Dagitmama sebebi mutlaka vardır.
Printable View
Dagitmama sebebi mutlaka vardır.
Temettü verilmeyeceğine dair duyum aldıklarını söyleyen arkadaşların, duyumları, doğru çıktı.
150 milyon TL civarında, 3 aylık zarar beklentisi de, dün açıklanmıştı.
Demek ki, hissenin yürümemesinin nedenleri bunlarmış.
anlamadigim para sirkette kaldi gayet iyi , biz dusuyoruz ! ama parayi alamayacak olan holding artida !!! burasi bist
nice koç yiğitleri telef ettiler...
Bencede .%25 vereceğine dursun bakalım.ne için tutuyor merak etmiyor değilim
Birçok firma temettü ödemelerini iptal ediyor ....ama adamlar yoluna da devam ediyor...Bu tam sürüngen çıktı ....neyse 100 lotla ortaklığa devam ....
bu hissede olanlar bilir. efes yaz hissesidir. temmuz ayında 20 üstüne atar bundan eminim. bana göre borsanın en ucuz kalmış hissesi. orta uzun vadede dolardan çok getireceğine eminim. temettü vermemesi normal. amerikada bile şirketler bu krizde temettü ödemiyor. zamanında 16 dolar dan işlem görmüş bir hisse. şu an 2.5 dolar fazla söze gerek yok. altın her daim değerini bulur. sabırla toplamaya devam.
birikmiş 4 milyar TL geçmiş yıl karları vardı...şimdi 1 milyar daha eklenmiş oldu...
toplam 5 milyar tl...
şirketin bir düşüncesi vardır bu parayı nasıl değerlendireceği yönünde.. hepsini zaman içinde göreceğiz..
belki ilerisi daha iyi olur...(satın alma- ortaklık -bedelsiz..vs)
Neden baskı yediği anlaşıldı bakalım daha ne kadar satacaklar. 25 vereceğine hiç vermemesi bir fark yaratmadı bence sadece yatırımcısının güvenini sarsıyor bu tip hareketler bu seviyelerden alanlar seneye bu vakitte 25 den verir tahminim endeksin en sağlam ama en ucuz kağıdı konumunu koruyor yatırım tavsiyesi değildir
bu arada ocak 28 den bugüne hissenin değeri %30 aşağıda bunu kesinlikle hak etmeyen bir hisse. ne çöp hisseler tavan tavan gidiyor ancak burada patronların hisseye sahip çıkmaması malesef büyük etken. kayserili patron süründürür.
Kansız firma sahibi iyi dinle Aefes firmasini icki ve bira şirketi diye hissenizi almayan çok insan var Turkiyede. Sen buna karşilik sana güvenip yatirim yapan kişileride temettuden bedelsizden ve hisse geri alimi yapmadan ne kadar tutabilirsiniz.10 senedir kendinizi diğer hisselerle kıyaslayin yatirimciya güven verin yeni bir imaj yaratin her alanda insanlar bilsinki siz sadece içki satan bir firma degil de meyve suyu satan firma diye de tanitin.cok yazik bu şirketin yeri burasi degil biraz yatirimcilarin beyinlerinde unutulmaz bir ani birakin vizyon ve misyonunuz bu şekliyle kalmasin.
%177 brüt net 1,5 TL temettü vermekten vazgeçmesi yatırımcı tarafında olumlu değil. 1,5 TL net çok iyi bir temettü idi. Böyle sıkıntılı bir dönemde paranın dağıtılmaması da şirket için iyi. Yabancı zaten biliyormuş 1aydır cezayı kesti. Daha fazla zararına satacaklarını düşünmüyorum.
Kasadaki para iyidir der beklemeye çekilirim
Kaç senelik firma temettü veremiyor .. gören de yeni yetme smart bilişim zanneder . Cash cow olacak hisseden vasat performans .. tüm zamanların hep ucuz hissesi her dem teknik ve temelcileri sinek gibi çekiyor . Bu da bir basaridir.
TA-1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şuan kasasındaki para piyasa değerinin üçte birini oluşturuyor...kısa zamanda uluslararası bir satın alma ortaklık yada yatırım haberi dıyarsak hiç şaşırmam...
Böyle bir haber temettüden daha etkili olur...hiç bir şey olmaz ise gelecek yıl hem temettü hem bedelsiz verebilir..
Beklentiler yükselmeye başladı..
Beyinsizler aptallar bu şirketi yönetmeye mecaliniz yok.sadece birami içkimi lan sizin işiniz.gıda şirketleri uçtu o şirketlerin senin bu seneki sattiğın arsa ve vereceğin temettu kadar sermayesi bile yok satmaya kalksan bu kadar etmezler zaten ahlaksiz kitapsızlar diymak bilmediniz umariz virusten geberip gidersiniz ailece bakalim yaninizda ne götüreceksiniz şişeleri alın tıpa yaparlar belki
1,5 TL temettü benide cezbetmişti. Yıllardır 30-40kuruş veriyordu. Bu hissede ki yabancı yıllık30 kyruş için durmuyordur elbet. Hissede ki tek sorun patronların yatırımcıyı sevmemesi malesef. Doğru düzgün açıklama yapmamaları kötü. Temettüyü teklif eden kendi sonra reddeden kendi. Yatırımcıya bi açıklama yapılmalı tabi ki. Fakat hisse bist in en defansif hissesi. Ağır çıkıyor ama şu anki fiyat 82000 bin endeksin %14 üzerinde.
Fiyat diplerde. Ya bunu al ya nakite kal.
kişisel kanaatim temettü dağıtmama ya da iptal sebebi belirtilmelidir...
yatırım kararı almamış parayı kullanacağı yeri belirtmemiş ortada hiç bir sebep yokken ben dağıtmaktan vaz geçtim nasıl diyebilir..
meseleyi korona virüsüne bağlamak kaçamaktır.
şirketin bu konuda yatırımcısını bilgilendirmesi gerekir...
geriye dönük kap açıklamalarına baktığımızda
şirketin yatırım kararı yada parayı nasıl kullanacağına ilişkin bir haber bulunmamaktadır..
Goodyer da temettü vermedi ve bir çok hisse iptal etti ama Aefes gibi düşmediler aksine hisseker yukarı gitti bu i.b nin karın ağrısı ne Äüşürüyor. Butun hisseler düştüğu yerleri geçti 10 senedir hisse aynı bant üzerinde git gel yapıyor. Kendimizi avutup duruyoruz Yok rusyada 2. Sırada yok dünyada 10.sirada bana bir faydası varmı ben ona bakarım ilk fırsatta kurtulmak ümidiyle
Merhaba,
Anadolu Efes benim için gelecek hikayesi (yatırım, ortaklık vs) güçlü bir hisse senedi. Orta vadede 2. çeyreği beklemekte fayda var diye düşünüyorum.
Ancak merak ettiğim son dönemde çok ciddi satış yapan yabancıların bu haberden sonraki tavrı ne olacak? Yoğun satışa rağmen, satışı karşılayabilmiş ve fiyat olarak dar bir bantta tutunabilmişti. Yabancıların bu haber sonrası kısa vadede tepkileri ne yönde olur sizce?
temettü vermeyeceğini tahmin ediyordum...Bir Gıda şirketi olarak bu ortamda hiç tepki vermemesi çok ilginç ....Bilançosununda güzel geleceğine inanıyorum ama o saaate kadar ha bire hisseye basacaklar....
yani aefes'in hangi ilk ceyrek bilancosu iyi gelmis ki, mevsimsellikten dolayi bu donem boyle !
herkesin bildigi bir hikaye, supriz birsey yok ! yerli biliyor yabanci biliyor ! bizim araci kurumlarin saf !!!??? analistleri bilmiyor.
2. hatta 3. ceyrek bilancolarina odaklanmak lazim. Kar marji olarak cok emin degilim ama satislar kaleminde iyi bir yil olacak diye dusunuyorum
yatırım tavsiyesi degildir
temettü haberi seans kapanmadan düştü..ve ilk çeyrek bilanço beklentisi günlerdir yazılıp çiziliyor......
bu iki haber önceden biliniyorsa fiyata yansımış olmalı...
GEÇİCİ MADDE 13 – (1) Sermaye şirketlerinde, 30/9/2020 tarihine kadar 2019 yılı net dönem kârının yalnızca yüzde yirmi beşine kadarının dağıtımına karar verilebilir, geçmiş yıl kârları ve serbest yedek akçeler dağıtıma konu edilemez, genel kurulca yönetim kuruluna kâr payı avansı dağıtımı yetkisi verilemez. Devlet, il özel idaresi, belediye, köy ile diğer kamu tüzel kişilerinin ve sermayesinin yüzde ellisinden fazlası kamuya ait fonların, doğrudan veya dolaylı olarak sermayesinin yüzde ellisinden fazlasına sahip olduğu şirketler hakkında bu fıkra hükmü uygulanmaz. Bu fıkrada belirtilen süreyi üç ay uzatmaya ve kısaltmaya Cumhurbaşkanı yetkilidir.
(2) Genel kurulca 2019 yılı hesap dönemine ilişkin kâr payı dağıtımı kararı alınmış ancak henüz pay sahiplerine ödeme yapılmamışsa veya kısmi ödeme yapılmışsa, 2019 yılı net dönem kârının yüzde yirmi beşini aşan kısma ilişkin ödemeler birinci fıkrada belirtilen sürenin sonuna kadar ertelenir.
(3) Bu maddenin kapsamına giren sermaye şirketlerine ilişkin istisnalar ile uygulamaya dair usul ve esasları belirlemeye, Hazine ve Maliye Bakanlığının görüşünü almak suretiyle Ticaret Bakanlığı yetkilidir.”
Bu konu nasıl gözümden kaçmış. 17 Nisan resmi gazete. Zaten 10 gündür 1,5 TL temettü veremeyeceği belliymiş. Karının en fazla %25 ini dağıtabilirsin demiş devlet. En fazla 40 kuruş alabilirmişiz zaten. Onun yerine hiç vermediler. Kanun maddesi 30 eylüle kadar geçerli.sonrasında temettü veya sermaye artırımı olabilir. Yada 2020 karıyla birlikte dağıtılır. Neyse adamların yapabileceği pek bir şey yokmuş. Bunu bilen yabacı satışı yaptı. Bizim kusurumuz bu kanunu gözden kaçırmak oldu. Neyse her şey temettü değil. Sonuçta kanun şirketleri ve yatırımcıyı koruma adına çıkarılmış.
Bu sene bana göre satışlar zayıf olacaktır çünkü son 1.5 aydır her türlü içkili yer kapalı. Turizm sektörü de zayıf geçecek. Geriye kalıyor ev tüketimi. Bunun ile ne kadar satış büyür. zor bir sene karlılık için. %20-30 daralma satışlarda normal.
Özellikle gıda, ilaç ve bilişim sektörlerindeki aşırı fiyatlanma belli bir noktadan sonra keskin bir şekilde tepki verecek, destek noktaları olmadan, üretim ve hizmet kapasitelerinin 3-4 katı aralıksız günlerce artan hisselerin dönüşleri de çok sert olacaktır. Endeksteki hisselerin %90 'ına yakını geri dönüş sürecini tamamladı veya geçti. Kısa ve kısaorta vadede yatırımcılar agresif hisseler yerine güçlü yapıları olan ve nispeten ucuz hisselere yöneleceklerdir. Anadolu Efes'in bu dönüşte başı çekeceğini düşünüyorum. YTD
Ne temettü kararı nede daralan hacimler tek başına bu kadar baskılanmayi izah etmez. 1.neden yabancı bizim borsadan çıkıyor ve yabancı oranı hissede çok fazla, 2.neden bugün artık arsa çıktı açıkça haber verilmiş mal kitlediler millete sabah meksa nin satışının izahı yok piyasa giderken kağıda nefes aldırmadı. Sonuç olarak gerginlik bitti ki seans esnasında geldi haber artık yabancı çıkısa son verecek mi ona bakmak gerek
Temettü vermeyip milyonlarca zarar yazan şirketler uçtular bu şirketin bir an önce kendisine yeni bir kan ihtiyacı vardır.bünyesine gıdamı satın alir yazılim şirketimi alir onu bilmem ama bu devran türkiyede içki bira satmakla yürümez
Mersin, Denizli ve Isparta'daki 3 üretim tesisi; Balıkesir Gönen'deki 1 meyve paketleme tesisi ve farklı bölgelerdeki 30.000 dekar arazi üzerinde kurulu 8 çiftliği, 5 milyon dikili meyve ağacıyla Anadolu Etap, Türkiye’nin en büyük meyve yetiştiricisi ve meyve suyu üreticisidir.
Anadolu Efes bira üretiminde Avrupa’nın 6. Dünya’nın 16. büyük şirketidir. Aynı zamanda Coca Cola İçecek’in %50,3 oranında sahibidir. Şirket’in 2018 satış hacminin %70’i alkolsüz içecekler (Coca Cola İçecek), %25’si Rusya başta olmak üzere uluslararası bira satış hacminden ve %5’i Türkiye bira satış hacminden oluşmaktadır.
Umarım çıkar ama arkasına gerçekci bir yatırım ya da ortaklık hikayesinin rüzgarını almadan, bu piyasa koşullarında belirttiğiniz formasyonun dışına çıkması zor görünüyor.
Başka bir açıdan bakarsak kriz beraberinde akıllı şirketler için yeni fırsatlar demek. Bu süreci fırsata çeviren her türlü formasyonu kırar geçer.