Bu arkadaşlara itimat edilir mi?
https://www.youtube.com/watch?v=8BqzHKqd3UM
Printable View
Bu arkadaşlara itimat edilir mi?
https://www.youtube.com/watch?v=8BqzHKqd3UM
Ne varki Bankalarda 225 milyar Dolar yok mu ? Bu bir kurtuluş savaşı değil mi ? Yanlış anlaşılma olmasın milletin Dolarlarının üstüne çökecek kadar da ileri gidemezler sadece belirli bir süre için seve seve baabında ödünç alırlar. Zaten millet bu ülkede Dolar mı kullanıyor ki Dolar alıp duruyor ayıp valla.
Alaattin Aktaş
@Alaattin_Aktas
·
3 Std.
Geçen ay otomobile %30 ila 50 arasında değişen oranlarda zam yapıldı. Otomobilin TÜFE'deki ağırlığı yüzde 7.20. Ortalama zammı %35 kabul etsek bile TÜFE'ye gelecek etki en az 2,5 puan olacak.
Cuma günü açıklanacak kasım ayı enflasyonunda rekor oranlar görmeye hazır olun.
Cuma günü moodys ve TÜFE ÜFE verileri var.!!
Enflasyonu 3. Ayrı kurumdan izleyeceğiz.!!
ÜFE ye çok dikkatli bakacağız.!!
Uzun vadede yol haritası ÜFE olacak.!!
Hiperenflasyon tüm hızıyla otobanda.!!
O kesin.!!
Kendime masallar.!!
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.!!
Faiz sonuç enflasyon sebeptir diyen bir zihniyet varken parasını halen Tl de tutan varsa ben ona ne diyeyim. Tl de kalma tuvalet kağıdını stok yap vallahide billahide enflasyondan etkilenmezsin. Örneğin 1 hafta önce 3-4 tane iphone 13 alsanız 14 Aralıkta elinize geçecek olsa ( çünkü bana teslim tarihini böyle söylediler oradan biliyorum ) şimdiden parasını peşin alıp TUİK enflasyonuna kanmış aklı evvel birisine 23 binden ucuzuna satsanız kar bir aydan kısa sürede %21 olurdu , var mı böyle bir kar marjı her hangi bir yatırımda ?
ENAG
@ENAGRUP
ENAGrup, Kasım ayı fiyat verileri ve enflasyon sürecine dair açıklaması ile 3 ARALIK saat 09:30’da sizlerle birlikte olacaktır.
3. Enflasyon verisini:
https://mobile.twitter.com/steve_han...Ctwgr%5Eauthor
Buradan takip edeceğiz.!
Kendime masallar.!!
Ters yazmışsınız:one:
https://www.mahfiegilmez.com/2021/11...-sonuctur.html
:)
Benim gibiler neolsun aga :))
zamaninda 1 - 2 oy verdik valla yalan yok, elim kirilsaydi da vermeyeydim demiyim , demeyle olmuyor bu işler , yaptik bir iki kez eşşeklik işte :)) sen koyunlukmu dersin öküzlük mü ona da kabul.... Yanın lan sizde cayir cayir, basımiza bela ettiniz desen , yeridir :D
Neyse , bugün ki peşkeş cekilen dolarlardan 1 tane bile alamadim , moralim bozuk :))
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aşağı mı gitsem yukarı mı gitsem, aşağı mı gitsem yukarı mı gitsem, merkez vioptan 340 milyon dolar satmış, biz napmışız 8.26 dan bu yana %59 yapmışız, reel faiz 50-16=-34%, reel sektörün 124 milyar dolar borcu var.....MİLYAR mı, an a nı..yukarı tabi lan..ytd
https://www.tradingview.com/x/6eIpjKlB/
Bak kendin itiraf etmişsin. Pişmanlıklarını sıralamışsın. Ne yani adamlar birde peşkeş çektiklerinden sana vermelerini mi bekliyorsun ! Ne demişlerdi ( ya taraf ya bertaraf ). Ama dün gece buraya eşeği ve bilgisayarı sattım diye yazmıştım. Anlayan anlamıştır deyip geçtik. Hayırlısı olsun diyeceğim ama pek hayır yok bu işlerde. Sıkma canını , yabancı teknoloji veya enerji fonlarından al koy bir kenara....... Yatırım tavsiyesi olamaz.
Dürüst insan takdir edilen insandır, dürüst insan sizin gibi yaptığı hatayı kabul eden insandır en azından hatanızın farkına varmışınız . Şimdi hatanın neresinden dönülse kardır deyip bunlara vesile olanlara en kısa zamanda hak ettikleri cevabı sandıkta verrmeli ve sonrada onlara bu yaptıklarının cezasını ödetiyorlar mı diye yeni gelenlerede hesap sormalısınız . Sakın ola alternatif yok deyip kaçmayın, kaçmak hataya devam etmektir o zaman beterin beteri görmeyi sapına kadar hak edersiniz.
İnsanların Dolarıyla izinleri olmadan Dolara müdahale ediyorum diye birilerine Dolarları peşkeş çekmek suçtur, bunu yapan kamu görevlisi yarın öbür gün yaptığının bedelini öder eğer ona ödetmezlerse ödetmeyenlere millet bedel ödetir.
1.1 milyon öğretmen var, ciddi oy potansiyeli 1000 TL zam...
Doktorlar az zati, toplamı koymaz, yurt dışına filan kaçmasınlar, 2500 TL uzmanına 5000 TL zam...
Hemşireler 200.000 kişi...az sayılmaz, çok da..yurt dışına da kaçamazlar, 500, 500 diyorum bakanım orantılı olaraktan, de..
Emeklilere bi 1000 lik salladık mı taban aylığına blok oy alırız, 1000 TL diyelim..
Asgari ücrete zam...bunu komisyonlara bırakalım ifinim sakata geliriz...
Umutabi misin nesin sşağıda siyaset başlığı var
buyur gel oraya da
pazarladığın muhalefetin kim olduğunu gör...
Halide edip konusu vardı,zana ile alakası var mı yok mu.Hayır cidden konu ilginçti o bakımdan soruyorum ,ne oldu o konu.
Bu tip söylemler insanları bölmekten, kışkırtmaktan başka bir şey değil. Ne demek şu mesleğe var diğerine yok. Hepsinin görev tanımı belli. Mesleğe başlama derece- kademesi , şartları belli. Neden seçim yatırımı diye bin- ikibin için insanları birbirine düşürüyorsunuz. Niyet temizse , gerçekten vatandaşı düşünüyorsanız memura yüzdelik zam ( seyyanen değil ) vererek hiyareşiyi bozmaz ve herkesi memnun edersin. İşçi emeklisine de asgari ücrete verdiğin yüzde den zam yaparsın. Neyse yahu... Hiç zam vermeyin aslında, alışalım açlığa, sefalete. nasıl olsa kaçınılmaz son.
Ben , bir politikacı benim maaşıma zam yaptı diye oy verecek kafadaysam zaten bir cacık olmaz. Hak ettiğim bir şeyi verdiler diye takla atmak nedir ? Gerçek hak sahibi vatandaş olup, seçilmişler vekildir. Asil , vekilin insafına kaldıysa yandı demektir.
Dün gece bir tartışma programı seyrettim.Hulki cevizoğlu vardı.Yazık cidden ,yıllarca ben o adamı adam diye tv lerde seyrettim.Ne olmuş yahu inanamadım.Ekonomi konuşuluyor,ekonomi açısından mgk ne alaka demiş kılıçdaroğlu,kılıçdaroğluna geçirmek için mgk ile alakası var mı dan çok kılıçdaroğlu ile ekonominin kötülüğü alakalımıdır ona bakmak lazım dedi.Neymiş kılıçdaroğlu yabancı yatırımcıyı tehdit etmiş ,e tehdit edildiği yere yabancı yatırımcı gelmezse elbet ekonomi kötü olurmuş falan.Yahu kılıçdaroğlu yeter bizi dolandırdığınız ,ballı ihalelerle kalyondu cengizdi onlarla ortak olup gene gelirseniz izin vermeyiz dedi,daha ne desin,alkışlanacak iş yaptı.Kendini onca yıldan sonra rezil etmeye değer mi yahu, sen koca cevizoğlu idin ,yıllarca ceviz kabuğunu seyrettik,seni adam sandık.
Herkeşe veremeyiz, o kadar para yok, zati verirsek alım gücü artar enflasyon ateşine ilave odun olur, eldeki kaynakları oyları maksimize edecek kadar ve ölmeyecek kadar bir oranda dağıtmalıyız..
İnsanlar birbirine düşsün eyidir, zati bütün twitter algı operasyonumuz kutuplaştırmak üzerine, bizden misin değil misin noktasına gelmeli her tartışma...
Ne diyoduk, asgari ücret...ifinim 300 dolar yapalım Çin bile bizden yüksek diyemezler...ehh fena fikir değil...yok yok..komisyona şapalım..
Milli egitim bakanligin da 83000 uzman ogretmen var. bunlar 2007 civarinda yapilan bir sinavla uzman ogretmen ünvanini aldi ve bir daha o sinav hic yapilmadi... Sözde 3 4 yilda bir yapilacakti ama bircok atıl duruma gelen egitim politikasi gibi o da güme gitti.... Eger bu maaş farki dedikleri seviyeye gelirse cocuklarinizin ögretimine daha fazla para ayirmaya baslayacaginiz anlamina gelir... Çünkü o mertebede olmayan ogretmenlerin uzman unvanini alabilecegi bir sinav yok, yani o maaşi almak icin hicbir ümit yok... Verilecek o para sadece uzman ünvani olanlara verilecek.. Emin olun bu durum kalan butun ogretmenlerin muhalefete oy verecegi nin garantisi olur
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Fakat bu defa durum farkli.
Ozellikle SSK Isci emeklileri icin.
Eger bu defa da TUIK enf.oranina gore zam verir, milleti enflasyona ezdirmedik klisesini soylerse, hosnutsuzluk, beklenenin cok ustunde kizginliga donusur.
Degil secim arefesinde kapina gelmek, sokaga cikamaz hale gelirler.
Secimlere yakin nasil milleti toplayip yalanlara devam edecekler.
Arkadaşlar doktora zam falan yok.Maaş kalemlerinden biri hastane bütçesinden ödenen sabit dönerdi o merkezi bütçeden ödenecek,total rakam değişmeyecek,tek iyi yön sabit döner emekliliğe yansımayan bir paraydı,artık emekliliğe yansıyacak o ödeme o kadar.Doktora zam falan yok ,yalan bunlar.
Bu zamların önemi yok,erken seçim yapamıyorlar,seçime kadar inanılmaz bir fakirleşme olacak,bunlar anlamsız.
Oyunu para (zam) alip almamasına göre belirleyen insan, kendini satılığa çıkarmış insandır...
Hele yılların birikimi son 2-3 ayda kasıtlı bir sekilde TL nin mahvedilmesi ve enflasyon ile cebinden çalınmışken alacağı zam eski halini bile mum ile aratacakken...
Aklımdan bu geçmiyorsa....:oleyo: benim oy garanti,hatta maaş zammı yerine 2x 5 kg lık ayçiçek yağı+10kg toz şeker+10 kg un verseler bi şeye basar gibi basarım oyumu..:kahkah:
Not:benden önce fikir beyan eden bazı forumdaşlar çok kızmış Sayın Achiles in canlandırmasına,biliyorum buradaki insanlar ironiden anlar ama ben yinede belirteyim de güme gitmeyeyim...
O yüzden gencler hakli. Secilme hakki 60'da, secme hakkida 65'de son bulmali.
Ehtiyarladikca cok pis bencllesiyoruz, vizyon mizyon kalmiyor cogumuzda.
Gelecek zaten genclerin gelecegi, onlarda kendi yasliliklarini düsünmeden hareket ederlerse, hic olmazsa kendileri b.k etmis olurlar.