Ben yarın görüşeceğim, mailide şimdiden attım zaten.
Daha ağır yazacaktım ama gelişmeye bakacağım
Printable View
Ben yarın görüşeceğim, mailide şimdiden attım zaten.
Daha ağır yazacaktım ama gelişmeye bakacağım
Beklediğimiz gibi olmadı ama açıklamayı dikkatli okuyalım...
2022 dönemi için hesaplanan net dağıtılabilir kar için,
220.000.000,00-TL pay sahiplerine birinci kategori temettü olarak, 20.900.000,00-TL genel yasal yedek olarak, geri kalanı ise olağanüstü yedek olarak paylar şeklinde dağıtılacaktır.
Yani mevcut sermaye tutarı kadar nakit temettü veriliyor ancak yapılan sermaye artışı temettüden karşılanıyor. Kalanın tamamı yedeklere..
Açıklamayı ben böyle anladım....
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1125346
Öncellikle %100 bedelsiz hayırlı olsun tüm Ortaklara.
Beklentim %100 bedelsiz ve %100 temettü şeklindeydi olmadı. Kapa yapılan açıklamanın şu kısmı için bu yıl idare edeceğim."(Şirketimizin yapmakta olduğu ve yakın gelecekte yapmayı hedeflediği yatırımları karşılayacak finansman ihtiyacı, önümüzdeki dönemin içerdiği belirsizlikler ve riskler, dış kaynaklardan finansman kullanımının mevzuat gereği sınırlandırılmış olması ve yüksek maliyeti)" biliyorsunuz sirketin 3 kıtada 3 fabrika sözü var buna atıfta bulunmuş gibi geldi bana.Bana göre tezol hala büyüme hissesi tam olarak temettü hissesi olması için biraz zamana ihtiyacı var. Ancak 1 lira olmasa da geçen seneki kadar temettü vermesini isterdim niyetini belli etmesi açısından. Ben 2023 te de eklemeye devam edeceğim. Bakalım genel kurulda bu talepleri dikkate alacaklar mi.
Ama tabiki normal olan kar dağıtım politikasına uygun kararlar alması olurdu.Tepki gösterenlere de hak veriyorum.Genel kurulu bekleyip göreceğiz. Herkese bol kazançlar.
Bence güzelce açıklama yapmışlar.
Borsanın temettü devlerinin bile boş geçtiği bir senede yatırım yapan Bebek Şirket seviyesinde olan Tezol a kızamıyorum... Şirket seneye daha iyi temettü verecekse bu sene verilen bedelsizin kiymeti anca seneye anlaşılır.
YTD.
Bol kazançlar.SM-G781B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2022 bilançoda kârın %70'i dağıtılır bunun da %30'u nakit temettüdür diyor, hem böyle açıklıyorsun hem de şu anda yaptığına bak kardeşim arzada zaten %70'ini dağıtacağım diye çıktın, yatırımında bitmiş zaten, niye yani bu üçkağıtçılık şimdi.
Mailleri kapatmışlar, gitmiyor
Mailler açıldı, gönderdim.
2021 in 3 katı kar ediyorsun tmm güzel, buna rağmen hiç nakit temettü yok. Bunda iyi niye görmüyorum maalesef.
bölünmeden bölüyorlar kağıdı. adi kağıt. 31-32 lerden düş hiç tık yok.
Genel kurul 12 Nisan olarak gözüküyor info yatırımın paylaştığı görselde. Umarım genel kurulda geçen yılki gibi bir nakit temettü kararı çıkar. Ayrıca 2. Çeyrekte devreye alinmasi beklenen Mersin fabrika yatırımında inşallah tekrardan bir erteleme olmaz.
Konu çok boş kalmış. Yatırımcı ilişkilerine attigim maile karşılık aldığım cevapta şirketin herhangi bir olumsuz durum içerisinde olmadığı, işlerin planlandığı gibi gittiği söylendi. Geri alımla ilgiliyse yuvarlak bir cevap verildi. Eğer boyle bir program başlatılırsa KAP üzerinden aciklama yapılacaktır dendi.
Hocam kusura bakmayında
Şirketde olumsuz bir durumda olsa gerçekten onlara her telefon/mail ile ulaşana bunu söylerler mi sanıyorsunuz :) Tezol özelinde demiyorum kim söyler yahu şirketde işler çok kötü xx bey iyi oldu aradıgınız şunu şunu nasıl yapalım mı diyecek adamlar,anlamsız yani şirkete mail atmak aramak vs,br cümle hazırlamışlardır her maile telefona onu cevaplayı gönderiyorlardır.
sen gerçekten hisse aldıgın için şirketin ortagı oldugunu düşünenlerdensin demek ki :) çok üzerler sizi dikkat edin.Misal bir gün hissesini aldıgınız firmanın ofisine gidin,bakın bakalım girebiliyormusunuz içeri,almazlarsa söylersiniz orda benim hissem var ben bu şirketin ortağıyım diye :)
herşeyi geç şu basit mantıgı bile kuramıyormusunuz yahu,belki bilgi isteyen soran rakip firmanın adamları ? rakip firmaya şirketin güncel durumunu mu söyleyecek adamlar mail ile telefon ile :) dediğim gibi çok üzerler sizi dikkat edin.
Aldığım cevap buydu;
"Borsada gerçekleşen fiyat hareketlerinden bağımsız olarak yılsonu bağımsız denetim raporumuzdan da göreceğiniz üzere, şirketimiz büyüme trendini sürdürmekte, faaliyet ve yatırımlarına planlandığı şekilde devam etmektedir."
Yani eldeki somut verilerden yola çıkarak bir çıkarımda bulunulmuş, faaliyet ve yatırımların da planlandığı şekilde devam ettiği bildirilmiş.
Ben bunu işkembeden sallama bir cevap olarak okumadım. Ama tabi ki herkesin kendi fikri ve yorumu vardır ona bir şey diyemem.
Bi kere üslubunuz hiç hoş değil, belki sizin yaşınız kadar benim borsa tecrübem vardır. Tezol da dahil İş bankasına kadar 6 şirketin Genel Kuruluna 8-9 sefer gidip, oy kullanıp, önergeler verip, fikirlerimi beyan etmişliğim vardır. Her bir Şirket'de de gayet iyi karşılandık ve fikirlerimizi özgürce savunduk, gayet de seviyeli bir ortam vardı. Onun için size yukarıdaki cevabı vermiştim, ama siz kendinizi ortak olarak görmüyor iseniz o başka..
tabi tabi hocam mutlaka öyledir mutlaka :) Genel kurula gitmek marifet değil bugun gidin girin şirkete ordan foto atın bize olur mu , bakalım alıyorlar mı sizi içeri :) ayrıca konuyu nereye çekiyorsunuz,yaşımca borsa tecrübeniz var ama bir firmaya arayıp sizin hissedarınızım ne var ne yok asıl gidiyor işler dediğinizde dogru cevabı alacağınıza gerçekten inanıyorsanız boşa gitmiş bunca yıllık tecrübe dediğiniz şey.
Şirketler genelde küçük ortaklarına zaman zaman şirketlerini tanımaları için üretim yerlerine tanıtım gezileri düzenlerler.. Geçmişte Koç şirketlerinde çok gezmişliğim vardır.. Ancak içsel bilgileri SPK yasaları gereği sadece Yönetim kadrosunda olanlar bilir.. Eğer şirket hakkında ve gelecek projeksiyonlar hakkında bilgi almak isterseniz Genel Kurullara gidin..Tabiki hakim ortak herzamn şirket politikalarına yön verir. Anacak Genel kurullarda şirketle ilgili çekince ve şikayetlerinizi özgürce dile getirebilirsiniz..Şirketlerin binlerce ortağı var her önüne gelen şirketi arayıp içsel bilgi mahiyetinde olan bilgileri alamaz vermezler zaten bu suçtur. Her 3 ayda bir bilançoları alıp ayrıntılı dip notlarını okursanız şirketei arayıp ne var ne yok diye sormak gereğini duymazsınız.. Sayın bağbozumu verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler..
Genel kurula katılacak var mı?
%70 temettü sözlerini hatırlatabilecek bir ortak?
Daha ilk yıldan fiyasko?
Millet yıllardır temettü dağıtan şirketlere bile bu yıl dağıtmadı diye kızıyor, bu tezol daha baştan tırt çıktı
körler sağırlar birbirini ağırlar durumu olmuş klasik :) ben telefon ve mail ile şirket hissedara dogru bilgiyi vermez diyorum haklı çıkıyorum ama sanki haksız çıkmışım gibi tecrübe mecrübe diye sayıklıyorsunuz,aynen devam
dün migrosta mare adlı tuvalet kağıdı 32 lisi 100 liraydı. gayet uygun. zaten genelde tezolun ürünlerini alıyorum. ya label ürünler ya kendi markalarını. metroda-şok- mgros-bim- a-101 hepsinde var. satışlarında ben sıkıntı olacağını düşünmüyorum. umarım bu bedelsizden sonra artık bedelsiz vermez sadece temettü verir artık.
portföyün içine etti resmen bir bu diğeri klmsn. neyse ki 2-3 kağıt yok elde yoksa kepaze ederler adamı.
Nerdeyse 15 gün olmuş başlıkta kimse yazmıyor. Bir tek ben mi kaldım tezol da acaba. Bilanço yine iyi gelecek bakalım gelince hala bu fiyatlarda kalacak mı. Burdan kendi adıma bu yıl seçim yılı diyerek bir yil daha veriyorum sana tezol. Eğer seneye de temettü vermezsen verdiğin sözlerin arkasında durmazsan vedalastim seninle. Şimdiden yerine büyüme ve temettü veren şirketleri araştırmaya başladım.
Valla bende de duruyor satmadım şeydir aynı lot duruyor. Bu klima,kordsa yani portfoyun içine ettiler . 3 hisse daha var hadi onlar gene iyiler. Yani tezol çıkmıyor duserken düşüyor. Düzeltme vs. Yaşandı ama bakalım umutluyum. Hergun bedelsiz diye kap atıyorlar yani :) geçen yılda bölündü hareket etti bakalım gene bölünsün.bilanco gelsin onu merak ediyorum.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bekliyoruz sessizce..
Kemik kadro buradaymış ama ara bir yazalim. Kimsesiz kalmasın hissemiz.
250-300 civarı kar gelir mi?
İnşallah ama bana biraz fazla iyimser gibi geldi.
Bu ilk bilançolar çok kötü geliyor genelde. Bunda depreminde payı var mutlaka bide hükümet deprem vergisi diye birşey çıkardı onuda köy üstüne karlar eriyip gidiyor. O kadar bilanço geldi dün akşam alfas ile astor güzel gerisi iyi değil. Koskoca eğerli 90 milyon kar göndermiş. Inşallah bizin tezol çok etkilenmemistir.Benzer sektörden olan konka çok kötü bilanço yolladı.Korkamaya başladım inanın ki tezoldan da.
Valla bu işin moku çıktı. Endeks yüzde 2 kağıtlar devre kesiyor yüzde 7/8 ler..
Bilanço ile ilgili yorum yapmayacağım yarın ne olur bilemem ama 2023 yılı için öncelikli beklentim yeni fabrikanın açılması ve adım adım tam kapasiteye ulaşılmasıdır. 31 Mart 2022 de 706, 31 Aralık 2022 de 716 olan çalışan sayısı 31 Mart 2023 de 769 olmuş.
Patronun ve ekibinin karakter olarak nasıl birileri olduğunu bilmiyorum ama şuana kadar şirketi iyi yönettiklerini ve samimi davrandıklarını düşünüyorum.
Geçen sene Eylül de açılması planlanan yeni yatırımın bu kadar uzamasını yaptıkları açıklamalardan anlayabiliyorum bir noktaya kadar da kabulleniyorum ama bu kadar uzaması da açıkcası çok rahatsız edici...
Hedef 2024. 2023 her anlamda sabır senesi olacak.
Matriks Bilanco
@MatriksB
·
1 sa
TEZOL Konsolide 2023/3 Aylık
Net Kar (Ana Ort.):63,641,060 #TEZOL
10.05.23
â¡ï¸Piyasa Değ.=3,982,000,000
â¡ï¸F/K=5.69
â¡ï¸PD/DD=2.76
â¡ï¸PD/EFK=5.97
â¡ï¸EV/EBITDA=6.77