Alım varantında olan herkese versin bende tuprs dayım
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Alım varantında olan herkese versin bende tuprs dayım
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Battık anasını satayım. Dolar 3,75 olmuş.
XT1635-02 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yuvasını dağıtmak hayatıni karartmak istemeyen varanta bulaşmasın
SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
normalde borsanın temelinde bu var yani bütün enstrümanları riskli biri az biri fazla az olanla çok çok olanla az oynayacaksın bütün mantık bu. hırsına yenilmeyeceksin para yönetimini öğreneceksin kazanca sadık kalacak beklentin çok olmayacaktır. şunuda belirteyim aslında cümleme bununla başlamam lazımdı ama dediğiniz gibi çok riskli bir yapı fakat risk her yerde vardır önemli olan riski kontrol etmeye çalışmaktır.
endex100........102,700..........
uzdsb.....0,19...................
Burayı okuyup da varant hakkında fikir sahibi olmak isteyenler için yazıyorum: bulaşmayın, gidin hisse senedi alın. Borsada iyiyimdir ama varantta başımı zarardan kaldıramadım bir türlü. Bunun temel nedeni de varantın değerinin durduğu yerde erimesi. Yani hisse gibi alıp bekleyemiyorsunuz bekledikçe dayandığı varlık sabit kalsa bile her gün zarar yazıyor, varantta parayı sıfırlayabilirsiniz, hissede/dövizde bu mümkün değil. Bir de hisseye göre daha yüksek alım satım komisyonu var. Tek cazibesi kaldıraç oranı, ona da değmez.
Zararımı çıkarırsam tamamen bırakacağım da çıkaramıyorum bir türlü.
Varantlarda risk faktörü çok yüksek. Yüksek volatileden dolayı sürekli takip gerektiriyor, bu da zaman demek, stres demek.
Çok düşük miktarlarda ve trendin yönü belli olan dönemlerde (terste yakalanmamak adına) ya da hisse pozisyonunu hedge amaçlı gözlemlenebilir. Dikkatinizi çekerim denenebilir demedim, fikir paylaşımı yaptım :)
Yatırım tavsiyesi değildir, olamaz.
vrnt kardeş bu sıralar hep ters hareket ediyorlar düşmesi gerekirken çıkıyor çıkması gerekirken bir bahane bulup düşüyor.DAX hakkında ne düşünüyorsunuz. Yataya sardı 13 bin üzeri bekleyen var bir de 13 kıramdı havasında bizim gibi düşmesini bekleyen. Geçende zararına verip 100 binden bist alıma dalayım dedim çıkamadım. çıksaydım zararı bırak kara gheçecektim. %130 yaptı bist alım 2 günde
Ters de kaldık yine satımda
dax.. 50 puanda yatay hareket ediyor 13,000 kıraşa 13,650 gider 12,870 altına gelirşe 12,300 gider dax duruma gore hangı yone giderşe o raya bakmak lazım
"Yolların kralı olmaz, kuralı olur"
"Stoplu işlem Hayat kurtarır"
"Zararı kısa kes, kar'da otur!"
dünyaca ünlü traderlerin yatırım teknikleri ve önerileri...
[ı]herşey den önce alacağın riski değerlendir
başlarken mutlaka "stop yeri" belirle.
Pozisyona küçük ve sınırlı işlemlerle gir (poz. Başlangıcında ½ gibi).
Piyasaya kişilik verme o cansızdır ve senin kazanıp kaybetmen umrunda değildir.
Inşallah, umarım vb kelimelrden uzak dur!
Anlık işlem kararlarından kaçın anlık cazip gelen pozisyonlar çoğunlukla büyük zararla kapanır[/ı]
[ı]işler yolunda gitmediğinde şansını çok zorlama.
Piyasa çok kötüyse kenara çekilip işlerin düzelmesini bekle.
Her an beklenmedik bir şeyin olacağını aklından çıkarma ve hep bir "acil" planın olsun
işlemden bir veya iki hafta sonra hala zarar ediyorsan hatta kar/zarar sıfır ise bile kesinlikle hata yapıyorsun demektir!
Pozisyondayken mutlaka stop noktan olsun.
Tutarlı bir trend tespit ettiğinde uygun noktadan pozisyon almaktan kaçınma.
Kararlarını duygusallıktan uzak al.
Overholldaki dalgalanmaya bakma!...tek bir işlem sonucuna bakmaktansa, yaptıgın iş dogrumu onu değerlendir![/ı]
[ı]pozisyon alırken mutlaka "stop noktası" ve "pozisyondan çıkacağın noktayı" belirle, ve o noktaya gelince ne olursa olsun pozisyondan çık.
Gündemdeki büyük olaylar ve açıklamaların hemen öncesinde büyük risk alma bu trade değil kumardır!
Girdiğin pozisyonda rahatsızsan hemen çık ve izle, istediğin zaman geri dönebilirsin.
Poz.giriş fiyatını daima bir önceki kapanış olarak düşün.
Düşen piyasada iyi savunma yap saldırı değil!
Kahramanlığa özenme, egonu öne çıkarma, "çok başarılıyım" dediğin an işin bitmiştir!!!
Para kazanmaya değil sahip olduklarını korumaya odaklan![/ı]
[ı]herkes piyasadan istediğini alır!
Tecrubeli traderlar ve cesur traderlar vardır, ama tecrubeli ve cesur trader çok azdır!
Bir pozisyon için
uzun vadeli tutarlı trend tespiti
mevcut grafik formasyonu
alım/satım için iyi bir nokta
orta/uzun vade için temel verileri değerlendir.
Işlemlerini gurur endişe hırs ve umutla yapma.[/ı]
iyi bir trade için;
zararı kısa kes!
Zararı kısa kes!
Zararı kısa kes!
[ı]kayıplar zinciri yaşarsan faaliyet azalt, asla pozisyon kovalama ölümcül sonuçlanabilir!
Pozisyon girişinde stopları mutlaka belirle ve trend durumuna göre stopları değiştir, olagan dışı kazançlarda kar kilitle!
Genel trade kuraları,
zararı kısa kes
karda otur
küçük oyna
kuralları sorgulama (trend takip sistemi)
piyasada sadece aptallar para kaybeder!!!!...[/ı]
[ı]riski hafife alma, riski kontrol edemezsen kaybeden mutlaka sen olursun.
Motosikletin üzerindeyken asla bir arabayla dalaşma (piyasa ile inatlaşma) tek bir işlem sonun olabilir!...
Sermayenin çok azıyla trade yap mümkünse %1i ile
asla kişisel görüş (duygu) ile işlem yapma
mükemmel olmadanda zengin olunabilir!
Dengeli risk kontrolu ve trende bağlı olarak işlem yaptığında kazanç kaçınılmazdır.
Bahse girmezsen kazanamazsın!...tüm paranı kaybedersen bahse giremezsin!!!....
Asla piyasa trendine karşı olan bir sistem kullanma, daima sisteme uy!!![/ı]
Zarardan çıkmayı öğren!
Sermayen iki ya da üç katına çıkmadan pozisyon büyütme!
Para kazanır kazanmaz büyük oynamaya başlama bu batmaya giden en kestirme yoldur!
Işine yarayacak bir yöntem geliştir.
Teknik ve temel analizi birlikte kullan !
Hayalimiz tutarsa ise hayaldi gerçek oldu deriz...
https://pbs.twimg.com/media/DMBvDsKXcAUyra1.jpg
Sizler gibi Cesurca yazanların artması dileği ile..
"Hiçbir şey, insanoğlunun cesareti kadar güzel olamaz."
"Cesaret çok önemlidir. Tıpkı bir kas gibi, kullanılarak güçlendirilir."
"Namuslular da namussuzlar kadar cesur olmalı."
Tuıjb.v 0,46
Japonya nikkei endeksi düşüş varanti nkdjp 21 krs kasım sonu vade alindi
Sn alacakaranlık bu varant işlemi için hangi yatırım kurumunu kullanıyorsunuz?
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Uzıda alım varantı 0.58 alındı
Alibey bu varantı seçerken neye göre seçtiniz? Herhangi bir hesaplama yaptınız mı?
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu anasını sattımın varantını iyi bilen adam gelmiyor, hadi biz fazla bilmiyoruzda yazmıyoruz ya siz biliyoruz geçiniyorsunuz ama bi tane varant yazmıyorsunuz sulandırılmış laflar şer...varnt ihraççıları bizi kertmeye devam ediyorlar o zaman siz ajanmısınız
Normal varant alim satım yapabiliyorsan yurtdışı varati yada parite, petrol varantida alıp satabilirsin aslında ilginc