idlib çözülmeden yükselme olurmu? ytd
Printable View
idlib çözülmeden yükselme olurmu? ytd
https://invst.ly/pxcbr
saatlik
tirend kırılıyor..
tepki gelme ihtimali yüksek..
tabi bence.
mum gırafiğe görede buradan dönerse bi formasyon deniyordu..
adını hatırlayamadım..
https://invst.ly/pxcxr
saatlik
hadi utandırma beni..
https://invst.ly/pxddv
saatlikk
evet hedefime geldi
beklentim olan tepki gerçekleşti..
Sayın poya, gözlemlediğim kadarıyla her zaman alış tarafları çok boş olduğu için sert satış günlerinde aktif mal vermeye çalışan küçük yatırımcılar serbest fiyatlı satış emri verince kağıt bir anda çok eksi oluyor; bunu gören diğerleri de emir gönderince böyle dağılıyor. Son 3-4 ayda emeklilik fonları-yatırım fonları ve yabancılar çok mal aldı gibi ama hala likit değil çünkü sermaye artırımından sonra daha likit olması gerekirken gene mal emildi.
Son 3-4 ayda emeklilik fonları-yatırım fonları ve yabancılar çok mal aldı gibi ama hala likit değil çünkü sermaye artırımından sonra daha likit olması gerekirken gene mal emildi.....
Sanırım yanlış cümle kurdunuz sayın mescil ..kbfrut likid bir sirket ..çok mal alınıp paketlendigi için derinlik yok ..Ya ni hisse toplu satan yok demek..
Ama diğer kademe ve satış olayı doğru..
Ayrica Konfrut birde bu likit durumuna temettü eklese o zaman alış kademelerinde alıcı sıraya geçer..
düşerken şakır şakır düşüyordun emenuke
ne oldu
yükseklik korkunmu var.
Haklısınız biraz özensiz bir cümle olmuş; sermaye artırımının en azından derinliği ve payların kolay alınıp satılabilmesini desteklemesi gerekirken, emeklilik,yatırım fonları ve yabancı alımları ile mal gene paketlendi ve derinlik ortadan kalktı demek istemiştim.
Saygılar,
Bu nasıl bir kar düşüşü arkadaş 18 milyon geldi yüzde 50 geçen seneye göre eksi
3. Çeyrekte stoklar 82 milyon iken, bu çeyrek sonu 143 milyona çıkmış. Şirket yeni mamül üretim maliyetini bu çeyrek giderlerine yazmış diye anlıyorum. Eğer öyleyse önümüzdeki çeyrek muazzam bilanço açıklamalı euro da bu kadar artmışken. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Endekse neden uymadığı belli oldu
Önceki çıkışı bedelsiz için yapmış
Çıkışı satışla karşılayanlar bilerek iş yapmışlar
Hiç bir şey sebepsiz değil
Tabi bence
Bu bilançonun bir amacıda yukarıdan itelenenlerin aşağıdan alınma operasyonunun bir parçası olabilir.. Bakalım yarın eksi kaç açacak
Hızlıca baktım, bir arkadaşımla da konuştuk.
19 milyon kdv alacağımız var, yatırım teşvikinden 5 küsür milyon da vergi inidirim hakkımız vardı diye hatırlıyorum. Bunu niye indirmeyip vergi ödediler, şimdilik bilmiyorum. İyi bir inceleyip şirkete sormak lazım.
Stok artışı çok iyi, üretim sezonu bu, önümüzdeki bilançolar iyi gelecektir, ben uzun vadeciyim bunda, benim için bir sıkıntı yok, bekleyeceğim. Bu sene 250 m ciro yapması lazım, yüzde 20 marjla çalışsa, daha yüksek de olabilir, 50 m kar yazması gerekir, bana yeterli.
Faiz ödemişiz, grup şirketlerine önceden ödemiyorduk, o da geçici, hem faizler düştü, hem de borç sorunu olan bir şirket değiliz, kalan borç ödenir biter.
Bu sene de yatırım planı var mı, genel kurula katılıp öğrenmek lazım.
(Grup şirketlerine ne kdar faiz ödedik bakmadım, gönderiyi değiştirdim bu yüzden. Yanlış bilgi vermeyeyim.)
Amerika +5 kapamış diyiler
Güzel bir günü daha ıskalayacak gibiyiz
Aksam bakayım kardeş, simdi cepten göremem.
( 4.984.000 vergi ödemişiz.)
Detaylı hala inceleyemedim, inceleyeceğim, hatta mali müşavir bir tanıdığıma gideceğim, benim bilanço bilgim kendime yeter, güzelce incelettireceğim bu şirketi.
Hata, yanlışlık varsa, ben farkedemeyebilirim, o nedenle bir uzmana göstereceğim şirketin tablolarını. Hata yanlışlık varsa, artniyetli olacağını sanmam, şirkete ve ilgili mercilere başvurarak düzelttirme yoluna giderim, hakkımı ararım.
İlk etapta mantıksızlık var gibi gözüküyor, kapasiteyi, üretimi, satışları katlıyorsun, ama kar azalıyor. O zaman niye yatırım yaptık, değil mi?
Şirketin genel gidişinde bir sorun olduğunu sanmıyorum.
7,8 milyon lira ilişkili taraflara faiz ödüyoruz yasal zorunluluk olarak, önceden ödemiyorduk. Buradan bir fark oluşuyor, ama geçici bu.
Benim anladığım şimdilik şu: Büyümenin getirdiği maliyet artışları, enerji, işçi giderleri vs. (faaliyet raporuna yazdıklarına göre hammadde fiyatlarında da sıçrama olmuş) bunları satış fiyatlarına yansıtamamışlar.
Çünkü bu şirket siparişe göre üretim yapıyor, sözleşmeleri 6 ay belki 1 sene önceden yapıyor.
Öngörülemeyen maliyeti satış fiyatlarına yansıtırlar önümüzdeki dönem. Çünkü sektörde fazla üretici yok, diğer sektörler gibi değil, yani zam yapar geçerler.
Başka ufak tefek sorunlar da olabilir.
Ben tutma taraftarıyım, şirkete inanıyorum, üretim ve satış sorunları yok.
Yılı ekonomik ve siyasi kriz ortamında geçirdik, bir takım riskler hala devam ediyor. Bu ortamda, bu ülkede çalıştı şirket.
Benim tutma nedenlerinden birisi de bunun güvenli liman olmasıydı.
Hala güvenli liman, ihracat yapıyor, yabancı kökenli bir şirket, bişey olmaz buna, şu faiz ortamında bunu satsam benim parayla yapacağım birşey yok.
Egeen de bu noktaya gelene kadar 40 tane bilanço yolladı, hepsi güzel değildi, çok daha büyük dalgalanmalar, büyük düzeltmelerle yoluna devam etti.
Bu nedenle yatırımcı olarak devam ediyorum.
Önemli gelişme vs bilgi edinirsem buraya yazarım.
satışların maliyeti 88.5m TL’ den 135m TL seviyesine çıkarak yaklaşık %52,5 artış göstermiştir. Net satışın üzerindeki bu maliyet artışı kara olan etkiyi törpülemiştir.
Genel hatlarıyla maliyetlerdeki artış geçtiğimiz sene aynı döneme oranla özellikle artış gösteren hammadde, nakliye, enerji kaynaklıdır. Bunun yanında çeşitli sebeplerle mamul/yarı mamülün yeniden üretime sokularak daha yüksek katmadeğerli ürünlere dönüştürüldüğü reproses işlemlerinde de geçtiğimiz sene aynı döneme göre bir miktar artış sözkonusu olmuştur. Bunun da maliyetler üzerinde ufak da olsa arttırıcı bir etkisi olmuştur...
Maliyetler de fiyata yansitilmis kısmen..
Bunu görebilmek için brüt satışlardaki artışa bakarsak 135.6m TL seviyesinden 189.5m seviyesine çıkarak yaklaşık %53.9’ luk bir artış sözkonusu olmuştur(Satışların maliyeti artışı %52,5 seviyesinde). Ancak bu yansıtma haliyle hiç iade ve iskonto olmadığı durumda geçerli olabilecektir.
İlgili dönemde ise yaklaşık 5.2m TL iade ve 715k TL iskonto sözkonusu olmuştur.
Bu iadeler genellikle önceki mailimde de bahsettiğim üzere reproses (yeniden işleme) tabi tutulmakta ve daha yüksek katmadeğerli ürünler elde edilmektedir. Reproses de tahmin edeceğiniz üzere ilave maliyet demek. Ürün bir kez daha üretime sokuluyor, daha yüksek katmadeğerli başka bir ürüne dönüştürülüyor. Ancak elbette yaratılan daha yüksek katma değer bu maliyetin üzerinde.
Bildiğiniz üzere üret ve anında sat şeklinde çalışan bir sektör değil bizimki. Müşterilerin genelde bir yıllık alım öngörülerine göre/ çoğu zaman sözleşmeye dayalı parça parça çekim yapacağı ve haliyle faydanın da ilgili dönemlerde finansallara yansımasının muhtemel olduğu bir durum sözkonusu oluyor.
sözleşmeye dayalı parça parça çekim yapacağı ve haliyle faydanın da ilgili dönemlerde finansallara yansımasının muhtemel olduğu bir durum söz konusu oluyor !!
Yani önümüzdeki maçlarda işler değişecek diyor..
7.07 ilk durağımız
ve önemli durağımızdır..
sonrası sonra
Oralardan yine binebilirim [emoji1]
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bi terslik olsada insem modunda
Bu piyasada geri alım için biraz daha beklemeyi düşünüyorum
Satışlar çok iyi durum da...
Ocak ayı muhteşem..rakiplerden alıyorum haberi
2020 ilk 3 ayında 75 milyon ciro bekliyorum..
Stoklardaki 143 milyonu 6 ayda bitirecek pazar oluştu...
İstediği kadar ciro yapsın
Bilançoya yansımadıkdan sonra oda boş
borsada doları takip eder.
aşşağı fişek
https://invst.ly/q1zbl
aylık
6.71 çok önemli..
ayı 6.71 altında kapatırsa
ki ay sonuna daha çok var.
4.60 ları hedeflemek isteyebilir..
bide tirendsel bakalım
https://invst.ly/q1zdg
aylık
tirendsel olarak 6.70 ler
yatay desdek olarak 5.50 ler hedef olabilir..
günlükler yerlerde sürünüyor
ama haftalıklar hala zayıf bölgeye inmemekle beraber satışda
günlüklere göre yükseliş gelsede
onlar tepkiyi geçmeyecektir.
tabi bence.
https://invst.ly/q1zg4
haftalık
bu tirendi gösterecekler gibi..
tabi bence.
https://invst.ly/q1zi-
günlük
bu yatayı günlüklerde koruyabilirse ne ala
virüs nedeniyle ilaç, gıda, temizlik ürünleri satışları patlama yapıyor..insanlar stokluyor
ama bizimkinin bundan haberi yok..
tabi insanlar meyve suyu neden içsin
su stokluyordur
galiba bundan dolayı bu hala düşüyor :)
tabi bence.
satışlar sağlam olursa nereye düşecek..
4.50 kesermi
Baa gore ebesinin dam bozuğuna kadar inebilir 4,10 lar, önceki fiyatının 18 küsürlerine tekabül ediii, çıkışa başladığı fiyatlar.
https://invst.ly/q2grh
saatlik
yatay desdek direnç olacaktır..
ama önemli olan kısa vadede düşen kırmızı tirendi kırabilmesidir
kırarsa orta vadede bir yükseliş beklentisi oluşabilir..
bu olabilecek veya olmayacak şey hissenin gücü hakkındada bilgi verecek..
zayıfsa beklenen bölgelere ulaşamayacaktır.
tabi bence.
Biraz geri alım yapayım,beklediğim fiyata geldi,piyasada düzelir umuduyla,KNFRT tekrar dönüş yapıyorum.
Sana küsmüşüm konfrutti :) son dönemlerde hayalkırıklığına uğrattın, seni Merkel aplaya şikayet edeceğim.