Fiba dan aradılar , kiraz hesap süresi TL. ve dolar için 90 güne uzatılmış. Dolar için 2,50 veriyorlar. Üstelik günlük TL. eft limiti 500 bin tl.
Fiba dan aradılar , kiraz hesap süresi TL. ve dolar için 90 güne uzatılmış. Dolar için 2,50 veriyorlar. Üstelik günlük TL. eft limiti 500 bin tl.
TEB maaş müşterisiyim. Cepteceb kandırmacası olan gecelik faiz komik. 2500 tl. ve aşağısına faiz yok. Üzerine ise sadece gecelik %8 vermiş. Binlerce emekli ve esnafın parası günlerce faizsiz kalıyor. Esnaf genelde 2500 altı acil para tutar, emekli ise zaten maaşı 2500 altında ve parça parça çekiyor.
benim gibiler ise ; SGK gece 12 de bankaya yatırınca- hesapta görünür görünmez- sabah 9 da en yüksek veren bankaya uçuruyor. Misal ; 3 aylık maaşımı 18 den gecelikte tuttuğumda kademeli harcadığımdan totalde bana en az 300 tl. faiz geliri oluyor.
Hocam bu yatırım fonu mevduat değil :) Forumdaki yeride burada...
Bağladım deyince doğrudan bir taahhüt var gibi düşündük...
Fiba dan son günlerde oran alan oldu mu?
Hsbc ye yegenimle gene hesap açmak için gittik boşa hesap açmıyoruz en az 25k para yaratacaksınız dediler ben de faiz kötüyse neden boşta para bekleteyim dedim. Onlarda önce oran sor beğenirsen gelir hesap acarsin dediler, biz artik kredi bankaciligi yapiyoruz dediler.allahtan ben 1 sene önce hesap acmistim. Bizde geriye döndük.
Vovdan +1 faiz veriyor bunun için şubeye mi gitmek lazım yoksa kendimiz açıp ekstra fatura talimatı versek olur mu
kişiye özel faiz oranları için yaklaşık ne kadar bi mevduattan söz etmek lazım? ya da ikili ilişkiye bağlı bi durum mu?
Faiz indirimi beklentileri başlamış.
JPMorgan, TCMB'nin gelecek hafta yapacağı Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizini yüzde 17,0 seviyesinde tutmasını, faiz politikasında bir sonraki adımın faiz indirimi yönünde olmasını beklemeye devam ettiklerini vurguladı.
https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-607428
Banka ücretleri karşılaştırma sitesi güncellenmiş.
TBB tarafından hazırlanan sitede ücret vs karşılaştırması da yapılabiliyor.
https://www.bankacilikurunvehizmetucretleri.org.tr/
İndirsin de görsünler nelere yol açacağını...
Terste mi kaldılarsa artık, fazla erken saçmalamışlar...
Ne yani, bütün olay doları 8.4'den 7.5'e düşürmek için miydi?
Bu doları en kötü 6.5'lara hatta daha da altına öyle ya da böyle indirmek lazım, başka kaçarı yok... 2023 ciddi sıkıntıya girer sonra en ufak bir atakla dolarda 9-10'lar görüldüğünde...
Aşağıdaki linkteki 6 kurum da TL'de değerlenme bekliyor 2021'de, 6.5'ları da ihtimal dahilinde görüyor...
https://www.bloomberght.com/6-kurumd...ahmini-2272760
Bugün bütün bankalarda 0.25 falan düşüş var..
MB pas geçecek kesinleşti..Ve sırada da faiz indirimi var anlaşılan..
OCAK 2021 PPK BEKLENTİ ANKET SONUCU..
34 ekonomistin büyük çoğunluğu bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının (politika faizi) sabit bırakılmasını bekliyor. Ankete katılan ekonomistlerin 2'si 50 baz puan, 4'ü 100 baz puan artış beklerken, 28 ekonomist değişiklik olmayacağını tahmin ediyor.
Geçen yılın son PPK toplantısında politika faizi yüzde 15'ten yüzde 17'ye yükseltilmişti.
Bankaların son 1 haftada 0.5 0.75 gibi mevduatlarda indirime gitmesi acaba MB faiz mi indirecek diye düşündürttü bana..
İşbankası 2m+ 17.50% oran 32 gün başka oran alan yok mu?
ünlü menkul 17.60% günlük
BMD Menkul Değerlerin bir analizi vardı bu konuda.
Bankaların TL mevduat için uyguladıkları faiz oranı 08 Ocak haftasında bir önceki haftaya göre 74 baz puan azalışla %16,22 olmuş.
TL bazlı ticari kredilerin faiz oranı ise aynı haftada bir önceki haftaya göre 130 baz puan artışla %20,90 oldu. Taşıt kredi faizleri 493 baz puan artışla %20,37 ve ihtiyaç kredi faizleri 21 baz puan artışla %23,09 olarak gerçekleşmiş.
Yani kredi faizleri artarken mevduat faizleri düşmüş...
burger usd %2,45.. baya bi düşmüş.
dolarizasyonun önüne geçmek için bence 50-100 bps faiz arttırmalı mb.
yapar mı bilmem...
https://www.bloomberght.com/konut-fi...-artti-2272827
Ülkenin geldiği yere bak...
Yılın büyük kısmı eksi reel faizlerle geçirilirken konutta %14 reel getiri...
Her tarafımız hormonlu, her tarafımız balon... Ve bütün çaba bu balonu daha da büyütmek için...
Rodeodan 18 den günlükte devam,toplantıdan sonra açılırız denizlere.
Hsbc 18.80 /32 gün temdit
ASUS_X008D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Son Dakika:
Çin binlerce kişilik karantina merkezleri inşa ediyor
https://www.hurriyet.com.tr/amp/duny...diyor-41718906
Çin'de son 24 saatte 100 kişide Kovid-19 vakası tespit edildi
https://www.aa.com.tr/tr/dunya/cinde...edildi/2116035
—//
İnsan, acaba, Bunlar sanki yüne bişeyler mi gizliyor? Diye düşünmeden alamıyor kendini(((
DCD(TAM TEMİNATLI OPSİYON) ürünü ile ilgili en ayrıntılı tartışmayı hangi başlıkta bulabilirim biliyor musunuz?
Mevduat başlığında opsiyon yapan forumdaşlar var. Genelde teminat mevduat olduğu için bu başlıkta da sık sık tartışılıyordu.
Ancak şu sıralar merkez bankasının hamlelerinin tutarsızlaşma riski oluştuğu için (3-6ay) bankalar bu tutarsızlığı müşterilerine DCD paketleri sunarak kendi lehlerine azaltmak isteyebilirler.
O nedenle şahsen bu zaman diliminde DCD opsiyonları çok tercih etmeyebilirim.
Hsbc 1m oran sordum. %19 verdiler. En iyisi bende dedi.
Bir yandan yarın merkez faizleri arttırmazsa yine merkezin bağımsızlığı tartışmaları yeniden gündeme gelecektir. Reform süreci vs... şeyler tartışmaya açılacaktır.. O yüzden yarın gerçekten büyük gün. Bence faiz arttırılmalı ama arttıracağını zannetmiyorum.. Yarın faiz kararından sonra Tüm hikaye buraya kadarmış diyeceğiz bence...
Sonra insanlar neden tasarruf yapmıyor? Tasarruf yapanlar da Neden dolar altın alıyor diye sormaya gerek yok yarın sorunun cevabı belli olacak...
Bağımsızlık ve ters dolarizasyon için arttırması gerekir. Beklenti merkezin başkanın sözünden çıkmayacağını ve başkanın faize karşıyım cümlesinden dolayı merkezin faiz arttırmayacağını düşünüyor. Yani beklenti merkezin bağımsız olmadığını düşünüyor. Ve bu bekleyenlerin umutsuzluğunun göstergesi...
Ben ise bunun aksine bağımsızlığını göstermek ve reform hikayelerinin gücünü göstermek için 100-200 baz puan arttırması gerektiğini savunuyorum. İnsanlar faiz indirimlerine rağmen dolara koşuyorsa demek ki hala faizler yeterli seviyede değil... Konut araba gıda vb fiyatlar ikiye katlanmışken %17 faize kimse gelmez... Merkez bunu öngörebilmeli... İnsanlar İnşaatçılar memnun olsun diye düşük faize razı olmaz. Zaten son 10 yıldır TL mevduatçısı inşaatçıları fonlamaktan bıktı ve ondan dolarize oluyor