Pd/dd,sermaye,özsermayede guncelleme yapılmış mi?
Printable View
O kadar profosyonelin eğitim gördüğü üzerine kitaplar olan sistem 2008 de zaten çöktü.Türkiye zaten apayrı bir dünya.
Niyetli olanlara hayırlı iftarlar.
http://share.matriksdata.com/share.a...05182023517875
Yabanci ufak hisselerde degil, onlar yerli spekulatorler. Ayrica hepsi patronla, yani haberin kaynagi olan yerle anlasmali. O hisselerde hacim, likidite yok. 1 senede 3 gun birsey oluyor, oteki gunler mal mal bekliyorduk o gunler gelsin de malimizi verelim diye. Gecen yaz TAV'da bile zorlaniyordum alacagim satacagim zaman 300-500 bin liralik. 2018'de Garantide 3 gunde 1 milyar liralik mal basan adam ne yapsin ufak tefek hisselerde? Borsada ne paralar var.
Adamlar basip gitti. Dunya iyice globallesti, herkesin elinin altinda tuslar artik. Citi'de hesabi olan normal biri 20 tane markette islem yapabiliyor, 200 tane ulkenin tahvilini alip satabiliyor bir tusla. Para babalarinin hepsinin elinin altinda bu firsatlar artik.
Baska yerlerde daha iyi firsatlar cikiyor onlara da demek ki.
Benim kendi acimdan oyle. Baska yerlerdeki hisselerin kac kat kazandirmis cucuk kadar faizlerin oldugu yerde. Burda ise kazandigimin cogunu adam kurdan hic ediyor. Ulkede bir huzur yok, hep hirlama, hep problem.
Tamam borsadan kazaniyorsun diyebilirsin. Borsadan kazanmam benim kendi emegimin sonucunda, dunya kadar arastiriyoruz, okuyoruz ediyoruz, calisiyoruz. Bu olayi uzun suredir anlatmaya calisiyorum kendimden ornek vererek. Insanlar para sokmayi kesti. Bulunmaz hint kumasi degil ki ulke, parasi olana her yerde firsat var. Ustune ustluk de bin ton bela. Parayi sokaktan bulmuyorum ben, gunde 14 saat calisiyorum. Gerek yok, yeter demeyi bileceksin.
Kisacasi ulkede yasayan birinin secimi yok, zaruriyetten bu ortamda olmak zorunda.
Ama benim kendi secimim. Duzelecek duzelecek diye bekledik, ama olmadi. Artik enayilige giriyor kendi seciminle bu toksik ortamin icinde olmak. Havacilarim ne guzel firsat vermis sagolsunlar, onde iken birakacaksin.
Kesinlikle kararlarınızı eleştiriyormuş gibi algılanmasın. Bir kere kimsenin haddine değil, para sizin, karar sizin bize saygı duymak düşer.
Redmi 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu yükselişinde hiç ettiler ya gerçekten hayret...
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Diğer topikde bugün İçin 5,72 bekliyorlardı, yine olmadı. Nedir bunun derdi çözmek zor. 1-2 kademe ile yine sınırda kapatmış.
havacılık geri dönüş tarihi 20230 diyorlar
1 senemiz gitti diye o kadar yazdim, sakalimiz yok diye dinleyen olmadi.
Guzel bir calisma. Gelecek seneye normale doner, abartmasin onlar da Dunya Saglik Geyigi gibi. Yok 3000 yilinda.
Gelseydi de kurtulsaydik. Haberi konulmus. Sadece AB'de degil butun dunyada boyle. Disarda da diplerden aldik ama ancak %5 ustunde.
Yine de bence atak yapacaklardir biraz daha bezdirdikten sonra.
Alıntı:
Pandeminin en çok seyahat ve eğlence sektörünün hisselerini vurduğunu düşünüyorsanız gelin Avrupalı bankaların hisselerine bakalım
FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
Borsalar Mart ayında dip seviyesini gördükten sonra toparlanma dönemine girdi. Bankalar ise dipte kalmaya devam ediyor. Banka hisselerinin tarihi dip seviyeleri görmesi ve stratejistlerin al önerilerine rağmen yatırımcılar bankalara yatırım yapmaktan çekiniyor.
Euro bölgesi bankacılık hisselerinin bir göstergesi olan Euro Stoxx Banks Endeksi, geçtiğimiz hafta tüm zamanların en düşük seviyesine geriledi. İngiltere, İsviçre, İskandinav ve Polonya gibi Euro bölgesine dahil olmayan Avrupa bankalarını da içeren Stoxx 600 Banka Endeksi yılbaşındaki seviyesinden %43 düşerek tarihi en düşük seviyesine çok yaklaştı. Avrupa’da bankacılık hisseleri seyahat hisseleri ile birlikte en kötü performans gösteren iki sektör.
Sahnanin koydugu linkteki Is Yatirimin raporu bayagi kapsamli.
Carpismaya Hazirlanin! diye baslamislar, yeni akillarina gelmis herhalde. Omaha Iblisi ile bile savastik.
Havaciliga UV yatirim yapilabilir, onlar yavas yavas duzelecektir. Arada atraksiyonlari da olacak tabi ki. Ucuslarin acilmasi ile 2C bilancolari gelene kadar ufak ufak operasyonlar yapip, berbat gelecek 2C bilancolar ile beraber cakabilirler. Yabanci zaten cogunlukla terk etti, daha rahat at kosturabiliyorlar yani. Her halukarda hemen eskiye donus yerine kademeli kapayacaklardir kayiplarini benim tahminlerime gore.
Alıcı vatandaş değil
Özellikle hisse senedinde yabancının sattığı malı toplayanın sıradan yerli yatırımcı olmadığı kesin. Elbette yerli gerçek kişilerden de alım yapan vardır ama ağırlıkla bu alımı gerçekleştirenlerin küçük yatırımcı olmadığı ortada.
Peki o zaman kim aldı 3 milyar dolarlık hisse senedini?
Bunun yanıtını tam olarak verme olanağımız yok. Bazı bankalar alım yapıyor olabilir. Şirketler kendi hisse senetlerini fiyat daha da düşmesin diye almış olabilir. Belki bazı fonlar piyasaya girmiştir, o da olabilir. Zaten ağırlıklı görüş de bu yönde.
https://www.dunya.com/kose-yazisi/ya...-milyar/470626
Swap işi tamam. Hayırlı uğurlu olsun... ingiltere ve japonya ile onar milyar dolar
yarın yüksek açar
eldeki senet olanlar değerlendirir.
yeniler korkar almaktan
adamlar yukarı sürer.
sonuçta dayanamaz alır sonra da babalar kar satışı yapar.
Burda 2017 senesinde bir arkadas yazmisti bunu. Yabanciyi cikartip yerli ve milli yapma plani var hukumetin demisti. Deli sacmasi diye gecmistik, ama o tarihten itibaren hukumet devamli ustumuze oynadi. Benim tahminimce de borsayi yerliler goturecek. Yabancilar ayrica korona ile cikmiyor, daha once de belirttim, gercek yabanci olan hisselerde cok uzun suredir cikis var.
yerlinin götürdüğü borsa çabuk patlar.
dünya tarihinde yok.
bir kez yunanistan da olmuş galiba
doktorum beni de petkim de gazlıyor da benim hayvan terli
bunlar kimse biryerde yazmışlar dolar Japon + ingiltere swapı beklentisi ile düşüyor.
Timothy Ash
@tashecon
Remarkable if true. Guess UK desperately wants a trade deal with Turkey post Brexit. And Japan has a lot of FX debts on the line in Turkey.
Quote Tweet
Ragıp Soylu
@ragipsoylu
· 40m
Turkey reaches swap deals with Japan and UK central banks to get in total $20 billion, according to Haberturk TV.
The report alleges the swap deal with Japan will be announced by PM Abe on Thursday during the official opening of a hospital in Istanbul.
11:45 AM · May 19, 2020 from Lambeth, London·Twitter for iPhone
Tombik kusun Yen swaplari ise yaradi demek.
thy yi de tutuyorlar belli aralıkta 10.40-10.80
orda ne olacak acep
Şahna petkim tam batak. 666 kabul etmesede azeriler üfürüyor orada bize.
22 mayısa 1-2 gün kala swap görüşme haberleri geliyor . 22 Mayıs karar yeri, bakalım nasıl olacak.
bide böyle haber var
https://www.finansgundem.com/haber/a...ramadi/1492237
olay şahsidir
piyasayı ilgilendirecek bir konu değil
22 Mayıs ya dolar alma haftası olmalı yada senet alma. Çünkü senetler içinde tehlikeli bölge 100-102 binler geçilecek gibi duruyor