Francisco'da başta olmak üzere 10 global merkezi bulunuyor. Potrföyünün yıllık getirisi ise 275 milyar dolar.
Yüzde 5'ten fazla pay alan diğer yatırımcılar ise şöyle; İngiliz Genesis Investment yüzde 11.62 pay aldı. Yine İngiliz Charlemagne Capital yüzde 10.26, İngiliz Carrhae Capital yüzde 8.29, İngiliz Alliance Berstein yüzde 6.98, ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs yüzde 5.80, Birleşik Arap Emirlikleri'nden East Capital de yüzde 5.34 pay sahibi oldu.
http://www.bloomberg.com/quote/USGG10YR:IND
2 den basliyan ABD faizleri 3 ü geçerse global kriz başlar. tehlikeli düşüşler korkuya dönüşüp panik satışlar hızlanır.
X100 e göre %54daha ucuz kalmış spor endeksi dibinde dibine
gidermi?
sorgulamak gerek.
spor endeksi aylık.
https://i.hizliresim.com/jyXJMJ.png
Fifa dan bişey çıkmıcak sanki... Twitter da öyle bir hava var..
Tspor ucuz kalmış dedik ve portfoyumuze ekledik.A1carpti.Zararina sattık.Sonra 4 kademe altından yine ekledik A1 yine çarptı.Bugun tahta 60 k lot kadar artı..
Tuvalet kağıdı
Giderek yalnızlaşıyoruz.... Gidişattan umudum kalmadı... Hepinizin sonu hayır olsun...
Yine sponsorlukla ilgili haber düştü görüşmeler devam ediyor diye 2020 de yapicaklar sponsoru herhalde
spor endeksindeki ikili dibin anlami iyiye işaret.
3 ay içinde bir ralli olur.
64 000 sonra 75 000 zirvesi.
sebep mi?
düşüşte ne oldu ki? yükselişlere de birşey uydurulur.
https://i.hizliresim.com/jyXZqg.png
Düşüşte sebep vardı. 3 Temmuz süreci ve kulüplerin katlanarak artan finansal borçları.
Artık spor indeksi için 3 Temmuz belirsizliği sonuçlandırılmalı, Devlet teşviki açıklanıp bununla beraber kulüplerimiz
finansal olarak daha ayakları yere basan politikalar izlemeli. Kısa vadede Devlet teşviki ile süreç başlatılabilir. Vergi borçları silinmesi, vs vs.,. YTD Finansal olarak düzelmeleri uzun vadeli bir süreç olur.
Bu takımın penaltıcısı Uğur mu yani? Güle güle Rıza Hoca, sen 70'de değişiklik yapabileceğin, beraberliğin yettiği orta-alt sınıf bir takımda daha başarılı olursun. Konya maçı, bu maç neyi bekliyorsun değişiklik için. Yetmiyor işte beraberlik, risk almak lazım. Yazık, sonra şans verilmiyor diyorsunuz, işte bu yüzden verilmiyor. YTD.
Trabzonspor'dan FIFA açıklaması geldi!
12 Şubat 2018, 12:48
Trabzonspor'dan FIFAya şikeyle ilgili yapılan başvuru ile
Trabzonspor'dan FIFA açıklaması geldi!
12 Şubat 2018, 12:48
Trabzonspor'dan FIFAya şikeyle ilgili yapılan başvuru ile ilgili açıklama geldi
Trabzonspor Kulübü'nden yapılan açıklamada;
"Bilindiği üzere, Trabzonspor Camiası, 2010-2011 sezonunda yapılan şike ve teşvikle mağdur edilmiştir. Camiamız; adalet, ülke sporu ve insanı için mücadelesini sürdürmektedir.
Kulübümüz son olarak, 3 Temmuz 2017 tarihinde yaptığı başvuruyla, FIFAyı göreve davet etmiştir. FIFA Disiplin Kurulu Başkanı adına gönderilen yazıda; Verilecek bir karara halel gelmemek üzere, şike sürecine müdahil olmama yönündeki görüş, Kulübümüze iletilmiştir. FIFAdan gelen bu bilgilendirme yazısı şaşırtıcı değildir. Zira şike sürecinde, FIFA Başkanı Gianni İnfantinonun da içinde olduğu ilişkiler ağı, Fransız Le Monde ve İngiliz The Guardian gazeteleri tarafından tüm dünyaya ilan edilmiştir.
Trabzonspor Kulübü; şikeyle gasp edilen haklarını geri alana kadar mücadelesinden asla vazgeçmeyecektir. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da gerekli tüm başvurular Kulübümüz tarafından yapılacak ve titizlikle takibe devam edilecektir."
tspor kulübü
Al sana bi fos daha...
bu aralar bu osmanlı dadandı
https://i.hizliresim.com/YgNPWl.png
https://i.hizliresim.com/YgNPWl.png
Trabzonspor 2 keredir erteliyor! Son tarih ise...12.2.2018Trabzonspor üst üste iki kere geçen yılın 6 ayına ait bilançosunu açıklamayı erteledi. 22 Şubat’a kadar vakti var, diğer şirketler 2017 yıllık bilançolarını açıkladı. Akıllara Trabzonspor neden açıklamıyor sorusu geliyor?
FUTBOL kulüplerinin hisseleri Borsa İstanbul’da işlem görüyor. Kulüpler, ayrı bir yatırım işletmecilik anonim şirketi kurarak hisselerini halka açtılar. Açtılar ama sonuç pek de istedikleri gibi olmadı. İlk dönemde*mali yapılarına katkı sağlamış olsa da Sermaye Piyasası Kurumu gözetimi, uluslararası şirketlerden denetim ve UEFA kriterleri şirketleri zorluyor. Nitekim, bunun en güzel örneği Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği AŞ. Trabzonspor en son 2 Ekim 2017’de bilanço açıkladı, bu 2017 yılının 3 aylık bilançosuydu. 6 aylık bilanço içinse Sermaye Piyasası Kurulu’ndan erteleme istedi. SPK 31 Ocak 2018’e kadar bilanço yayınlanmasını ertelenmesini kabul etti. Kulüp, 31 Ocak’ta da bilanço açıklamadı ve yeniden SPK’ya başvurdu. SPK bu kez de 22 Şubat 2018’e kadar süre verdi.*
UEFA KRİTERLERİ
KapitalFX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan, spor kulüpleri eğer normal borsa şirketleri olsaydı hisselerinin kesinlikle talep görmeyeceğini vurgulayarak şöyle devam etti: “Mali yapının bozukluğu, yönetimlerin fütursuzca harcamaları, gelirlerin artırılamaması ve giderlerin sürekli artması, Euro üzerinden ödenen bonservis ve oyuncu maaşları, Avrupa’da kalıcı başarı elde edilememesi gibi nedenleri sıralayabiliriz. Bu işin altında UEFA’nın uyguladığı finansal fair play konusu devreye giriyor ve bu açıdan bakıldığında 4 büyüklerin tamamını aslında önemli bir tehlike bekliyor. UEFA, kulüplerin bütçelerini denkleştirmeleri için denetimlerini sıkılaştırdı. Kulüplerin transfer bütçelerinin açık veriyor ve zararlarını devam ettiriyor olmaları finansal kriterlerin sağlanması açısından sıkıntı verici bir durumda olduklarını gösteriyorlar.*
5 YIL ÜST ÜSTE ZARAR
Bir diğer unsur ise; asıl olarak bu yılın 12 aylık bilançoları açıklandığında ortaya çıkacak. Şöyle ki; Galatasaray, Trabzonspor ve Fenerbahçe 2013 yılından beri her sene zarar etmiş. Galatasaray’ın ve Fenerbahçe’nin açıkladığı 2017/06 bilançolarında zarar devam ederken, Trabzonspor da 2017/03 bilançosunda zararı devam ettiriyor. SPK’nın 5 yıl üst üste zarar açıklayan şirketlere bağımsız yönetim kurulu üyesi atama hakkı var. Bu durumda da bu kulüplerin borsaya açık şirketleri (Sportif AŞ, Futbol AŞ) kayyum tehlikesi ile karşı karşıya olabilir. Kayyum derneğe değil, anonim şirkete gelecek, ancak bütçeyi denkleştirme adına kulüplerin harcamaları bundan bir hayli etkilenebilir.”
Erkan, ayrıca UEFA bilançolarda zararın 10 milyon Euro’ya indirilmesini istediğini belirterek “Trabzonspor’un 3 aylık bilançoda zararı 43.74 milyon TL (9.37 milyon Euro, 6 aylıkta zarar artmış olabilir) tutarında. Trabzonspor da kaynak bulamazsa sermaye artırımı gündeme gelebilir. Finansal kriterlerin karşılanmaması durumunda da UEFA’dan men cezasına kadar varan yaptırımlar gelebilir, ki Avrupa kupalarında olmamak aynı zamanda önemli bir gelir kaybı demek” dedi
SM-C5000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Günaydın sayın forum üyeleri.spkek senin zehir zıkkım zaten de beter ol beter tamammı bebişim.
Sayın yarslan1 haberin son tarih olan kısımında bir yanlışlık var gibi.31.01.2018 KAP açıklamasında 22/2/2018 dahil son gün olarak bildirilmiş.bu vesile ile forum üyelerini de selamlamış olduk.spotumuzu yapalım la spkek napıyon la malak.bak ben sana inancımı hiç kaybetmedim ben inanıyorum eğilebilirsin,başarabilirsin,yapabilirsin:party:
Hahaha "halka arz süreci gerçekten enterasandı"diyor...çöküşe denk geldik diyor ustaaaaaa....usta itibar her şeydir ahlak her şeydir.anlaşamadığımız nokta tam burası.düşünsene hisseni alıyorum para karşılığı ve sana muhteşem ötesi kin besliyorum bizi dolandırdığın için.