25.20 her ne kadar dikkat çekici bir direnç olsa da, artık pek hükmü kalmadı... yeşil ve kahve aynı değeri alarak buranın ağası biziz dediler..
kısaca 24.8867 üzeri güzel, altı üzer..
https://i.hizliresim.com/c7q7f9q.png
Printable View
25.20 her ne kadar dikkat çekici bir direnç olsa da, artık pek hükmü kalmadı... yeşil ve kahve aynı değeri alarak buranın ağası biziz dediler..
kısaca 24.8867 üzeri güzel, altı üzer..
https://i.hizliresim.com/c7q7f9q.png
https://i.hizliresim.com/owko7r8.jpg
Ana fonlar "sözleşmiş gibi" tamamen çıkmış kağıttan...Tesadüfe bak...:)
Osmanlı satarken de emeklilik fonları almıştı :)
Tahta toplu işlemler karşılıklı..
Tulumba gibi bir yukarı bir aşağı 25 de ne varsa bir türlü kalamadı üzerinde
Toplu olmasına toplu da 18 lerden isteyen herkese mal verip 24-25 lerden geri almak neyin kafası onu çözemedim...Bir ara iyi mal vardı bende sayın esozcan ile paylasmıştım, şu an sadece trade ediyorum...İyi para dağıtıyorlar demekki çok...Para veren altın bulsun...:)
https://i.hizliresim.com/hiykxzt.jpeg
Bu detayda kripto varlık platformu kurulumunun maliyeti açısından önemli bir ipucu..
%100 bağlı ortaklık rootech spk dan lisans aldığında piyasa ne öder..?
Mevcut pd 2,5 milyar tl ..
Geçtiğimiz ay tatil için İsveç ve Norveç e gittik. Nakit para nerdeyse hiç ama hiç kullanılmıyor. Kredi kartları, banka kartları ama hiç tanımadığım bazı kartlar dikkatimi çekti: Kripto kuruluşlarının verdiği kartlar...Evet, İsveç ve Norveç te bazı kripto platformları kullanıcılarına fiziksel veya sanal kartlar sunuyor; bu kartlar Visa veya Mastercard ağı üzerinden çalışarak günlük alışverişlerde kullanılabiliyormuş. Bitrefill card, Ouickbit card...
Avrupa genelinde kripto kart kullanıcılarının harcamalarının %59 u market, perakende ve ulaşım gibi temel ihtiyaçlara yönelik; bu da kripto kartların geleneksel kart kullanımına benzer şekilde kullanıldığını gösteriyor.
Aslında bu nereye gittiğimizin de göstergesi sanırım. İşte matriks in rootech aslında tam da buraya oturacak. Türklerin yeniiiğe adaptasyon hızını da göz önüne alırsak hala tam olarak anlaşılamamış kripto ve dijital paranın hayatımıza nasıl gireceğini hesap edin. Şu an visa ve mastercard altyapılarını kullansalar da dünya çapında kendi alt yapılarını da hazırlıyorlar. Eli kulağında, geliyor gelmekte olan...
Biraz daha detaylandıralım. Şimdi biz kartlı alışverişi 2 şekilde yapıyoruz, değil mi? banka kartı ve kredi kartı. Banka kartı nakit, kredi kartı visa, master ya da troy üzerinden, aracı bankalarla...
Olay burada da aynı. binancecard, coinbase card, crypto.com card ve bitpay card gibi örnekler tam da bunu yapıyor. pos cihazında ya da online alışverişte kullanılabiliyor. Kripto nun size sağladığı ekstra ayrıcalıkları da burada kullanabiliyorsunuz. Peki buradaki aracı kim bu durumda, tahminler doğru ROOTECH olacak mesela. Bankalar ya da katılım bankaları vs yerine...
Ön ödemeli kripto cardlar kullanılacak. Telefondaki kontörlü misali.
Muhtemel platformlar arası rekabette taksit ve borçlanma seçenekleri, bonus kripto paralar falan gelecek.
Bizde hala yasal bu konuda eksiklikler var. Kripto ile doğrudan ödeme hala yasak fakat card size herhangi bir işlem sunmadan kriptoyu anında bozdurup tl/euro/dolar olarak ödemeyi yapıyor. Bankalar biraz panikte, değişimin farkındalar. belki de bir çok banka süreçte silinip gidecek.
Türkiye den başvurulabilen kripto kart var mı?
Var. KAST - stablecoin bankacılığı. Visa tabanlı harcama şansı sunuyor.
Thorwallet, spectrocoin, cryptopay/wirex ve cyrpto.com da sıradalar, elleri kulağında.
Yani dünya hızla kripto piyasasına yönleniyor. Matriks e bakarken artık biraz bu yönden bakmak lazım. Yaklaşık 3.5 milyon kullanıcı altyapısıyla rootech in nerelere gidebileceğini hayal edin. Kendi adıma smartg, gesan, atatp den sonra yakaladığım büyük balık (balina) olarak görüyorum matriksi. Yaşayıp göreceğiz.
her şeyi çok güzel ve ky nın anlayacağı şekilde özetlemişsin dostum...çok teşekürler...borsada hikayenin olması önemlidir....doğru temel analiz ile geleceği önceden görüp doğru yerden maliyet yaptıktan sonra sabır ile beklemek gerekiyor....gelecek de elbet gelecek...:kahkah:
Keko dostum, seninle bir çok kağıtta yollarımız kesişti. Biz analizimizi yapıp beklentilerimizi satın alıyoruz. Ben bir yıldan önce alıp sattığımız kağıdı hatırlamıyorum. Kendi adıma ben yatırımcıyım, temeline inandığım hisseler ilgi alanımda. Biz ülke olarak kripto kavramını bile hala anlayamadık, anlayana kadar atı alan üsküdara geçti. ( 2009 da 1 bitcoin 0.00076 dolardı, şimdi 118.550 dolar) bu anlamda bu alanda yatırım yapan her hisse ilgi alanımda, gelecek burada. Maaşlarımızı kripto para üzerinden alacağımız dönemler de yakın. Daralan dünyanın yeni açılımı kripto paralar, kabul edelim, etmeyelim.
Sayın Kazanç kapısı değerlendirmeniz nedir bilanço yu.
Vergi dairesine sunulan tablo bu..
Spk bilanço salı akşamına kadar gelir..
Beklentimin üzerinde gayet iyi..
Net parasal kısım tarafından eksi artı oynama olabilir..
Temel var hikaye var daha neyi bekler yatırımcı anlamak mümkün değil..
Uzun bir yoldayım mtrks ile..
Bol kazançlar..
Tşk ederim sabırla devam beklemeye
Net parasal pozisyon zararı: 42,5 milyon TL (2024/6A: 6,6 milyon TL) zarar cok artmış cok
Bugün kü satanlar bilgiyi almış ki sattılar anlaşılan şirket ne kadar şeffaf gördük yarın -5 le devam eder
Bugün kim alıp kim sattı gören varmı bir türlü gidemiyor kripto haberi ne zaman gelecek onumu bekliyor
25 lerde hayal olacak yarın temettü düşüşüyle helal olsun sana tahtacı
Kimse kalmadı mı yarında 24 ler hayal olur
Matriks halka arzdan beri fiyatlamasını ne şekilde yaptı? dolar bazında ne kadar atış gösterdi, 2021 den beri buyrun, herkes hisse arıyor, gözünün önünde matriks, kimse görmüyor, tek tük gelenleri de spek perişan ediyor.
Matriks, 30–31 Mart 2021 tarihlerinde sabit fiyat yöntemiyle 28 TL fiyatla halka arz edilmiş.
Güncel Fiyat ve Dolar Karşılığı
Bugünkü işlem fiyatı yaklaşık 24,22 TL seviyesinde
Güncel USD/TRY kuru yaklaşık 1 USD = 41,08 TL
Buna göre:
24,22
*TL
41,08
*TL/USD
≈
0,59
*USD
41,08*TL/USD
24,22*TL
​
≈0,59*USD
Yani, bugün Matriks hissesi dolar bazında yaklaşık 0,59 USD seviyesinde işlem görüyor.
Dolar Bazında Fiyat Değişimi (Halka Arz → Bugün)
Tarih TL Fiyat USD fiyat (yaklaşık)
Halka Arz (Nisan 2021) 28 TL ~0,68 USD
Bugün (29 Ağustos 2025) 24,22 TL ~0,59 USD
Halka arz fiyatı (28 TL) → dolar bazında ~0,68 USD.
Bugün ise ~0,59 USD.
Bu durumda dolar bazında hisse fiyatı hâlâ halka arz seviyesinin altında seyrediyor.
Özet
Matriks’in halka arz fiyatı: 28 TL ≈ 0,68 USD.
Bugünkü fiyat: 24,22 TL ≈ 0,59 USD.
Yani, TL bazında 28 TL → 24,22 TL (düşüş), dolar bazında da yaklaşık 0,09 USD değer gerilemiş durumda.
Şirket hiç mi para kazanmadı sizce. Kağıt yok diyenlere duyurulur. Biraz siz de gözatın...
Alanlar bin pişman 5 yıldır yatırımcısını kazandırmamış bundan sonramı kazandıracak gelenleride tiksindiriyolar benim gibi hergün çıkacak dedikçe terse gidiyor borsa soygun yeri olmuş
Piyasada farkındalık önemli maalesef mtrks’in temelini ve hikayesini görebilen yok..
Piyasa toparlarken en önde tahtayı aldılar yukarı ki kimse alamasın alt fiyatlarda kalkmayanlara yönelsinler şimdi de mide bulandıran hareketlerle osmanlı-iş karşılıklı tek elden bıktırayım modunda..
İnceden her gün citi üzerinden de 40-50 bin lot alarak 1.3 milyon lota ulaştı ..
Son 3 yılın performansını da bırakayım son durumda;
https://i.hizliresim.com/tmu6bgt.png
Gelecek de elbet bir gün gelecek..:kahkah:yeter ki ALLAH ömür versin..biz aylar önce beklentileri aliyoruz..gerisini de sabır ederek bekliyoruz..tarlamizi sürüyoruz,tohumumuzu ekiyoruz,gubresini veriyoruz,gerisi de ALLAH in yagdiracagi yağmura bırakıyoruz..tahtanin hareketlerine baktigimizda bazen biz bile söylediklerimizden şüphe ediyoruz..ama eninde sonunda zaman bizi haklı çıkarıyor...sabır sabır sabır diyorum...kripto beklentisi ile ilgili somut gelişmeler olduğunda göze hoş gelecek agresif hareketler bekliyorum...
Mtrks tavan olunca keko başkan çalı dibinden kafasını uzatır yanlız daha çok gitmesi lazım ki enflasyon u yensin… Ben az miktar la borsadayım borsa bitik bence zararı kurtaran gitsin başka yatırım yapsın pandemi sonrası borsada kazançlar yok artık..
Doğrudur dostum..bu borsa son bir iki yıldır moralimizi çok bozdu..bize yazma hevesi bile bırakmadılar...tavan olunca biraz moral bulup yazdım...bu borsada temel her şeydir...eninde sonunda fiyat gelir temelin gösterdiği yere oturur...bence borsada en kötüsünü atlattık...iki ay önce israil irana saldırdığında en kötüsü zaten yaşandı...faizlerin de düşmeye başladığı bir ortam ,borsanın da daha iyiye gideceğinin işaretlerini veriyor...
ekonomilerde genişleme ardından da daralma, ardından da tekrardan genişleme süreçleri daima yaşanır...bu bir döngüdür..tarihten beri de böyle olmuştur...tıpkı bir insanın nefes alıp vermesi gibidir...bence artık nefes alma süreci ve dolayısı ile genişleme süreci yaşanacak...ben artık etrafımdakilere hisse alın tavsiyesi veriyorum...artık hayırlısı diyorum..umarım yüzümüz kara çıkmaz...
İnşllah dediğiniz olur Brksn var sadece sizin takip ettiğiniz listeden bir ara maliyete geldi sonra brüt yedi 1 yıldır zararda enflasyon da eklersek 18 ler de maliyet e gelir yani hisseler de 1 e 10 20 kat kazanmak çok zor artık farklı yatırım tercihleri yatırımcıları borsadan kaçırdı gelecek hem ekonomi ve borsa açısından zor. O yüzden %10 sermaye ile borsa ya devam ytd..
Aynen öyle dostum..berkosan da büyük bir darbe vurdu bize...ama berkosan gibi hisseler zamanı geldiğinde kat be kat çıkmasını da biliyor...o yüzden de onda da umutvarım..onda da hisselerimi tutmaya devam ediyorum...ülkemizin siyasi durumu da belli olmuyor...görüldüğü gibi aniden istanbula kayyum atanabiliyor ve her şey toz duman olabiliyor...
https://www.youtube.com/watch?v=XihyuKSyUD0
cem bey tv de kripto ve sektör ile ilgili konuşuyor...canlı yayın...
Hisse net'e girebiliyoruz, mesaj yazabiliyoruz ama Matriks uygulaması cort !...Teknoloji şirketi ya...:)
Ek 30608
siyah üst kapanışlar iyi olur..
Hisse katılım endeksinden çıktı mı anlayamadım?