Bu gidişle eninde sonunda IMF kapısına gidecekler.!!
Başka çıkış yolu yok.!!
Kayıtlara geçsin.!!:kahkah:
Hiperpower enflasyon.!!
STGFLASYON Tüm HIZIYLA otobanda.!!
Printable View
Bu gidişle eninde sonunda IMF kapısına gidecekler.!!
Başka çıkış yolu yok.!!
Kayıtlara geçsin.!!:kahkah:
Hiperpower enflasyon.!!
STGFLASYON Tüm HIZIYLA otobanda.!!
CEM TOKER
@tokcem
Twit atarak, manipülasyon ile dolar yükseliyor, ekonomi zarar görüyorsa, maaşlı trol ordusuna sahip parti de aksi yönde twit atıp doları düşürsün, ekonomiyi kurtarsın..
Bu kadar basit...
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...1gmDDDP_HiD2Cx
Dolarları bunlar düdükledi.!!
Hesabı vatandaş kesinlikle ödememeli.!!!
mike pence Brunson geliyo demis…. arkadas scope da rastladim diyor...
8.600 tl lik bir İPHONE telefondan devletin aldığı vergiler
👉ÖTV %25
👉KDV %18
👉TRT bandrolü %6
Vergisiz satışı (karlı) 4.400 tl
Toplam devlet vergisi 4.200 tl
Sahi biz kimi #Boykot ediyoruz...
https://twitter.com/bahtiyaradamm/st...19400691036166
https://i.dailymail.co.uk/i/pix/2017...1983628999.jpg
Pit stop ta .!!!!:kahkah:
:halay:
bende kaynak sordum….yanlis anlamisim dedi...:)
Amerika Birleşik Devletleri'nin Rahip Andrew Brunson'ı serbest bırakmaması halinde NATO müttefiki Türkiye'ye yeni yaptırımlar getireceği ileri sürüldü.
Adı açıklanmayan bir Beyaz Saray yetkilisi, Reuters'a verdiği mülakatta, Beyaz Saray Güvenlik Danışmanı John Bolton ile Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın görüşmesinden herhangi bir sonuç çıkmadığını belirtti.
Aynı yetkili, Bolton'ın Türk Büyükelçi ile görüşmesi sırasında ABD'nin kesinlikle taviz vermeyeceğini ilettiğini aktardı.
"Yönetim bu konuda son derece net duruyor" diyen Beyaz Saray yetkilisi, "Başkan Donald Trump, Rahip Brunson'ın eve getirilmesi konusunda yüzde yüz kararlı. Eğer önümüzdeki günlerde ya da bir hafta içerisinde herhangi bir ilerleme görmezsek, ilave yaptırımlar uygulamaya konabilir" diye konuştu.
http://tr.euronews.com/2018/08/14/ab...box=1534273084
Adamlar 3 yılda paranı pula çevirmiş burada hala taraftar gibi bile olmayan yorumlar. Yazık Bence Abdülkadir selvinin yazısı Abbas (Papaz) yolcu gibi geliyor. Belki pozisyon açılabilir hisselerde. Doları izlemeye devam.
Bugün borsada "herif" alımdaydı, toplamda 557milyonTL lik alım yaptı.
Satıcılar ise ak yatırım:320milyon TL(bizim bilindik yabancılar buradan da satış yapıyor), MerrilLynch:204milyonTL, Deutsche Sec:127milyonTL.
Bu "herif" in işlem yaptığı aracı kurum , 9 ağustosta 485milyon TL lik alım yapmıştı. 7 ve 8 Ağustos'ta yaklaşık 420milyonTL lik alım gerçekleşirdi.
Bugün bim hissesinde alıcıyı gören city menkul ve merrill lynch 800bin lot hisseyi sattı(yabancıdan böyle satışı uzun süredir görmemiştim). Alıcıların ilk sırasında 443bin lot ile herif vardı.
USDTRY grafiği, USDRUB 2014 sonu grafiğine benzemeye başladı
USDRUB
https://invst.ly/8bm09
USDTRY
https://invst.ly/8bm05
Bu tipler hep satarken böyle milletin gözüne gözüne sokar. "Niye aldın" desek apışıp kalırlar.
Sol üstteki hacı dayı, o elindeki 90 bin doları niye aldın? TL'ye güvenmiyor musun?
O desteler gökten düşmediler heralde, gidip basbayağı dolar almışsın işte. :kahkah:
Faiz artırımını unutun artık..faiz artırımlarının bu ülkeye yararı olmadığı gibi zararı çok fazla...bu krizde olmadı ya bundan sonra da olmayacak inşallah..
rahibi çoktan verdiler dediğimizde takvim yaprakları karakışı gösteriyordu hey gidi...
düzeltme yaptı dolar he, hadi len:kmk:
sene sonu hedef 16
Borsa da yatırım yapacak olanlara küçük bir tavsiye
2007 sonunda endeks 57 bini geçmişti
sonra aman burası dip
aman şurası dip diye millet mala daldı
yedikleri sopanın haddi hesabı yok
sonra ne mi oldu
açın bakın grafiğe yanlış değilsem 22 binlere değdi
akıllı olmak lazım :wave:
19 binlere değdi..
Şu doların düzeltmesine en çokta bu hissecilerin sakinleşmesi açısından mutlu oluyorum :)
Yanlışınız var 19 bin değil
şimdi baktım 21 bin küsürler..
Faiz artırımı zararlı ama dolar 4 TL’den 7’ye gelmesi çok yararli .. Zamanında müdahale edilseydi suan dolar 6.35’e indi diye sevinmezdik bu hallere gelinmezdi .. Merkez bankası faiz arttırmasın ama 2 yıllık gösterge faiz %25 olsun :) Eee simdi faiz artmamış mi oldu ? Bırakın Allah aşkına .. Piyasa şartları neyi gerektiriyorsa o yapılmalı .. Enflasyon çok önemli aman faiz enflasyonu coşturur deniyor ama doların bu yükselişinin enflasyona yapacağı rekor etki konuşulmuyor ..
Şuanki faiz oranımız gerçekçi değil , faiz artışı yapılmalı .. %25 gösterge faiz ödüyorsan hala %17.75’de tutman komik ..
O dediğin zamanda dolar %50 değer kaybetti ve aslında epey bir korrale gittiler aşağıya doğru.
Diğer taraftan biz herhangi bir ekonomik kriz içerisinde değildik. Finansal krizin etkileriyle savrulduk.
Şu an olay çok farklı.
1-Dolar %100 yapmış yapacak.
2-Ekonomik krize girip absürt enflasyon rakamlarıyla karşılaşacağız. Faizlerde gördüğümüz gibi fırlasada hep olabilecek en alt seviyede tutulacağı için para hep borsayı veya dövizi tercih edecek.
3-Borsada bulunan yabancı fonlar kazanmak veya hisseleri enflasyona eritmemek için çılgın attıracaklar (zamanı gelince)
4-Söylediklerin konusunda şu an 2-4 ay daha haklı olabilirsin buralar dip olmayabilir ama borç krizinde de olsa 80milyonluk nüfus ve bu kadar aktif ekonomide, üstelik ülkenin her şirketi yabancı sermaye ortaklıyken o kadar düşük rakamlara asla getiremezler. Krizde dibi bulursan dolardan çok kazandırır o kesin fakat riskli.
cundada otoparka girdim 7 tl dedi dün 5 tl idi dedim abi doalr %40 arttı dedi:)
Beyler dibi tepeyi bilemezsiniz, bu ülkenin geleceğine güveniyorsan 5-10 sene beklerim diyorsan alırsın beklersin, yok bu ülkeden bi cacık cıkmaz dersen de almazsın. Ben reise güveniyorum, milleti inim inim inletcek. Çin gibi yapıcak, şirketler büyücek. Ama bu büyüme ayak işlerden olucak, eğitim ve bilim kültürünü aşılıcak bir reisimiz yk malesef.
Cıkması ya da düşmesi yüzde 50 ihtimal. Piyasa her zaman en iyisini fiyatlar.
Trump reisi tokatladı. Bir müsibet bin nasihatten iyi derler ya. Bu hafta onu yaşadık. Kötü geride kaldı.
Ayak işleriyle dünyada artık büyüyemezsin. Çin'de bu tür ayak işleri için yaratılmış inanılmaz bir atıl kapasite var. Ticaret savaşları ile bu kapasite daha da agresif hale gelecek. Gümrüklerde çok ciddi bir vergilendirme yapmadan iç piyasada ayak işlerini sürdüremezsin. Gümrüklerde çok sıkı vergiler salarsan da dünyaya 1 kuruş mal satamazsın.Hele ki her ülkenin kolaylıkla ürettiği ayak işlerini. Tam bir kısır döngü.
goldman sachs
Üstad zaten herşey oyun. Siyasiler halkın aklını alıyor, koltuklarını güclerini koruyorlar.
Türkiye yıllarca düşük faiz yüksek büyüme ile yol aldı. Boşluğunu yakalayan dış dünya da öptü. Sadece amerika saldırmadı ki tüm dünya parayı kesti. Yani piyasa. Neden cünkü inanılmaz paraya ihtiyacın var. Biliyrolar bunu. Şimdi 30-35 faizle vericekler sana o parayı. Reisi yere serdiler. Halkı 1-2 yıl sefalet cekicek, ama sebep Trump : D