Beklentilerimizi fazlasıyla perçinleyen bir haber.Yatırımcıya düşen sadece biraz sabır.
Printable View
Sn.kazançkapısı bu mecra anladığım kadarıyla tamamen bir derya deniz? İşin ucunda AB' ye ihracattaki normlar ve kısa vadede belirlenen sektörleri gözönünde bulundurduğumuzda cidden hikâye muazzam.
Onur bey, bu sertifikasyon belgesini Karbon salınımı azaltımı belgesi olarak düşünürsek, sadece ATP şirketi mi verecek ? Ben mi yanlış anlıyorum ama nette araştırdığım kadarıyla Enerjisa v.s gibi şirketler de Karbon salınımı azaltım belgesi olarak da veriliyor diye okudum. ATP şirketinin vereceği bu belgenin farkı ne olacak ?
Kusuruma bakmayın amacım ortalığı bulandırmak değil kafama takıldığı için sordum, saygılarımla.
Ben sertifika da verecek diye biliyordum. Diğer şirketler gibi ..
Tabi sizler kadar bilgim yok. Şirketi detaylı yeni inceliyorum..
Kurulacak platform sadece Atatp özelinde mi şu an için?
Yurtdışında bu sertifikaları veren global bir platform var mı?
Yeşil enerji üreticileri (satıcılar) ile enerji sertifikasına ihtiyacı olan tüketicileri (alıcılar) buluşturan, yeşil enerji ve karbon sertifika ticareti yapılabilecek bir platform kuracak. İlk açıkladıklarında Türkiye'de tekti fakat şu anda borsada olmayan başka şirketler bu işe girişmiş midir bilmiyorum.
Sn Paydaslar,
2 Ekim 15.00 te asagidaki paneli dinleyen oldu mu?Ben biraz araştırdım internette ama bulamadım bir video vs.
https://i.hizliresim.com/chgreq0.jpg
Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
Başka şirket girmemiştir..bence kolay kolay da giremez..başka yazılım şirketi girebilseydi şu anda borsa işlemlerinin yapıldığı platforma girerdiler..çünkü borsa işlemleri ile sertifika işlemleri çok benzer olacak..hatta sertifika işlemleri daha zor ve karmaşık..
Bu işleri yapabilen şirket sayısı dünyada 3_5 şirkettir...sertifika işleri her yıl %27 büyüyor...muazzam bir potansiyel var..Türkiye'de tektir ATATP...bu işte de tekel olacak .
Teşekkürler White Knight ✍️
Herkese gunaydin, Para sayma makinalarinizi yaglayin, Dun cikamadigimiz tavana bu gun cikacaz
Keko ağamda fazla vardır belki bizim ihtiyacı o giderir :))
Sn. Ümit Cinali katıldığı programda biraz detaylandırmıştı konuyu.
"GreenX diye yeni bir girişimimizden bahsetmiştik. O da artık olgunlaşmaya başladı. Onun da beta testlerini umuyoruz Ekim'de yapıp Kasım'da lansmanını yapacağız. Yeşil Enerji sertifikalarının alınıp satılabileceği bir ticaret platformu olacak. Türkiye'nin ilki olacak. Birçok sertifikayı üzerimizden geçirecek. Blockchain teknolojisi ile sözleşmeleri teyit ettiriyoruz dijital cüzdanlarla paranın alınıp verilmesini sağlıyoruz güzel teknolojiler kullanıyoruz. Bu yalnızca Türkiye için bir ilk değil dünya çapında da bunu yapan çok az şirket var. Büyüyen bir pazar senede %27 büyüyen ve 2030'da 111 milyar dolar olması beklenen bir pazarda bir oyuncu olmak için adımımızı atıyoruz."
https://youtu.be/-20eLy0-eg4?si=oKEK_2s8hCDvwWYe&t=959
hisse 60 ta baya bir direnc var , kim 60 sa baraj kurdu ?
çok güzel açıklamışlar..türkiyede bir ilk..dünyada da bu işi yapan çok az şirketten biri oluyoruz...bu işi yapan şirketlerin piyasa değerini çok merak ediyorum...artık kaç milyar dolar olabilir ?? bilemiyorum..biz garibanlar burada 1 milyar dolar bize yeterdir diyoruz...(270 tl ) ....:kahkah:
green x in üzerinden bir çok işlem geçecek...yani bist 100 işlemlerinden daha zor ve daha karışık bir işlemler topluluğu olacak...atatp yi gerçekten de kutlamak lazım...sözleşmeler teyit edilecek sonra da elektronik cüzdan ile ödemeler yapılacak...en son teknoloji kullanılacak...değerini bilenler biliyor diyelim...biz elimizdeki elması gidip de 5 adet tahta kaşığa satacak kadar aptal değiliz...:) hayırlısı ile hele bir kasım ayını görelim..lansmanı görelim...ekonomi çevrelerinde estireceği rüzgarı görelim...sonra da hissemize bakarız...:yes:
bir zamanlar aldığım ve tahta yapıcısı yüzüden sattığım vbtyz hissesi de güzel çıkıyor...vbtyz hissesi yeni yeni yazılım şirketlerini satın almaya başlıyor..genelikle büyük şirketlerin yazılımlarını türkiyede kurumsal şirketlere satıyor..cirosu yüksektir ama kar marjı düşüktür...bilançolarında da düzensizlik vardır...atatp ondan bir kaç gömlek üstündür...her yönden...bu üstünlük önümüzdeki zaman diliminde kendini fiyat olarak da gösterecektir...
Yeni web sitesi hayırlı olsun.
www.atptech.com
"Bugüne kadar markalarımızı farklı web siteleri üzerinden ziyaret ediyordunuz. Yenilenen kurumsal internet sitemizle tüm markalarımızı atptech.com çatısı altında birleştirdik. Tasarımımızı ve içeriğimizi baştan sona yenileyerek size daha iyi bir deneyim sunmayı amaçladık. Sitemizi beğeneceğinizi umuyoruz!"
Bugün artık şu memleketimin plakasında bir mola ver be gözüm.
Biraz daha dolasimdan lot çektik:)
Kendimi feda ediyorum sizin için :)
3, 5. 8 20 52 günlük ortalamalarının üzerindeyiz şükür .bugünkü 3 .günlük ortalama şuan 57,54 tür ..5 günlük ,56,70 ..8günlü ..55,02 dir
hadi yolun açık olsun yürü .sana tavan yakışır .
..
olmasan da canın saolsun ..bekliyoruz .sorun yok ..
sürekli mal kaybediyon tahta yapıcı ..
Maaşallah hissemize nazar değmesin.
Ortaklar tavan olmadı diye küstünüzmü ne yaptınız 😅
miak ın 700 olduğu ,yeotk in 280 olduğu ,alfasın bölünmemiş haliyle 2000 olduğu bir borsa ortamında atatp nin gideceği yerin ucu açıktır...neredeye de gitse kimse bir şey diyemez...yazılım ve teknoloji hissesi...alanında dünyada bir elin parmakları arasında...Çin gibi 1,5 milyar nüfüsü olan bir pazarda büyümeye devam ediyor..türkiyede borsa istanbulun işlem alt yapısının %50 sine hakim...sürekli kendini yenileyen ve arge çalışmaları yapan güçlü bir şirket...aynı zamanda da finansalları çok iyi ve borçsuz...sermayesi düşük, halka açıklığı da düşük buna mukabil karlılığı yüksek...
kısacası olası büyük çıkışlar için tüm alt yapısı müsait...gerisi de artık tahta yapıcılara kalıyor..ben kasım ayı ile birlikte hem çok güzel bilançosu (yazılımlar mevsimsellik nedeniyle son iki çeyrek çok güzel geliyor) hem de green x platformunun estireceği rüzgar ile çok ilginç fiyatları görebileceğini düşünüyorum ve bu çıkışlarının da devamı gelebilir...
aldığım ilk gün de söylediğim gibi ben o günleri görmeden bir yere gitmeyecem...sabır ile bekliyorum..
Ayrıca şirketi tanımama vesile olan sn.kazanckapisi dostumuda unutmamak lazım.
kır şu 62.00 yi haydi kaptıracan mallarını tahta yapıcı ..demedi deme ..
bütün yazılım kağıtları tavana giderken .sen onlardan daha kalitelisin .yerin buralar değil ...
arkadaslar bu paylasildimi ?
sinirda karbon duzenlemesi ile ilgili
https://www.youtube.com/watch?v=p92G9g6QK3U
Valla haberler hep lehimize bakalım hakkımızda hayırlısı olur inşallah.
tam da vaktinde aldık bence...yenilenebilir enerjinin ve karbon vergisinin tam da gündem olduğu ve atatp nin de kuracağı platform ile tam da bu işin odağında olacağı bir vakitte hissede bulunmuş oluyoruz...yakında bu iki konu vede atatp nin platformu tv lerin ekonomi programlarında sık sık gündem olacaklar ...bu gün arkadaşımızın paylaştığı ekonomi programında (ekotürk) konu olduğu gibi...en az bir yıl boyunca bu konular çok sık işlenecek..
aylardır aldığım yenilenebilir enerji hisselerinin forumlarında artık enerjisini yenilenebilir enerjiden elde etmeyen şirketlerin ihracat yapamayacağını söylüyorduk...kimsecikler bu konuyu pek önemsemiyordu...ta ki 1 ekimde öncelikle demir çelik, alimünyum ,çimento ve gübre sektörlerine gümrüklerde uygulanmaya başlanan karbon vergisi haberi gelinceye kadar...artık yumurta kapıya dayandı şirketler de işin ciddiyetini öğrendiler...geçen gün cemtaş ges yatırımı kararı aldı ..birçok şirket de sıraya girdi...artık yenilenebilir enerji ve karbon vergisi ekonomi gündemimizin tam da odağına girdi..
bundan sonra da bu konuda geç kalmış şirketler ihracatlarını sürdürebilmek için için sertifikaya sahip olan üreticilerden bu sertifikayı atatp nin platformundan satın alacak..tabi zamandan kazandığı için biraz da pahalıya alacak..elinde arz fazlası olan üretici şirketler de gelip bu sertifikalarını green x platformunda satacaklar...
ortada muazzam bir alış veriş olacak...atatp de bu hizmetinin karşılığı olarak belli bir ücret alacak...ülkede tekel olacak...bu uygulamayı türkiye dışında 5 ülkede de kuracak...