Hocam, düşmezse satılmaz.
Bu kadar basit.
Bu durumda satılmayan ev asset sayılır mı ?
Paranın değer kaybı %30.
Her yıl fiyata da %30 koysun, beklesin.
Yapacak bir şey yok.
Printable View
Doların kac oldugu veya olacagı onemli değil ..evler dolar bazında tepe ve dip yapşıyorlar .hisse senetleri gibi dusununu bir kanal icinde yukarı ve asagı hareket ediyor atakoy istanbulda 2+1ev 15 sene once 100 bin dolardı ..4-5 sene once 300 bin dolara kadar cıktı kadar cıktı hatta biraz fazlada olabilir. Su anda 150 bin dolar civarı .. burdan 100 e dusermi bilinmez . burdan bir sonraki hareketinde 350-400 binlere gidermi oda bilinmez.
Cok ugrasırsınız edersiniz. doalrı hesaplarsanız ev fiyatlarını geleceginiş ongorursunuz bir bakarsınız 10 sene sonra. Bugun evi satıp dolar aldıgınız parayı bozdurup aynı evi anca alabiliyorsunuz ve kira gelirindende olursunuz.
O yuzden biraz da şans işi ve dedigim gibi o evi nerden aldıgınıza baglı ..o kanalda hangi kademeden ..
300 bin dolardan aldıysanız işiniz biraz zor ama 150 ve altı olabilir.
doların ve faizin ne olacağı gayette önemli, mevduat faizleri 30% olsun bakalım.
evin doların fiyatı nasıl değişiyor, 90 larda kira çarpanı niye 120 lerde geziniyordu zira mevdıat faizleri +30% üzerinde geziniyordu.
oturacak ev alacaksan çokta takılmadan alınmalı, faiz düşerse fiyat yükselir, faiz yükselirse kredi maliyetin yükselir.
hocam fiyatı düşük olan satılıyor zaten. fiyatı yükseltenler daha önce satamadılar ki şimdi yükseltipde satsınlar. benip takip ettiğim evler var resmen ezberledim. anadolu yakasında takip ettiklerimden bir kaç tane satıldı.
arttırsınlar 4-5 seneden beri arttırıp satamıyor.
satacak olan adam fiyatı düşürür satardı.
Alım gücü olmadığı için satılamıyor. alım gücü olsa satılır.
birileri kolay para kazanmayı tadmış. hep öyle isteyenler var. bir şeyzlonga 200 lira veriyorlarmış.
300 lük evi 400 e sat.ohhh ne ala.https://www.youtube.com/watch?v=Xj0w2LByvE0&t=676s
Onlar tok satıcı...Enayi bulursak bu fiyatı verirlerse satarız diyenler...
Gerçek satıcılar zaten belli bir fiyatta anlaşıyorlar alıcı ile pazarlık yapıp...
Gezinirken rastladım.
Güzel hap bilgiler veriyor.
https://www.youtube.com/watch?v=gIo8MyxOVqg
LGBT projesi tam gaz... AQP doğal yollarla **** veya lezbiyen veya transseksüel çocuklar yetiştirmeyi mi hedefliyor okullarda? :) :-)
MEB'in bugün okullara gönderdigi resmi yazıya göre rehberlik faaliyetleri kapsamında "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" illerin 1. Hedefi olarak belirlenmiş.
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...20674601/detay
bu ev 2200 tl kiralıkmış.2 yıllıkmış.
20 seneden 2 seneyi çıkarıp 2200*18*12=475.200 TL yapıyor.
metrekare fiyatı 5115.
670.000 bankada en düşük 8.325,44 TL getirir. almayıp beklesen daha mantıklı.
bende para yok nerelere bakıyoruz. en azından öğrenmiş oluyorum. kı.ç kadar evlere istedikleri paraları görünce o parayı ona vermem diyorum. kaldı ki yokda.
Zaten yatırım amaçlı ev alımı zamanı geçeli çok oldu.
İçine oturacaksan ev alınır ancak.
O da son faiz indiriminden sonra fiyatı artmayan ev ya da evini yenilemek isteyenler için son faiz indirimi bana göre.
Ülkemizde konut her daim yatırım aracı olarak görüldüğü için konuta doğrudan yatırım denmesine şaşmamak gerek :).
Aslında rantiye üretmeden kazanma hevesi.
Merhaba bir konuda yardıma ihtiyacım var.
2016 yılında 450 bine aldığım evi bugun kaç paraya kadar satarsam vergi çıkmaz. 550 ye satarsam vergi çıkar mı mesela ya da 600 e
şimdiden teşekkürler
2016 Aralık ayında peşin olarak satın aldım. Bende hesaplama yaptım internetten bir siteden 760 bine kadar vergi çıkmaz diyor ancak güvenemedim. kendim hesapladım sonuç aynı.
gelir idaresi başkanlığını aradım 500 e satarsan 4700 tl vergi çıkar dedi, çok karıştım.
Siz kesin eminsiniz dimi? bu hafta satış yapıcaz 40-50 bin vergi çıkmasın sonra
İlgili tebliğ açık ve net. Gelir idaresi başkanlığı size bu bilgiyi yazılı verdiyse doğrudur.
Sözlü söylediyse kurumlara olan güven konusuna girer konu kopar gider.
450k değeri 2016 aralıktan bugüne kadar Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi ile güncellerseniz rakamı görürsünüz.
Bence Gelir idaresi başkanlığına tekrar sorun. Onlarda doğru bilgiyi sununca bizi de bilgilendirirsiniz :)
50k değer artışına 5k vergi çıkarmış gelir idaresi başkanlığına oldukça ilginçmiş. Sen 3 yıl boyunca yatırım yap ve %10 kazan ve bu %10'un %10'unu devlete ver :)
450*(449.96/266.16):760.752 tl ye kadar satarsam vergi çıkmazmış net bilgi
449.96 ağustos ayı üfe endeksi
266.16 ise satın aldığım tarihten 1 ay önceki üfe endeksi
içim rahatladı satış fiyatım 760 binin altında
Konut Piyasası çökünce Tebernüş ekonomist olmuş. Dolar Altın yorumu kasıyor. :-) :)
https://twitter.com/tebernkireci1/st...74334118760453
danimarkada negatif faizli mortgage kredisi veriliyor bizimde faizler 0,99 altına inecek gibi gözüküyor.
adamlar ponzi sistemin devam etmesi için ellerinden geleni yapacaklar. emlağı şişirmeye devammm
bu dakikadan sonra FED faizleri eksiye çekmediği sürece TR de emlakta şişme çok sınırlı olur.
Özel sektörde herkes alabildiğine borçlu, kimsenin geliri garanti değil.
Devlette memur maaşlarına yapılan zam enflasyonun yarısı bile değil.
insanların gelirinin artması lazım bu enflasyon ortamında ihtimal dahilinde değil.
yabancı satışı da bir yere kadar.
Arkadaşlar, son 1 seneden fazladır boşta olan evimi sattım yaz ortasında. Daha önce kira geliri vardı ve internetten beyan edip ödüyordum. Satmadan önce 14 ay gibi boş kaldığı için önümüzdeki sene zaten kira vergisi ödemeyecektim.
Acaba vergi dairesine gidip herhangi bir işlem yapmam gerekiyor mu? Yani "evimi sattım, son 14 aydır da kira geliri elde etmiyordum, kira vergi borcum yok, bir daha da kira gelirim olmayacak" deyip bir belge filan doldurmam gerekiyor mu, yoksa gerekli bilgiler tapudan gidiyor mu?
(Sattıktan sonraki gün e-devletten baktım, ev benim üzerimde gözükmüyordu artık)
Bilgi verebilirseniz sevinirim.
Teşekkürler.
bu faiz indirimi konut kredilerine yansır mı? yansırsa ne kadar indirim olarak yansır?
3,25 indirim oldu
arkadaşlar merkezin faiz indirimi kamu bankalarına ne zaman yansır ve takribi oran kaç olur.acilen kredi çekmem lazım konut kredisi acill yardımmm
ilk faiz indirimi kadar olmasada mutlaka yansıyacağını düşünüyorum.fakat takip eden arkadaşlar daha iyi bilir diye düşünüyorum.
Edevlet sifren varsa vergi dairesi ebeyan bolumune gir, oradan gayrimenkul kira geliri iptali dilekcesi var onu edevlet sifresi ile imzala ve onayla. 10 gun sonra ayni yere bak dilekcen onaylanmis olur yani vergi dairesine gitmeden yapabilirsin , yada eski usul gidersin.
Mi A2 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
13 Eylül Cuma 10:07 CARİ FAZLA TEMMUZ'DA 1,16 MİLYAR DOLAR
13 Eylül Cuma 10:04 12 AYLIK CARİ FAZLA TEMMUZ'DA 4,45 MLR $
13 Eylül Cuma 10:02 NET HATA NOKSAN TEMMUZ'DA 603 MİLYON DOLAR FAZLA VERDİ
13 Eylül Cuma 10:02 RESMİ REZERVLER TEMMUZ'DA 3,16 MİLYAR DOLAR ARTTI
13 Eylül Cuma 10:02 PORTFÖY YATIRIMLARI TEMMUZ'DA 97 MİLYON DOLAR NET GİRİŞ KAYDETTİ
13 Eylül Cuma 10:02 TÜİK: SANAYİ ÜRETİMİ TEMMUZ'DA BİR ÖNCEKİ AYA GÖRE %4,3 ARTTI
13 Eylül Cuma 10:00 TÜİK: SANAYİ ÜRETİMİ TEMMUZ'DA BİR ÖNCEKİ YILIN AYNI AYINA GÖRE %1,2 AZALDI
kamu bankası çalışanlarında bi 0,79 dedikodusu var kredi oranları için. ytd değildir sadece duyum :)