Sorumlusu olduğu para (TL); ''bitcoin'' gibi işlem görürse !!!
Printable View
*uysal: Nihai parasal duruş enflasyondaki düşüşün kalıcılığına odaklanacak
*uysal: Enflasyon görünümünü etkileyen bütün faktörleri yakından izleyerek ana eğilimleri dikkate alan bir çerçeveyi esas alacağız
*uysal: önümüzdeki dönemde bir yandan enflasyondaki düşüşü sürekli kılacak bir parasal duruşu benimserken diğer yandan finansal istikrara katkı sağlamak amacıyla elimizdeki araçları gerektiğinde etkin bir şekilde kullanmaya devam edeceğiz
*uysal: Güçlü iletişim politikamızın ilk örneği pkk karar metnidir
*uysal: Tcmb olarak rezerv artırma konusunda ciddi irademiz var, bu yönde çok hassasız, rezervlerimizi güçlendirmek istiyoruz
*uysal: önümüzdeki döneme yönelik enflasyon görünümü, para politikasındaki duruş ve sıkı duruş söylemi, önümüzdeki dönemde tl'ye güveni artırarak, dolarizasyonda bir miktar pozitif döneme gireceğimiz beklentisini bizde oluşturuyor
*uysal: Son dönemde dolarizasyonun çok ciddi noktalara geldiğini görüyoruz, temel sebebinin döviz kurundaki artış beklentisi ve enflasyona yönelik belirsizlikler olduğunu düşünüyoruz
uysal: (murat çetinkaya'nın görevden alınması) mevcut kanun ve yasal düzenlemelere göre alınmış bir karar, biz görevlendirilmiş bir ekip olarak hedeflere odaklanmış durumdayız
*uysal: Bu yıl 3 toplantımız kaldı, hala kayda değer bir alanımız olduğunu belirttik, bu alanı nasıl kullanacağımızın boyutu ve zamanı tüm unsurlar ve veriler dikkate alınarak karar verilecek bir husus
uysal: Merkez bankası'nın bir bağımsızlığı var, araç bağımsızlığını uygularken herhangi bir endişemiz bulunmuyor
*uysal: Kararlarımızı bağımsız verebiliyoruz, son toplantıda da böyle yaptık
*uysal: önümüzdeki dönemde kayda değer bir alan olduğunu söyledik, verilere bağlı karar vereceğiz, bir seviye vermem şu an doğru olmaz
"Amaç bağımsızlığımız yok, araç bağımsızlığımız var" demiş adam...
*uysal: Döviz tevdiatlarındaki artışın bir miktar durulduğunu görüyoruz, zaman içinde çözüleceğini düşünüyoruz
*uysal: Faiz indiriminin mevduat ve kredi faizlerine kısa sürede yansımasını bekliyoruz
Yavrum benim asıl niyetlerinin DTH çözülmesi olduğunu söyleyiverdi. DTH lar çözülecekmiş zamanla hadi bakalım dolar düşüyor faiz düşüyor borsa düşüyor eee millet Dolarını bozdurdu ne yapacak neye para yatıracak ?
%24 ken gömmediği %16 faizemi gömecek parayı.
Güzel düşüyor
ihracat aylık yüzde 14 düşmüş ve bu daralmaya rağmen mb başkanı laga luga yapıyor. senin aracını da amacını da göreceğiz kışa doğru. İhracatda çökerken kendi yaptıkları köprülerin altında bişeyler pazarlayacaklar sanırım.
$ az önce 5.51 den 5.54 e tepki vermiş.:p
Ölmemişmiydi..:one:
Borsa 83.xxx lerden 103.xxx lere kadar fırsat verdi...Onu neden değerlendirmeyi düşünmediniz ?
Herkes dolar düşüyor ama fiyatlar hala dolar kurunun yuksek olduğu seviyede diyor. Bu ilizyonun tuketici tarafı.
Diger tarafta üreticiler var. Stok maliyetleri ve hammadde vb sözleşmeleri yuksek kurdan yapıldı. Basta ihracatçılar olmak üzere isleri hala idare eder seviyede olan üreticilerin üzerine yikilabilecek, onların tasiyabilecegi bir fatura degil bu. Açıkçası bunun onemsenmesini en azindan bu citanin hemenkirilmamasini beklerdim. Yaniliyor olabilirim, ucurtma citasindan daha ince bir deger veriliyor buraya belki de.
Kurun bu denli baskilanabilir olusu piyasaların aşırı siglasmasindan kaynaklı. Alt seviye kambiyo rejimi uygulanırken türkmenistan gibi ülkelerin ligine kaymaktayiz. Daha alt bir lig yok bu da işin iyi tarafı. Bazen dolu tarafından bakmak gerekir.😳
Bakalım 13.30 da 5.50xxx lere doğru süzülecek mi?
İç piyasa zaten oldukça kötüydü,ihracat yapan firmalarda ihracat sayesinde kurtarıyordu,
bahsettiğinzi gibi dövizin düşmesiyle bu kez de hammadde ve girdi maliyetleri yukarı da kaldı,
şimdi de ihracat yapan firmalar için zorluklar yaşanacak böyle giderse.Bütün ülkeler paralarını
değersizleştirmeye çalışırken,swapla bilmem neylse midahale edilince onlar da kendiniz
çalın kendiniz oynayın diyor sanırım.Şimdi de dövzin düşmesi ayrı bir sıkıntı olmaya başladı.
Bir kere dolar artarken artan mal fiyatları düşerken düşmüyor ya da yeni girdilerin maliyetleri
yansıyıncaya kadar düşmeyecek.Hükümet kendisi de doların yükselmesi işimize geliyor
ihracatımız artıyor cari açığımız kapanıyor diyorlardı,zaten döviz yükselirken kapandığı
düşünülen cari açık her zaman problem olmuştur.
Faizin düşmesiye iç piyasa canlanır düşüncesindeydi herkes daha yeni ama pek
kıpırtı görünmüyor.İharacat ta ise döviz düştükce yurtdışı müşteriler fiyatlarınız
yüksek demeye başladı,böyle giderse o taraftada tıkanmalar başlayacak görünüyor.
https://www.internethaber.com/dolar-...u-2040333h.htm
y.t.degildir..
Vatandaşın parasıyla vatandaşa oyun oynanıyor. Eğer böyle devam ederse, insanlar, bu sisteme tamamen güveni kaybedip, bankalarda para tutmamaya başlayacaklar. Kimse zararına parasını bozduracak kadar keriz değil.
Bu oyunu oynayanlar ateşle oynuyorlar. İnsanlar bilinçlendikçe bu sistemin dışına çıkacaklardır. Kalanlar kendi aralarında istedikleri kadar oynayabilirler. Tabi ellerinde bir şey kalırsa...
Dün dediğim gibi 5/24 bir bankada hesap açıp, bayramda en ucuz olduğu tahmin edildiği yerden dolara 7 kişi girmek. Bence Fed sonrası ve bayram dalgasına dolar yine 5'e kadar sarkabilir, ben alacak olsam 5.20 bandında kademesiz girerdim ama param yok [emoji23][emoji23]
Mevduat yüksekken faize verme düşünce faize ver , kur yükselmeye başlayınca alış yap aylarca bekle sonra düşünce sat , bu sanki bana tanıdık geldi şu resme benziyor :))
https://i.hizliresim.com/LvnPgj.gif
https://m.ensonhaber.com/dolar-555in-altinda.html
y.t.degildir..
Dth'da çözülme bekliyorsan faiz vereceksin, sen faizi düşürüp nasıl dth'da çözülme beklersin şimdi dolar düşerken parası tl'de olan vatandaş gidip dolar almaz mi? Böyle mi çözülecek dthlar sıradan vatandaş gidip borsaya da yatırmaz parayı.
5220 den girdim yine bünyamine
En son 64 lerden aldığımda bana girmişti neyse artık .
Önümüzdeki maçlara bakacağız
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi programında olmamasına rağmen MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi evinde ziyaret ediyor.
https://tr.investing.com/equities/crocodile-gold-corp
arkadaşlar biri bana yardım etsin bu kanada borsası can :D
piyasa yapıcı satıp dolara geçmesinler diye borsaya da basıyor.
Borsa ucuz satın dolarları borsaya gelin diyor zaar :)