Aslında mantık güzel işe yarayabilir,
ama siz biraz daha bekleyin en azından çanak tamamlayana kadar,
rakamlar faiz oranı değildir.
2 yıllık tahvil verimlilik oranı
,Ek 19380
ama çanağı kırarsa
öldüm dersin ama hala yaşarsın
Printable View
Aslında mantık güzel işe yarayabilir,
ama siz biraz daha bekleyin en azından çanak tamamlayana kadar,
rakamlar faiz oranı değildir.
2 yıllık tahvil verimlilik oranı
,Ek 19380
ama çanağı kırarsa
öldüm dersin ama hala yaşarsın
Dip ve zirveyi yakalayıp ordan girmek olsa olsa şans olur. Ancak kastettiğim şey şuydu. Faizler eğer 3-5 puan daha artacaksa yaptığınız tahvil alımını parçalı parçalı alarak zaten riski azaltıyorsunuz. Ancak sıkıntı şu, ülke ciddi anlamda ekonomik sıkıntı çekmeye başladıysa ve enflasyon özellikle bu noktadan sonra çok çok hızlı artacaksa ki eskiden öyle olduğunu söylüyorlar (50 üstü enflasyon) büyük zarar etme riski var. Ben ekonominin genel görünümünün nereye gideceğini bilmeden girmezdim hisse ve tahvil işine. Ama dediğiniz yaklaşım zaten akıllıca olanıdır daha normal zamanlarda. İnsanın önünü görmesinin zor olduğu zamanlarda güvenli limanlar daha mantıklı görünüyor.
Vakıfbank Temdit 310k 32 gün %19,60 bugün bağlandı
Milyon ustu icin
VAKIFBANK
32 gün vadeli mevduat %19,70
Gecelik %17,00
QNB
32 gün vadeli mevduat %19,10
Gecelik %17,75
DENİZBANK
32 gün vadeli mevduat %18,75
Gecelik %17,00
haftalık %17,30
resim ve grafik yüklemeyi beceremiyorum
gençler bu konuda çok iyi
bizden bu kadar sanırım
Daha önceki zirvelere 24.xx gelirse 2 kez kıramadığı zirvede durmaz....Orayı direk geçip diğer analizcilerin dediği 30 lara çok kısa sürede gelir ki bu da Venezuela olduğumuzun işareti olur...Merkez dediğim gibi faiz artırmayacak veya çoook az 0.25-0.75 gibi olur ..yaz dönemini de göz önüne alırsak %90 olasılıkla pas geçiyorum diyecek...
Teşekkürler. Haklısınız Faizler artmaya devam edecek gibi görünüyor.
Bu yazi oyle veya boyle hallederiz.
Turizm bu sene cok iyi masallah.
Turizmci arkadaslardan aldigim bilgiler bu yonde.
Yeni yonetim nedeni ile biraz beklerler dis mihraklar hele bi gorelim ne menem bi seymis bu basganlik sistemi derler.
Ama sonbaharda ipimizi cekerler Fed ile...
O zamana kadar hayatinizi yasayin.
Yeyin icin gezin..
Bulursaniz pembe domatis ucuza affetmeyin, tuzlayarak yeyin.
Kis zor gececek bu kesinlesti.
Bankalarin NPL oranlari su an %2-3 gibi seyrediyormus ancak grup iki dedikleri potansiyal patlayacak krediler isbank %8 ykb 9% garanti %16 dediler bloomberg ht'de..
Teminatlari duzgun aldilarsa sorun yok ama bunlarin nakte cevrilmesi bayagi bi zaman alabilir.
Kamu borcu dusuk nisbeten 2001 oncesine gore.
Reis buna guveniyor sanirim.
En kotu ihtimal ozel sektorun bankalara olan potansiyal patlak kredi yukunu kamu uzerine alirim diyordur.
Syg,
https://i.hizliresim.com/0z1AMD.png
Üstteki bilgiyi günümüze uyarlarsak öle Kamu borcu yüksek değil kısmı bana inandırıcı gelmiyor...Tablo faik öztraka aittir...
Başka paylaşanlar da oldu o oranı http://www.hisse.net/topluluk/showth...82#post2413282
Miktara göre değişiyordur belki, sizin ne kadar?
75K 19.00 oran ile Burganbank’ta bağlandı. Vade 45 gün
Temmuz enflasyonu tahmin edilen artış trendinin gerisinde kalabilir.. Merkez bankası da beklenilen artışın gerisinde bir artış yapabilir.. Ki kurumlar artık tek yerden kontrol ediliyor.. Artı yine Dudu abimin dediği gibi bi bekleyelim görelim mantığı çalışma ihtimali bu yaz aylarında muhtemel.. Yaprak dökümü sonbaharda.....
Yatırım tavsiyesi değildir...
Ege Cansen ;
İmf nin gelmesinden çekinmemek gerektiğine inandığını söyledi,
Londra dan yüksek oranda tefeci faizi ile borç alacağımıza,
imf den çok çok daha düşük kredi faizi ile imf den ihtiyaçlarımızı gidermeliyiz tezini savundu.
Londra tefecisi ile Imf arasındaki fark
tefeci sizin işinize karışmaz
ımf her adımınızı izler sizi yönlerdirir.
Şahsen ben imf yi tercih ederim
en azından tecrübesiz ve biat kültürlü genç birinden daha iyi yönetir ekonomi yi,
Yaa Rab ne hallere düştük.
denize düştük sarılacak yılan arıyoruz.
http://m.milliyet.com.tr/yazarlar/se...ontent=2705601
Okumayan arkadaşlar varsa diye tekrar paylaştım! Defalarca okunması gereken bir yazı ! Faiz artırmasanda piyasa zaten artırıyor ! Mb faiz artırımındaki espri enflasyonun kontrolden çıkmasını önlemek ve uzun vadeli faizini düşürmek!
Şimdi reiz damadı ekonominin başına geçirdi
ekonomi dahada boka saracağını düşünürsek bu iş damadın başına patlayabilir
reize bişey olmaz o her turlu sıyrılır
peki kotu bi gidişatta reiz damadın harcanmasını göze alırmı
bence almaz
bence birşeyler planlıyorlar
antipatik damadı kahraman gösterecek birşey planlıyolar
planları tutarmı zaman gösterecek
gerçı bunların planları tutsaydı (en azından dille soyledikleri asıl amaçları nedir benim kafam almıyor) faiz %8 dolar 3 tl idi..
hemen koca ulkeyi batırıyorsunuz arkadas :) ben reel sektorun icindeyim yav toptan ve perakande ekonomide talep sorunu yok kur yuksek olmasına ragmen ..sorun nakit sıkısıklıgı tahsilat problemi ..%60 ı gercekten boyle oldugu icin ama %40 ıda seref yoksunu oldugu icin ...tahsilat yapmaya gidiyorum gitmeden once yan esnaflara soruyorum tır tır mal gonderiyor diyor esnaf adamın kasasında milyon var adam cıkarıp nakit verecegine 7-8 ay vadeli cek veriyor bana ..boyle olunca nakit nasıl olacak ? ..bunlar kobi kucuk sirketler ....bide tanınmıs buyuk sirketler var hani o x bankasının sahibi mesela o kadar hisseyi ispanyollara sattı haralde 2 milyar dolar civarı para aldı naptı bu parayı da gidip yapınlandırma istiyor ? ..baska buyuk biskivitci yapılandırıyor bugun baıkıyorsun 25 milyon tl ye marketi baska bir gıda sirketini satın alıyor...once ticari ahlak olacak adamda ...doların cıkısı ile faiz artısının amacı zaten ileriki aylarda ekonomiyi sogutuo asagıya indirmek ama bence hala inmedi 3-4 aya anca etki eder .
O hal kaldırılıyormuş,
yerine
bu hal
şu hal
gibi bir şey gelecekmiş.
Benim tercihim
Zuhal in gelmesi
:kahkah::kahkah::kahkah: