Geçen perşembeden beri meksa, teb , yatırım, credite işlemlerinde mantık yok.
Tamamen baskı ve algı bozucu işlemler oldu.
Bilanço endişem yok.
Al/sat yatırım tavsiyesi değildir.
Printable View
Geçen perşembeden beri meksa, teb , yatırım, credite işlemlerinde mantık yok.
Tamamen baskı ve algı bozucu işlemler oldu.
Bilanço endişem yok.
bilanço iyi gelecek olsa böyle haraket etmezdi çoktan fiytlayıp 4 lere gitmesi lazımdı malesef ben iyi bakmıyorum 10 gün kaldı bilançoya kadar hisseyi 3.30 lara sürüp yeni mağdurlar oluşturucaktır daha önceleri yaptıgı gibi yüksekten mal vericek yeni ky lara sonra seri olarak 2.5 lere yol alıcaktır inşş yanılırım ama uzan zmandır hissede olan biri olarak bu tahminde bulunuyorum inşş aksi olurda tavan tavan gider çünkü kar açıklamayalı epey oldu lanet getirtti herkese bu bir tümosan iki her ikiside ocakalra incir agacı diktirdi ytd
Bilanço beklentisi nedir arkadaslar
Ben kurdan dolayı kar açıklar diye düşünüyorum. Kaldı ki TSK ya 57 Hızır teslimi vardı ve tamamlanmış olmalı, yine Afrika ülkesine 2019/2020 teslim 20.7 milyon usd ihracattan da girdi olmuştur. Satılan zırhlı kepçelerin de siparişi ve kısmi ödemesi 9 aylık içindedir diye düşünüyorum.
Afrika ülkesine 29 milyon usd ihracat deniyor. Ne zaman teslim edilecek ,kactane olacak ,hangi Afrika ülkesi? Belli degil. Bu kadar borcu çevirmek her babayigidinin de harcı değil. Bu hükümet varken ayakta duruyor. Şirket kamuoyuna kapalı. Yönetim gideri diye parayı cebe indiriyor. Hep zarar yazıyor. Bir sürü uckagitci on onbeş kademeye milyonlarca lotla oynuyor. Kimse kalmak için beklemiyor. Çok farklı bir hisse.SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kasti olarak yollamıyor çünkü mal alamadılar. Mal alsalar çok hızlı haberler kuşağı seyredebiliriz:)
Bu haberleri 6 lira iken yollamaya başladılar sonra 14 oldu. Ne hikmetse 14 sonrası olumlu haberler bir anda olumsuz haberlere döndü:wave:
Şaka bir yana 4 lerde alınan malları millete 10 üstü ne verdi şeref yoksunları
size Türkiyede borsa nedir söyleyim.. otokar en son ne kar açıkladı bir bakın sonra hissenin şuan ki fiyatına bir bakın.. bunu neden söylüyorum isyan mı ediyorum ? hayır çünkü gerçeklik bu müthiş bilanço geldi diye tavan tavan gidecek sanıyor herkes ama durum ortada günlükçülere bir şey demiyorum ama yatırım işi bu kadar kolay değil. örnek bu otokar bilançosu şuan fiyatlanmış mı ? bence fiyatının içerisine çoktan girdi.. şirket gelecekte bu kar ve büyümeyi sürdürebilir mi ? bence evet. o zaman uzun vadede yatırım yapabilirim diye bakarım. müthiş bilançosundan sonra hisse primlenmedi diye ne söverim ne de küsüp çıkarım.. katmer'deki vaziyette bence bu kadar basit. bunları neden yazdım ? şimdi herkeste bir beklenti var. katmer bilançosuyla ilgili müthiş olacak vs vsvs diye. bunlara rağmen primlenmeyebilir bunu unutmamak için yazıyorum..ytd
Bu satış kademeleri normal mi?
3030 151.000
3040 103.000
3050 178.000
3060 109.000
Sebebini bilmiyorum ama hisseye baskı kuruyorlar. Bu piyasada bile gitmesin istiyorlar.
Bu piyasalar iyice kurtlar sofrasına döndü hele kurumsal olmayan patron şirketlerinde.
Son bir haftada teb, meksa ve yabancı işlemlerini anlamak mümkün değil.
Kaldı ki geçtiğimiz ay bu hisse daha yukarıda ve daha rahattı.
önce malı virmanlıyor yabancı almş gibi yapıyor sonra satıyor son 3 4 işlem gününde city de 1milyon600bin lot görünüyorken takasta şu an 800 bin lota düşmüş kim alıyor kim satıyor belli hepsi oyun tahta sahibi yapıyor
Tahtaya çok hakimler , izin verdikleri kadar tüm al/satlar. Finale yaklaştıkları için bu baskıyı kuruyorlar. Bilançoda zarar geleceğimi düşünmüyorum.
Al/sat tavsiyesi değildir.
bunlarbiyoluu bulurlar zarar yazmak için keşke dediğin gbi dürüst olsalardı zmanında diyorlardı kurdan yana riskimiz yok borç yokmuş gibi demeçler veriyordu furkan katmercii aadii...sii smalı çıktınktan sonra bedelli+kol gibi borç hemde euro ya çevrilmiş şekilde 14 13 15 lerden malı kitlediler şimdide çıksın ki kar yazsın ky cı bunların allah belasını versin açıkçası ben hükümete yakın diye bunu tercih etmiştim zmanında ama baktım ki bunlar tam dolandırıcı çıktı bu yüzden 40 50 oy kaybetti mevcut hükümet particilik oynadılar partiyi yakacakalr ytd
Bence yabancı malı bitirdi ve yarın normal şartlarda daha iyi bir seans bekliyorum. Bugün alım yapan kurum çeşitliliğinin artması da dikkat çekici. Son sözü bilanço ve pozisyon alanlar söyleyecek. Bilançoya kaldı 4 gün.
Al/sat tavsiyesi değildir.
Katmr kar açıklayacak ve yükselişer başlayacak hisenide sahip çıkalım.
2.98 ile aranızdayım bol kazançlar [emoji111]
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sıkıntı yok. Tanıdığımız bildiğimiz bir kağıt.
[emoji111]
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Katmr hiç işlem yapmıyor. Bu nasıl iş anlayan varmı. Ben anlamadım.
kendi içinde top çeviriyor al ver yapıyor nasıl işlem olmuyor 8 milyon hacim var bugun ama tırt bilançoya kadar 2.76 daki gap ı doldurmasını bekliyorum ben iyi gelmezz diyorum ama iyi gelirse oradan yeniden 3 e doğru haraket yapar böylece iyi gelmiş bilançoyu fiyatlmaış olucak yok kötü gelir zarar yazarka ki ben yazacak diyorum o zman 2 deki gap ı kapatmaya gider sonrası artık rolanti canı ne zman isterse o zmana haber gönderir çıkartır çünkü haber endekli çıkan bi ******kkkk bu katmer ayrıca kimde kaç maliyetten ne kadar lot var hepsini biliyor yeni trene binenleri saymıyorum bedelli öncesi bedelliye girenlerin malında gözü 3.5 üzerinde daha maliyetlere gelicek bunuda bildiği için hiç getirmez buraya hisseyi çünkü biliyorki insanlar artık maliyete bile razı gelmiş durumda şu haraketlerden allah belasını versiin bu şirketin sorumlulularının insanları 2017 den 13 14 liralardan beri tahtada taşıyıcı yaptı zarar zarar zarar inşş batarlar en kısa zamanda borçlarını ödeyemezler ytd
mal ceviz ama sahibi...
mustafa beddua edip durma inşallah batar diye. elimize biraz hisse var. bizi de mi yakacaksın.
zaten bu dünya bizim gibilerin yüzü suyu hürmetine duruyor. biz de gidersek hiçbir şey kalmaz.
biz dediğim de ben ve bana benzeyenler.
Gün boyu baskı devam etti. 250.000 lot alıcıya 1.250.000 satıcı var kademlerde ve günlük al/satlar nedeniyle kötü kapanış adet oldu.
Bilançoya kaldı 3 gün ve işlem hacmi çok düştü. Sebeplerini göreceğiz.
katmr çok ceyrek lerde Zarar açıklamıştır. 3 çeyrekte katmr Kar açıklayacak TIR. inşallah bir oyun çekmeleri. inşallah iyi haberler alırız.
Savunma sanayisi 2020'de ihracatla güçlenecek
- Savunma sanayisi, askeri alanda edinilen tecrübenin sivil sektöre aktarılması, ihracatın yerli ve milli teknolojilerle güçlendirilmesiyle 2020 yılında performansını artıracak. Bu kapsamda KOBİ'ler dahil, tüm savunma sanayisi firmalarına finansal destek sağlanması planlanıyor.
AA muhabirinin 2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'ndan derlediği bilgiye göre, gelecek yıl milli teknolojiler ve yerli imkanlarla savunma sanayisinde dışa bağımlılığı en aza indirecek ve firmaların ihracatını artıracak projeler hayata geçirilecek. Bu kapsamda, Ticaret Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), Sahil Güvenlik Komutanlığı başta olmak üzere ilgili kuruluşlar çalışmalar yürütecek.
Yeni savunma projeleri belirlenmesi ve mevcut projeler yürütülmesinde sistem, alt sistem ve bileşen seviyesinde dışa bağımlılığın en aza indirilmesi için çalışmalar yapılacak.
- Ülke ve proje bazlı ihracat stratejileri geliştirilecek
Ticaret Bakanlığı ve SSB tarafından ihracatın artırılması için ülke ve proje bazlı ihracat stratejileri belirlenecek. İş birliği potansiyeli, sektör firmalarının talepleri, dış politika ve diğer unsurlar dikkate alınarak, uluslararası savunma fuarlarına milli katılım sağlanacak, iş birliği anlaşmalarının imzalanmasına yönelik çalışmalar yapılacak.
"Savunma Sanayii Yatırım ve Geliştirme Faaliyetlerini Destekleme Programı" kapsamında, KOBİ'ler dahil tüm savunma sanayisi firmalarına finansal destek sağlanacak.
Savunma Sanayii Şurası, ortak akıl çalıştayları, bölgesel sanayi, teknopark, kümelenme ve organize sanayi bölgesi buluşmaları gibi etkinlikler düzenlenecek. Teknoloji bazlı Ar-Ge yol haritası doğrultusunda projeler yürütülecek ve yeni yatırımlar gerçekleştirilecek.
- Yeni sistemler yolda
SSB ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca Altay tankı, yerli hava savunma sistemleri, deniz platformları envantere kazandırılacak, insansız hava aracı (İHA) sayısı artırılacak, İHA motoru prototipi ve kara araç motoru teslimleri gerçekleştirilecek.
Savunma sanayisindeki nitelikli insan gücü ihtiyacının karşılanması için eğitim altyapısı güçlendirilecek. Bu doğrultuda başta KOBİ'ler olmak üzere sektör firmalarına destek sağlanacak, ihracat ve iş birliğini artırmaya yönelik tedbirler alınacak. Teknolojiye olan ilgi ve yatkınlığı artırmak üzere Savunma Sanayii Akademisi aracılığıyla eğitimler verilecek.
Ayrıca "Vizyoner Genç Projesi" çerçevesinde savunma sanayisinde gençlere staj, iş imkanları, teknoloji yarışmaları gibi sektörel fırsatlar sunulması planlanıyor.
aselsan tarihi kar açıkladı ama fiyata yansımadı..topicinde küfürler var mı baktınız mı
Burada bilanço kadar savunma sanayii ürünleri Hızır, Kıraç, Ateş’in üretim ve satışları ile alınan ve alınacak ihalelerin önemli olduğunu düşünüyorum.
İlk altı aylık faaliyet raporuna göre 2018’de üretimi hiç olmayan 30 Hızır, 35 Kıraç yapılmış ve ilk altı ayda 20Hızır satılmış.
10 adet Hızır ve 35 adet Kıraç satılmışsa bilançoya olumlu etkisi olur.
Nitekim savunma sanayii ürünleri şirketin diğer ürettiği tanker, silo, çöp aracı vs araçlara göre daha karlı ve prestijli.
Birileri hükümete akıl versin dolardan borçlanmak için tahvil ihracı planlıyorlarmış 2024 vadeli yetkilendirme vermişler 3 şirkete.. katmerde dövize dönmüştü borçları hiç akıl yok heralde hiçbirisinde bizim katmerde dövize döndü borçları devlette dövizden borçlanıyorlar burada ki akıllılar bir akıl versin şunlara.. ytd
Bilançoya son iki gün kala bugün işlem hacmi biraz arttı.
Gün boyu fiktif işlemler oldu.
Herkes gergin ve hazır kıta beklerken 6 aylık bilançoda 2018 yılında olmayan 30 adet hızır ve 35 adet kıraç savunma sanayii aracının üretildiğini ve 20 hızırın 6 aylık bilanço döneminde satıldığını. Son bilançoya etki edecek şekilde hazır 10 hızır ve 35 kıracın kaç adetinin satıldığı, son çeyrek kaç adet üretildiği önemli. Temmuz ayında afrika ülkesine alınan ve 2019-2020 yılları içinde teslim edilecek. 20.7 milyonluk ihale için ne kadar üretim yapıldığı ve bilançoya yansıyacağı önemli.
Tahtanın duruşu iyi bir bilanço için olumlu fikir vermese de bedelliden gelen sermaye, kur ve savunma san araç satışları biraz daha sabır diyor. Şirketin haber akışlarını kollamak lazım zira sert hareketler olabiliyor.
Al/ sat yatırım tavsiyesi değildir.
Karar aldım katmr 7 tl satacagim inşallah olana kadar bekleyeceğim.
şu endekste bile yerinde sayıyorsa bilenço kötü gelince düşünemiyorum endeks yeşil olmasa diğlerde yerini alırdı ön sıralardan geleceği olmayann katmer bizi perişan ettin batın emi sizde ytd
spek satışa hayvan gibi malı yığmış 3 13 e kadar 1.milyon 250 bin lot yıgmışş bu hacime normalde en az 5 5 yapması lazımdı kate kulle hep aracı kurumlarla sözleşmesi var komisyon hacmini dolduruyo bu hacim tırt görende vayy be dicek ytd
Şu kopan giden piyasada yazık bu olan biten. Tek kelimeyle rezalet. Zaman ve para kaybı yaşadık.
bilançosu iyi gelecek hisse böyle mi haraket eder mi hiç kalmış şurada son 4 5 gün hala tık yok bilanço fiyatlamasıyla ilgili çıkacak mış gibi yapıp ele vermece yabncı da elindeki malı bitirdi sayılır 35 0bin civarı cty de kalmış onuda yarın öbür güne bitirir aşagıdan yerine koyar geri yeni girecek arkadaşalr çok dikkatli olun elinizde kalabilir bilanço kötü gelirse 2 den 3 olan hraket afrika ihraçat fiyatlması inşş bilançoyu iyi gönderirde şaşırtır bi kezde yok zarar yazarsa aşagıdaki gapları kapatmaya doğru gider ytd
alış kademelri boş bi anda 2 9 a çekebilir
işiniz gücünüz takla, dümen, dalavere.Şu enerjiyi arge ye ya da işinize versenizde dünya çapında işler yapsanız olmaz mı?...
Yine küfürler artmış.. sonrasında ne olduğunu hatırlatmama gerek var mı ? Ytd
Bu işte bir binlik var. Son bir ayda yüz milyondan fazla hisse el değiştirdi.Ya çok düşük komisyonlarla yuksek hacim yapıp hisseyi ky lere yüklediler. Ya da hisseyi topladılar. Yoksa bilançoya az zaman kala bir hareket yaparlardı. Hisseyi ne çıkarıyorlar ne düşürüyorlar.
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
3 yılı aşkın taşıyorum hisseyi.Ne zaman bu tarz bir yorum yazdıysanız hisse hatrı sayılır artış kaydetti.Teknik analize falan gerek yok sizi takip etmek yeterli...Yalan yok bazen patron yada akrabası oldugunuzdan bile şüpheleniyorum...ytd.[emoji3]
ASUS_X008D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.