Buraya bomba bisey yazacam ama... sutbiyuk ninjalik yapip 3.kisilerin özeli yazilmaz diyecek.
Printable View
Buraya bomba bisey yazacam ama... sutbiyuk ninjalik yapip 3.kisilerin özeli yazilmaz diyecek.
Önerdiği sepette iki çeşit ürün var zaten. Sabit getiri varlıklar ve hisse senedi. Sabit getirili varlıkları ikiye bölmüş döviz bazlı TL bazlı olmak üzere. Hakim olunamayacak bir sepet değil bence. Stanley amcanın dediklerinden anladığım geçmişe değil geleceğe bakarak karar verin diyor sanki yatırım kararınızı alırken. Birkaç kez tekrardan sonra anlarım tam olarak ne demek istiyor. Bence kimlerin ne dediğinden önce yatırım kararını verecek kişinin kendini tanıması ve kendi kurallarını oluşturup ona göre yatırım yapması en makulu :)
Tweeter yıkılıyor. Yayin yasagi geldi. Dolari fırlattı haber..
Olayi yazmayim ama sufre vereyim ninjalar gibi.. siz anlayin..
Binalinin oglunun teknesi
Ozge ulusoy..berat albayrak..
Esra albayrak..
Esraya dayak..
Sonra esranin abisi berata tak tuk..
Ortalik karisik
önümüzdeki hafta mevduatların %22 civarına kadar gerilemesini bekliyorum, altı ancak baskı ile olur ki onu yapabilecek imkanlarıda yok, ne olursa olsun kim ne derse desin bence fed krize gireceğini kabul etti ve fedin hala faiz arttırma ihtimali var, şuan arttırmayacak gibi hareket edip arttırırsa çok daha fazla kar eder ve hareket alanı kazanır fed, dolayısıyla mb nin elinde faizi azaltmaya yönelik araçlar çok az. Bu bağlamda piyasa bankalarında 22, hsbc,fiba vsde 22.75-23 aşşağısı zor görülür
iyi dinlememişsiniz... orada bir spekülasyon mantığını anlatıyor... ilk girişte , murat'ın saydığı ikinci kuralı yani çeşitlendirmeyi , okullarda öğretilen yumurtaları ayrı sepete koyma olayını uygulamadığını söylüyor... önerdiği bir sepet falan yok ki ... iki çeşit ürün nereden çıktı ? ingilizceye tam hakim misiniz ? bir portföy yöneticisinin iki üç farklı varlıkta en fazla yatırımı olur diyor ... odaklanma anlamında .... hisse ve sabit getiri gibi bir önerisi yok.... ingilizce konuşulanları hatasız anlıyor musunuz ? bir kaç kez dinleyin dememmin sebebi , yabancı dili bizim dile çevirin anlamında değil... her dinleyişte farklı nüanslar yakalanır o anlamda... ingilizce bilginiz ne düzeyde ?
Faizler düşmeyecek
pozisyona girdiğim zaman buraya uğramıyorum... ekran başında olmam lazım...
Ninjalar hangi kâğıtta :)
murat sepeti ikiye bölmüş de , her iki parçanın da alt dalları var , çeşit arttıkça takip ve karar alma mekanizman zorlaşır , hata potansiyelin artar... haaa finans profesörlerine sorarsan riski yaymak için 30 farklı varlık sınıfına kapitali dağıtmak gerekir derler ( bknz özgür demirtaş mesela ) .... ama parasını bilinçli yöneten birisi benim gibi , stanley gibi , falan filan , öyle aynı anda çeşitleme yapmaz. 2 - 3 şeye odaklanır , oradan kaldırabildiği kadar fertiği cebine margarinler sonra diğer fırsatlara bakar... ne diyo stan o videoda ? 4 market sayıyo , hisseler , pariteler , emtialar ve tahviller... hangisinde fırsat varsa oraya yoğunlaşıyor... aynısını ben de yaparım mesela borsa istanbula mı dalacam , enerjimi o an oraya yoğunlaştırırım aynı anda max 4 hisse takip edebilirim genelde ikiyi geçmez aynı anda taşıdığım hisse adedi , 5 ci oldu mu işler karışır.... dolarda daha önceden bir hazırlık yaptım diyelim o beklediğim yerde pozisyona mı girdim , oraya enerjimi veririm... aynı anda hissede trade yapmak , aldığım pozisyonu taşıyıp takip etmeyi tercih etmem ... yufka gibi yayılmaya gerek yok... hamur olarak kalmak daha iyi
Teşekkürler açıklama için bende yayılmama taraftarıyım yoğunlaşma noktası biraz karışık yada ben tam olarak anlayamadım yoğunlaşma dediğiniz de söz gelimi hisse de %100 hisse şeklinde mi oluyor yada yoğunlaştığınız kısma portföyün ne kadarını aktarıyorsunuz ?
Damatin pili bitti. Yuksek ihtimal gorevden alınır. Piyasalar rahatlar
... tradingin spekülasyonun kuralları her ne kadar 1) 2) 3) .....15) 16 )..... 38 ) ....... alt alta madde madde sıralanabilirse de , aslında öyle değil.... hepsi birbirine bağlı bir ören bayan yün topu gibi , ya da bir örümcek ağı gibi .. bir yerine dokununca hepsi etkileniyor....
ana paranın hepsi ile girebileceğin likit enstürmanlar olur , bir kısmıyla girebileceğin enstürmanlar olur... zararla çıkacağın zaman , parranın hepsi ile girdiysen çok likit emrinin istediğin yerden kesinliğe yakın gerçekleşmesinin olacağı enstürman olmalı ... çünkü paranın hepsi ile girince azcık aleyhine gelişince pozisyon kapatmalısın çünküana parandan kaybedeceğin oran belli ... bir al satta zararla kapatırken ana paran % 10 erimemeli di mi mesela.... oran bunun çok çok çok çok çok altı olmalı... matematik yani..... 10 kez üst üste %10 stopla mesela zararlı işlem yapsan züğürt olursun ... ana paranın % 65 i gider....