@ariston abi
Deutche bank Türkiye’den çıktımı abi
Hiç işlem görmüyorum onda
Alım satım vs vs
Printable View
@ariston abi
Deutche bank Türkiye’den çıktımı abi
Hiç işlem görmüyorum onda
Alım satım vs vs
bu endeks niye hala artıda
Şirketin nihai sahibi belli olduktan sonra olur.
Badem deniyor, onu kimseye yar etmezler. Bir sürü ruhsat var, sen ben alırsam orada kazma vuramazsın ama hükümete yakın olan ruhsatları değerlendirebilir.
Orada esas kilit şirket IPEKE, onu alan hepsini almış oluyor ama ana Koza-Ipek Holding diye de halka açık olmayan bir şirket var,, borsa dışı o satılabilir ve borsadakiler avucunu yalar. Doğan Petrol PO birleşmesi gibi de olabilir.
Yani uzun vade değil günlük oynamak lazım şimdilik.
Bizim borsa İzmir Torba denilen cinsden, dikkatli oynamak lazım.
Spottta işlemi yok
Fokus citi
https://i.hizliresim.com/gXKtjM.png
Koza-İpek Holding'i Ak Parti alır ise amma olur, her partinin bir şirketi olur.
Toplam 20 milyon kişi olmuş bu zamana kadar 4 haftada vay be deli rakam
Bi 2 trilyonluk paket daha mı geldi yine yohsam ?. Geçen bal gibi shortları bu adi paket yüzünden zararla kapattım.
Ters yaptı namızsız, flat.
Yükselmek için herhangi bir veri gelmesi yeterli.
verinin içeriğinin pek önemi yok :oleyo:
Eregl vadelisi boktan. Sıse uyuz essek
Bıraktım onları.
Thyao ve sasa long.
Çok yükseldi bencede 😃😃😃
belli tarih aralığında beğendiğin hisseler vs endeks datasını al.. mesela saatlik olsun.. veya 30 dakikalık..
daha uzun peryotlar ise günlük trade imkanı verecek analiz yapmanı engelleyebilir.. hissenin o anki yüzde değişim değerini endeksin değerinden çıkar ve plot et.. oynaklığı gör.. doğru kagıtları bulursan canın daha az sıkılır..
Bu aşamadan sonra yine piyasayı yükseltebilirler ama soytarılık olur.
Gerçekten ayı çok hırslı 🐻🐻
Kaldırıp kaldırıp çakıyor namuslu Anadolu çocuğu 😀
Geçen TV de analist konuşuyor, şu dönemde biz kozalakları önermiyoruz ama bireysel yatırımcılar konu altın ve maden de yer altında görünmediği için hayal güçleri çok yüksek olabiliyor o yüzden sert hareketleri olabiliyor dedi.
Buz gibi moretti biramı actım
ABD'de işsizlik başvuruları 11 Nisan ile sona eren hafta 5 milyon 245 bin olarak gerçekleşti.
Piyasa beklentisi başvuruların 5 milyon 105 bin olması yönündeydi.
Bir önceki haftaya ilişkin işsizlik başvuruları ise 6 milyon 606 binden 6 milyon 615 bine revize edildi.
Böylelikle 11 Nisan'la sona eren son 1 aylık dönemde ABD'de işsizlik maaşına toplam 22 milyon 34 bin kişi başvurmuş oldu.
Abd issizlik ne geldi. Daha yeni eve geldi. İnsanlarda bir rahatlama ya da bosvermişlik var. Dısarısı bu saat olmasına ragmen kalabalıktı
BREAKING: US weekly jobless claims total 5.245 million vs 5.0 million estimate
Total 22 milyon oldu.
Dow da yukarı tepikledi :)
YTD
Pide dediğin şey sıcak olur ise makbul, fırında pişip eve gelene kadar taş gibi olur anca çorbaya katılır. Ramazan pidesi dağıtma işi yaş iş.
Ben çoçukken sıraya geçerdim ama duruma göre arkamdakine yer verirdim, ben pideyi getirdiğimde önce kızarlardı nerede kaldın diye sonra çıtır çıtır pideyi görünce aferin derledi.
Borsada da timing önemli.
son dönemde yaygınlaşan robotlar ve algoritmalar gerçeği var..
kimlere karşı işlem yaptığımızı farketmek için güzel bir okuma..rakibi tanımak önemli..
Quants: The Rocket Scientists of Wall Street
https://www.investopedia.com/article...ve-analyst.asp
Fed imalat endeksi -56.6
Göçürürse bu göçürür dowu ilerleyen saatlerde
hadi yafrum pala. şöööyle şimşek hızıyla zıpla bakemm. zıpla da düşüşlerde sesi çıkmayan
ne hikmetse sadece yükseldiğinde
Dünyanın en iyi kazandıran borsasına sahibiz diyen arkadaşımız gelsin yine gaz versin.
:kahkah::kahkah::kahkah:
yabancının intikamı acı oluyor. adamlar sanki bugüne hazırlık ellerinde tl biriktirmişler. şu an londradaki swap faizleri eksi 6 daymış. tabi yurtdışına kaçırılan, sistemden çıkarılan dolarlar ayrı konu