Aynen öyle, tam bir hayal kırıklığı bugün.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Tcd cuma günü girdik bakalım yarın da borsa yatay giderse iyi satıp yay alırım biraz.
Ayrıca thvil fonları yerine kendimiz alıp satsak sanki daha iyi getiri geliyor fiyatlara göre.
http://efinans.vakifbank.com.tr/webtop/gjsps/index.jsp
Bu arada TIV MK 52.61
TIV geçen indirimı tam ( neredeyse hic) yakalayamamisti, bu sefer iyi yakalamış gerçekten. Teşekkürler.
GPG kötü performans gösterdi diyoruzda,
Benim portföyde GMA ve GL1 de var son 1 aylık performansları ekside,
Yani kötünün kötüsüde var :)
Haftaya çarşambaya kadar düzelttiler düzelttiler düzeltmediler , biletlerini keserim.
gpg bende aldım geçen perşembeden beri var. ppf ler çok kötü.bugün bende ppf lerin çoğunu satıp garanti borçl. araçlari aldim 0.0772 günlük.getirmis gayet iyi tavsiye edenlere yazanlara teşekkürler. ppf nin 2 katindan fazla getirisi olmuş.
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Elimdeki 10 fondan sadece biri 0.12. Gerisi 0.03 kötü bi gün
Dzt htt cok iyi ,daha ne kadar gider,
SM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
10 yillik demi 12 hedefiniz ,SM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dağılımda ciddi değişiklikler var galiba tcd tahminler tutmuyor.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bist 100 değişim, yüzde 1,65
acc değişim %0,0281
aslında bu iletiyi yazmayacaktım ama fonların işine gerçekten akıl sır erdiremez oldum. geçen gün iyi ki de satmışım ayrı mesele ama bu fon yüzünden çok zaman ve fırsat kaybettim. bir türlü akıl erdiremediğim ise, bu fonun bu performansıyla yıllık bazda tcd ardından nasıl oldu da ikinci olup yüzde 58 oranında bir getiri elde ettiği. fon seçerken ister istemez önceki getirileri baz alıyoruz ve bazan büyük hayal kırıklıkları oluyor. bir bakıyorsunuz borsa düşerken daha az kayıp oluyor, tamam şimdi aradığım fonu buldum diyoruz. sonra da borsa yüzde 4 artarken yüzde bir zor artıyor veya bu günkü gibi tuhaflıklar oluyor. bizler de bir önceki hafta adına metieler yazdığımız bir fonu bir sonraki hafta yerin dibine geçiriyoruz ve bu kısır döngü, hep böyle devam ediyor.
bence
borsada olduğu gibi fonlarda da günlük getirilere bakmak yerine uzun vadeli düşünmek lazım. yatırımları ona göre dağıtmak daha faydalı olacaktır.
Aynen öyle üstadım. Hele de hisse yoğun fonlarda.
*
Ve zamanlama önemli:
HTT ile ilgili ilk mesajımızı >>>>burada yazmışız. Tarih 17.10. ve gösterge faiz 16.31'i görmüş.
Kıssadan hisse; Tahvil fonlar faizdeki yükselişin pik yaptığı zamanlarda alınır. Normal seyrine döndüğünde de satılır. Çünkü alternatifi ortaya çıkmaya başlar; Altın, borsa, döviz gibi. Bu yazdıklarımın Fonlardaki karşılığını biliyorsunuz dostlarım. Bu mesajları da boşu boşuna geyik olsun diye yazmıyoruz. Para kaybetmenin söz konusu olduğu yerde geyik yapılmaz.
15 Ekim - 5 Kasım arası BIST - 30 hisse yoğun fonu yaklaşık %6,16 getirdi. Hala tutuyorum, endeksin 130 binleri (bıst 30) test edeceği beklentisiyle.
Tahvillerde düşüşün sonuna yaklaştık galiba ben de orta vadeli borçlanma fonu alım emri vermiştim bugün ama bundan sonra ne kadar getiri sağlar bilmiyorum, iptal mi edeyim bilemedim. Uzun vadelileri de artık satmak gerekiyor herhalde bundan sonra ne kadar düşer ki faizler.