...Diren halkb :) ...
https://resmim.net/f/nLiZzn.png
Printable View
...Diren halkb :) ...
https://resmim.net/f/nLiZzn.png
TH ustada bir sorum var yanniz: 10.22 maliyet arti tasima maliyeti zannimca zarari %25’i gecti.. Eski yazilarina gore %25 zararin ustu zor kazanilir (maliyet dusurmeyle de isi yok) - e o zaman stoploss uygulamayacak misin?? Nedir strateji??? Orta vade grafikler berbat 6’ya bile duser bu melet...
Herhangi birinin ne yaptigi onemli degil. Borsada belli bir tecrubesi olanlar icin en dogru olan kendi riskini olcup, kendi kararini, kendi durumuna gore vermektir. Yani baskasi tutmus, tutmamis bizi ilgilendirmez, ilgilendirmemeli de. Para onun.
TH'un pozisyonu yanlis olabilir. Onun sistemi boyle. Ama en azindan ek alim yapmayip, ilk soktugunun kat be katini hisseye sokmamistir. Insani yanlis pozisyonda batiran budur.
TH herhangi biri degil ne dedigi ne yaptigi onemli... Ornegin Harun Kahraman diye kalburustu bi oyuncu var maliyeti TH den cok daha dusuk olmasina ragmen kol bacak kesti 600 kusur milyar zararla birakti.. benim zararim 1.5 milyondan fazla maliyetim de uzay anasini satayim.. O yuzden burada dertlesip makul stratejiler konusmak lazim..
Kusura bakma ama onun veya Harun Kahraman'in yaptiginin benim icin hicbir onemi yok. Onlarin verdigi bilgilerin onemi var, ama bunu sentezlemek bana duser.
Maalesef zararin cok. Ama ne yapilabilir ki? Terslik ustune terslik cikti. Oyunun kurallarina uymak yapilabilecek en mantikli sey: Acik ve kredi yok. Devamli bir kisim trade ile maliyet dusurmek, bankanin ve ulkenin bu surecten cikmasini beklemek.
Yapilabilecek baska birsey var mi?
Mb'nin acil toplanıp en az 300 baz puan faiz arttırması lazım, yoksa bu ateş zor söner...
doların ateşinin sönme ihtimali şu saatten sonra iç tepkiye değil doların sahibinin insafına kalmış vaziyette...merkez bankası piyasa yapıcı adımları zamanında atması gerekiyordu artık atacağı panik adımlar dolarcının dahada yüklenmesine neden olur...memleket tefecilerin insafına bırakılmış gibi gözüküyor...diğer yandan faizin artması doları sakinleştirse bile; bankacılık sektörü için ciddi kar azalmasına neden olur ki yeni şirket yapılandırmalarının kapıya dayanmasıda cabası olur...peki kim ne yapacak şu ortamda...malesef seçim sonuna kadar kimsenin bişey yapma etkili olma şansı yok gibi...ne iktidarın ne merkez bankasının nede iç finans kaynaklarının elinde yeterli güç yok gibi...yel değirmenlerine karşı gibiyiz...melül melül dolarcının insafını beklemekten öte yapacak bir şey yok....onlarda istediğini almadan insafa gelmez; süründürür öldürmez...
burada halkbankası için bir dip not düşeyim...yerli ve millilikten bahsediyor isek piyasa usd bazlı çıkış ve yabancıya satıştan aşağı fiyatlamaya izin vermemesi gerekiyor...fakat piyasanın %60/65ini teslim ettiği yabancı nerdeyse bankanın değerini piyasaya çıkıştan aşağı baskılayacak...böyle durumlar için B planı olmayan yerli ve milli nekadar olur soru işareti...sen varını yoğunu yabancıya sat sonrada yabancının kuklası ol...bist dahil %60ını yabancının taşıdığı finansal sektörlerde conilere el kol sallamadan önce cepte para olması lazım gelir...sevgili bankamız ipin ucunu conilere teslim ederken bu kötü günleride hesap etmesi gerekirdi...yoksa makus sonuç malesef bu...
Borsa İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ son dönemde yaşanan dalgalanmalar için ,â€Bir tarafta kur, bir tarafta faiz, bir tarafta manipülatif rating kuruluşu açıklamalarıyla negatif algı pompalayıp endeksi aşağı yönlü hareket ettirerek, Türk hisse senetlerini ucuza kapatıp seçim sonrasında yüksek karla satmayı veya Türkiye’ye şu an yoğun şekilde gelmeye devam eden yurt dışı yatırımcı algısını geri çevirebilmeyi hesaplıyorlar.†dedi.
Karadağ, “Bu kısa dönemde, seçim öncesi dönemde yatırım yaparken ucuza mal kapatabilmeleri için tabi ki S&P benzeri manipülatörlerden destek alıyor olmaları lazım. İşte ‘her şey kötü’, ‘kur oynak’ algısını oluşturup kısa dönemde, Türk hisse senetlerine yatırım yapıp sonrasında çok kısa vadede yüksek karlar hedefliyorlar. Bizim görevimiz hem yurt içi hem yurt dışı yatırımcılarımızı doğru bilgilendirmek. Biz makrolarda ülke ekonomimizin beklentilerine ve realizasyonlarına birlikte baktığımızda negatif bir şey beklemiyoruz.†ifadelerini kaydetti.
https://tr.investing.com/news/econom...e-almak-522611
Ben de derim ki eee? ya ne yapacaklardı? güçleri varsa elbette yaparlar. Suç mu? Yaptırma o zaman..
GELISMIS OZELLIKLERE'e basilip yapistirilisa Unicode karakterler de dogru cikiyor sn. pilavli.
http://share.matriksdata.com/Images/...1612335940.png
https://i.hizliresim.com/oOBazX.png
formasyon hedefine gidiyor hulk
It izi at izine, at izi ayi izine karisti artik bu tahtada. Neyin ne oldugunu anlamanin mumkunati yok.
Occam's razoru onumuze alip, en basiti en dogrusudur diyecegiz. Yabanci gecirmis.
http://share.matriksdata.com/Images/...1629386683.png
Bankalar içinde yine en kötü performansı gösteriyor..
Bu arada bu düşüşün son düşüş olacağına dair bir inancım var: Büyük düşüşlerin finalinin böyle yavaş yavaş göstere göstere olmasını, herkesin beklediği şekilde çıkışa geçmesini ben anlamlı bulmuyorum. Özellikle bunun gibi büyük para tarafından kontrol edilip yönlendirildiği açıkça belli olan hisselerde. Onun yerine herkes artık çıkacak derken can yakan son bir dip dalışıyla umutların tüketilip zayıfların silkelenmesi, ardından kimseye aldırmadan hızla geri çıkması bana daha mantıklı geliyor.
Elbette borsa mantık dinlemez ama kasımdaki düşüş finali bu şekilde olmuştu. Bitmek bilmeyen düşüşün en sonunda artık daha düşmez denilen yerde son bir yüzde sekiz kayıpla 8.65 görüldü oradan aynı hızla yukarı attı. O gün benim bile içim cız etmişti.
Şimdi de nereden aldığınıza göre değişir ama son düşüş bence 9.45'ten başladı ve %16'yı geçti. En büyük düşüşleri %20 civarını geçmiyor. Yani buradan biraz daha aşağı gidebilir ama peşinden hızla en az dokuz liraya varan V tipi bir yükseliş bekliyorum.
Bu benim kafamdaki senaryo, buraya yazdım dursun tutup tutmayacağını görürüz.
Makro düzeyde fena değil tahminlerim, daha önce Sn. Trendhound ve Mr. Sun dolar 3.8 lerden 3.5 altına gideceğini iddia ederken ben düşemeyeceğini dört üzerine gideceğini yazmıştım (vallahi duruyor yazılar inkar edilmesin çıkarır yapıştırırım). Benzer şekilde endeks 120 civarı zirvedeyekn ben bu yıl 100 binin görüleceğini, TH 150 binin görüleceğini yazıyordu. Dolar tahminimin meyvesini yiyorum şu anda ama borsada halkbankta olmamdan dolayı maalesef düşüşü göz göre göre yedim.
TH üstad ceza mı yedi? Böyle iki günü boş geçmezdi
Halka arza devamm
SM-G925F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tek kurtuluş şansımız var. Papaz serbest kalmalı... Tavşan dağa küsmüş, dağın umru olmamış. Sayın CB ve danışmanları ne düşünür acaba? Papaz serbest kalırsa arkası çorap söküğü gibi gelir, piyasa rahatlar. Dolar 4 altı 2 yıllıklar 12 borsa 120 bin olur, varın halkb ı siz düşünün. Karşıdan da H.A. jesti gelirse emin olun seçimler bile hükümet lehine olumlu etkilenir. Acaba bizimkiler bunları görmüyor mu?
https://www.google.com.tr/amp/www.la...oke-ettim/amp/ sevgili arkadaşlar hisselerinizd bloke koyun
HİSSE SENETLERİNİZE MUTLAKA MKK dan BLOKE KOYUN!
Hisse senedini aldığınız banka batsa bile, hisse senetleriniz MKK da emniyet altındadır, ve bir başja yere virmanlayıp, SATIŞ VE PARA TAHSİLATINI oradan yaparsınız.
MKK ya BLOKE KOYMAKLA, aracı kurumunuzun, ve ARACI KURUMUNUZ VASITASI İLE HİSSE SENETLERİNİZİN başkaları tarafından -mesela spekülatörler) ÖDÜNÇ alınmasının da önüne geçmiş OLURSUNUZ! Kağıdınızla KİMSE OYNAYAMAZ YANİ!
Z988 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet zaten uzun vadeci olan arkadaşlara uygundur. Yada 10 ve üzeri maliyetli arkadaşlar yapabilir.
Yatırımcılar, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından Yatırımcı Blokajı uygulaması dışında tutulanlar hariç tüm kıymetlerini bloke ederek, hesaplarının kendi iradeleri dışında kullanılmalarını önleyebilirler. Bloke işlemine konu olan alt hesaptaki kıymetler sözkonusu blokaj çözülmeden hesabın bulunduğu üye tarafından hesaptan çıkartılamaz. Blokaj işlemi, tüm menkul kıymetler üzerine uygulanabileceği gibi, seçilen kıymetler üzerine ve adet bazında da yapılabilmektedir. Yatırımcının, blokeli hesabındaki kıymetleri satmak istemesi durumunda; Aracı Kuruluşa satış emri vermeden önce blokajı çözmesi gerekmektedir. Sermaye artırımına konu kıymetler tarafınızca bloke edilmişse, hesabınıza eklenen yeni paylarda blokajlı olarak geçmektedir. Blokaj işlemi 23:00 – 08:00 saatleri arasında gerçekleşmektedir. Ancak yapılan düzenleme ile birlikte; gün içerisinde herhangi bir saatte Yatırımcı Blokajı emri veren yatırımcının işlemi 23:00 - 08:00 saatleri arasında gerçekleştirilmek üzere sisteme kaydedilmektedir.
@rxpuhayyrani
Yazdigimin devamini da okuyabilir misin? O konular nasil simdi?
Daha yeni okudum yazini. "Adet bazinda" demissin. Bu mantikli olabilir. Denediniz mi ki eldekinin belli bir kismina bloke koymayi?
Verdigim linkte mkk ya nasıl girileceği gösteriliyor. Ben e devlet şifremle girdim on dakkamı almadı.Oraya girdikten sonra ecas alt menülerden yapabiliyorsunuz ben tümüne bloke koydurdum o açıklamayıda ordan direk copy paste yaptım bence ky nin bunu yapması ufakda olsa bi çomak sokmak olur kanaatindeyim.
Ayhan Başkanım son bir kaç gündür meşguldüm, özel işlerimin peşinden koşturdum. Tarla satış işlemim bitti, tapuyu verdim ve parayı nakit olarak aldım, Allah bereket versin. Bu arada Hatay Samandağ'daki arazileri de çoktan elden çıkardım. Çok güzel para kazandım onlardan, 1 e 5 gibi. Eğer bugüne kadar bırakmış olsaydım 1 e 5 yerine en az 1 e 10 kazanırdım, o da ayrı. Gayrimenkul böyle bir şey işte, zamanlama yapabilmek na mümkün. Fiyatlar zirve yaptı diye düşünüyorsun ve satış yapıyorsun ama bir bakıyorsun fiyatlar daha da gazlamış. Samandağ'da 1 dönüm civarı bir arsa bırakmıştım kendime özel, tam da denize ve plaja nazır bir konumda, villa imarlıydı ve oraya güzel bir villa yaptıracaktım. Gelgelelim ilgili Bakanlık arsanın üzerinde yer aldığı plajın Caretta Caretta kaplumbağalarının üreme yeri olduğu gerekçesiyle benim villa arsasını istimlak etti, tabii benimkiyle birlikte oradaki tüm arsalar da istimlak edildi. Neyse, olur böyle şeyler deyip geçtim.
Bu arada Yetkisiz kardeşime de sevgilerimi gönderiyorum.
Senin 7.xx beklentin gerçekleşti HALKB'de. Bugün 7.89'a kadar saldı hisse ve 7.98'den kapattı.
Not: Kuzu ve Uzunçağatay neredeler acaba? Bu forumda "Stah" babayı görmüştüm bir ara.
Telefonla aramaya gerek yok netten kaldırıyorsunuz. Direk sisteme giriş yaparak işler kolaylaşmış.
Timothy Ash de aynen böyle tavsiyede bulundu. Ben şahsen ilk etapta 200 baz puanlık bir faiz artışı bekliyordum TCMB'den ama adamlar 75 baz puanlık bir artış yaptı. Maalesef TCMB geriden geliyor, aynen 2014 Ocak ayında yaptığı gibi. O zaman da 500 baz puanlık bir mega faiz artışı yapmak zorunda kalmıştı. Arjantin merkez bankasının icraatlarına bakıyor musun? Benzer problem Arjantin Pezo'sunda da var. Adamlar da çok geriden geliyorlardı aynen TCMB gibi ama arka arkaya 700 er baz puanlık faiz artışı yapmak zorunda kaldılar bir kaç gün arayla. Şu anda Arjantin merkez bankası faizi %40. TCMB'ninki ise %12.75'den %13.5 e yükseltildi. Tabii %40 Arjantin'e özel bir faiz. TCMB geç likidite faizini asgari %15 yapmalı yani asgari 150 baz puanlık bir artış daha gerekiyor, böylece 75+150=225 baz puanlık artış yapmış olacak toplamda.
O zaman AKP+MHP ittifakı Başkanlık seçimini kazanamaz, dolar böyle gidiyorken seçimi kazanmayı unutsunlar. Tamam, Türkiye halkı manipüle edilmeye çok yatkın ama bu kadar da salak değil. Ekonomiyi duvara toslattıran bir Yönetim/Parti tekrar iktidara gelemez. 2002 seçimlerini bir hatırlayın, DSP DYP MHP Anavatan ne kadar oy almışlardı? Alayı baraj altı kaldılar.