Geçen yılki gibi %60 oranında dağıtsa 1,88 TL gibi bir temettü dağıtımı olur. Sizce?
Printable View
1.04 net temettu
Hayırlı olsun, özkaynakları güçlü tutmak istemiş olabilirler... Önemli olan karlılığını artırarak devam ettirmesi şirketin...
temettü çok kötü geldi.
Geçen yılla aynı temettü verilir mi! 18,50 TL hisse 1 TL temettü. Temettüsü için alınmaz artık bu hisse. Bana göre pahalı kaldı. Eldekilere temettü ile ekleme yapmam bu fiyata.
En hayal kırıklığı yaratan bu oldu. En az 1.5 tl bekliyordum. %30 hisse alımı etkiledi mi acaba? Yine de karlılık iyi. Buna da şükür diyelim. Allah bereket versin
ELE-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ciddi mal yapiyolar dikkat
Hedef fiyat 30.84 TL.
Getiri poyansiyeli % 93
Özellikle emeklilik tarafında ana dinamikler, getirilen yeni düzenlemelerle oldukça olumlu bir yöne evrilmiş durumda. Sektörün en büyük oyuncularından olan Anadolu Hayat da bu durumdan fayda sağlayacak şirketlerden bir tanesi olarak gözüküyor. Bu branşta 48 milyar TL'lik yönetilen fon büyüklüğüne ulaşan şirket, komisyon gelirlerini düzenli olarak büyütmeye devam edecek. Buradaki soru, hayat tarafında prim üretimleri nasıl şekilleneceği olarak karşımıza çıkıyor. TL Kredi büyüme rakamları güçlü seyrederken, tüketici tarafında büyümelerin enflasyonun altında kaldığını görüyoruz. Hayat tarafı yeni prim üretimi de daha çok tüketici kredilerine bağlı. Ancak geçmişte verilen kredilerin devam eden prim ödemeleri, toplam prim üretimini enflasyon kadar olmasa da ona yakın bir büyüme zeminine oturtabilir. Şirket için AL demeye devam ediyoruz.
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=ANHYT
2021 yılında bes sektörü 2024 yılı sonunda 500 milyar TL fon büyüklüğü hedeflemiş... 2023 ilk çeyrek sonunda fon büyüklüğü 455 milyara ulaştı... 2024 yılı sonunda nereye ulaşır Allah bilir... Aslında önü o kadar acık bir sektör ki nasıl buralarda sürünüyor anlam veremiyorum... Hakkımızda hayırlısı
5fkli anhyt tesekkur ederiz bu firsat icin
Sirkete mail attim bu hissede enverin oldugunu ve 2 3 milyon lotla manipulasyon yaptigini ve geri alim neden yapilmiyor diye sorular sordum.Bu fiyatlar kabul edilebilir gibi degil yanit gelince burada da paylasirim tabi gelirse
BES emeklilik fonlarının getirisi maalesef enflasyon oranı altında.
Bu tüm bes şirketleri için geçerli.
Fonları borsaya yatırıyorsunuz, borsa diyelim ki %10 arttı. BES fonları %4-5 kadar artıyor.
TL varlıkları zaten hiç yükselmiyor.
Otomatik bese girenler nedense portföyünü altın ve dövize çeviremiyor. Bu da işin başka bir handikabı. Sadece fonlarını TL varlıklarına çevirebiliyorlar.
Bana kalırsa bu fonları iyi ve amacında yönetilmiyor. BES yaptıranlar bu durumları görünce çok fazla kalamazlar.
2 dolarlik kagidi 3 5 cakal buralarda tutuyor tutun bakalim ne kadar tutabiliyosunuz
381 milyon kar bekleniyor.. Kaynak Forex anket
Bu kagidi bugun hayvan gibi basan her kademeye satis yigan ak sali gorusuruz 4 fkye dusmus kagidi bas
Çook iyi bilanço, 397 milyon, geçen yıl 189 du hadi hayırlı olsuuun
Şirkete bak gecen sene ilk 2 ceyrekte daha fazlasını tek ceyrekte getirdi ve bu ilk ceyrek anhyt nin en zayıf oldugu ceyrektir...
NET DÖNEM KARI 393.535.004 TL.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1143517
Gayet iyi mali veri
Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Net kar rakami guzel ama beklentinin hafif uzeri. Bu piyasada bu rakama büyük tepki vermesi sürpriz olur.
Piyasa duzelince pizitif ayrışma olabilir belki.
SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Isyatirim, AL oneriyor, hedef fiyat 30.84, getiri potansiyeli % 106
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=ANHYT
Hayırlısı olsun ben 4 te 1 agesa 4 te 3 anhyt çevirdim agesanın 60 olduğu yerde anhyt da 30 olur diye düşünüyorum
Zaten korelasyon o şekilde hatta anhyt biraz daha yukarıda seyreder... Herkes tarafından atlanan bir şey var.. Anhyt ilk çeyrekte hiç bir zaman karını yüzde 100 arttırmamıştır... Hep yüzde 40 yüzde 50 artırırdı.. Bu sene ise 2023 e yüzde 100 ün üzerinde başlamıştır...
Hocam foreks anketi huylandirdi beni bu doğrultuda anhyt geçtim çoğunluk olarak sebebi bilançolardan sonra anhyt daha iyi performans göstereceğini düşündüm agesaları zararına verdim ama kendimce doğru olanı yaptım zaman zaman fiyat ayrışması kendi içlerinde yapıyorlar bun nedenle içim cız etti bu takası yaptım ilerde sattığım agesadan çok elindeki anhyt alır diye düşünüyorum
Değerli ANHYT yatırımcıları,
Bu şirketin Maraş depreminden ne ölçüde etkilendiği (tazminat ödemeleri, sistemden çıkışlar v.s.) ile alakalı bilgisi olan varsa paylaşabilir mi? Teşekkürler,
Bu bilgiyi 3 aylık bilanço ile beraber açıklanan faaliyet raporunda bulabilirsiniz:
6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketi kapsamında oluşan tazminat ödemelerine ilişkin Şirket nezdindeki süreçler devam etmektedir. Şirketin, deprem gibi aynı anda büyük hasarlar yaratan afet durumlarında finansal koruma sağlayan reasürans anlaşmaları ve sigortacılık mevzuatı uyarınca ayrılmakta olan teknik karşılıkları bulunmaktadır. Söz konusu reasürans anlaşmaları ve teknik karşılıklar dikkate alındığında, ortaya çıkacak tazminat ödemelerinin, finansal tablolarımız ve faaliyetlerin sürdürülebilirliği açısından kayda değer bir etkisi bulunmamaktadır.
Deprem felaketi kapsamında oluşan tazminat ödemelerinin 19.146.371 TL’lik bölümü, dengeleme karşılığından indirilmek suretiyle karşılanmıştır. Dönem içinde “Brüt Ödenen Tazminatlar†kalemine kaydedilen 8.291.711 TL ve “Muallak Tazminatlar Karşılığı†kalemine kaydedilen 54.218.304 TL tutarındaki hasar ödemeleri de ilgili reasürans anlaşmalarımız kapsamında karşılanacaktır.
Fk ya bak 4 oldu.. Yıl sonu 2 ye kadar düşürecekler herhalde...
sayın hocam 2022 yılı anhyat 3 çeyrek ve 4 ilk 2 çeyreğe göre kar oranı yüzde yüzden fazla arttı bu yılda aynı senaryo gerçekleşirse hisse başı kar 5 tl ve üzeri olur buda son 10 yıl yüzde 65 ortalama temettü dağıtan hissenin 3 ile 3.5 tl temettü vermesi ile 2024 yılında 30 ile 35 tlye gelmesine neden olur.ayrıca maaşlara gelebilecek temmuz ayındaki zamlarla birlikte orantılı olarak toplam aktif büyüklük yüzde 30 ile yüzde 50 arasında artmasına neden olur diye düşünüyorum benim tahminim bu yıl 2 milyar civarı kar bekliyorum bilmem yanılıyormuyum
hocam 37 tl maliyetli agesa larimi 30.20 ortalama ile verip 15.95 ortalama ile anhyt geçtim bakalım hayırlısı zarara sattık yine zarar artık bireysel anlamda 2 ci emeklilik gibi görüyorum 2000 yılından beri nerdeyse her yıl düzenli temettü ödemiş şirket ülke nüfusu 85 milyon sürekli artıyor enflasyon durursa geleceğin şirketleri best şirketleri olabilir ne zaman insanlar döviz ev arazi araç fiyatları sabit kalırsa insanlar bireysel emeklilik tarafını daha fazla düşünür diye tahmin ediyorum