Ben yanlýþ mý anlýyorum acaba, bu kredi 2 milyondan daha deðerli konutlara verilmiyor sanýrým. Doðru mu acaba?
Printable View
:he: ilk evim ama, eþ çocuk olmayacak, patates olacan, ama kasada evin yarýsý kapatacak döviz, ve kalan milyonu ödeyecek gelir olacak...
ben mi yanlýþ hesaplýyorum....
makara mý yapýyorlar.
Bu kredilere güvenip ev fiyatýna zam yapanlar avuçlarýný yalayacaklar.:)
Bu 2 paketin kullaným oraný çok düþük olur.
1. Pakette, hem ilk ev þartý hemde müteaahitler çekilecek kredi tutarýný aþaðý çekerseniz (2 milyonluk evi 500k göstermek gibi)
2. Pakette de hem ilk ev þartý hemde %50 kredi kullandýrým oraný nedenleriyle katýlýmýn düþük olacaðýný tahmin ediyorum
Faiz varda yok gibi sayýn bisikletçi.....Adamlar kur artýþý kadar para koydular üstüne sadece ve bunun bilmem þu kadarý faiz dediler,ama aslýnda faiz yok........resmen 60 Euro mu iç ettiler......kimseye tavsiye etmem,bir de madde eklemiþler gününden önce çýkarsan ve döviz bizim anlaþtýðýmýz tarihten daha düþükse düþük olaný baz alýrýz ve anaparaný daha az alýrsýn diyorlar......tam enayi avý.......
Kusura bakmayýn ama siz ürünü anlamadan yatýrým yapmýþsýnýz.
1) Vade bitmeden hesabý kapatýrsanýz baþlandýk kuru ile erken kapama tarih kurundan hangisi düþükse o uygulanýr.
2) Kur, alacaðanýz dönemsel faizden daha yüksek oranda artarsa alacaðýnýz faiz ve kur farký, sizi baþlangýçtaki döviz miktarýna getiriyor. Misal 10.000 dolarý kur 12 iken yaptýnýz 3 ay sonra kur 16 oldu. Paranýz yine 10.000 dolar.
3) Saat 11.00-12.00 arasý bankaya gidip dövize dönseydiniz MB dönüþüm kuru ve KMV alýnmaksýzýn baþlangýçtaki dövizinizi bire bir alýrdýnýz. Belli ki siz dövize dönme iþini saat 12.00’den sonra yapmýþsýnýz. Bu durumda banka giþe kuruna tabisiniz ve zarar ettiniz.
TL yatýrýp kur korumalý yapsak merkezin hesaplayacaðý kurdan dönebiliyor muyuz bunu bilmiyordum bu güzelmiþ .
Ama çevremde 500 dolar azaldý 700 dolar azaldý diyenler TL den geçip onlarýn hatasýndan kaynaklanýyor o zaman doðru mu anladým
https://i01.sozcucdn.com/wp-content/...liksiz-2-1.jpg
Kendime masallar.!!
Masallar dünyasý.!!
https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik...uyari-7147753/
Yeni bir koronovirüs dalgasý gibi olursa ekonomiler bunu kaldýramaz yeniden kapanmak zor bence ne dersiniz?
Ekonomi çok iyi olduðundan suçunun camýný patlatýp damacanalarýný ödünç almýþlar.
-Maymun Çiçeði virüsü coranavirüs gibi havada asýlý kalan solunum yoluyla geçen bir virüs deðil, vücut sývýsý ile, yakýn temas ile geçiyor.
-Coranavirüste hastalýk belirtisi olmadan virüs yayýlýrken yeni virüste ancak semptomlar oluþtuktan sonra bulaþýcýlýk oluyor ki bu da korunma tedbirlerinin alýnmasýyla bulaþýcýlýðý azaltýyor.
- Maymun Çiçeði virüsü yeni bir virüs deðil daha önce de lokal olarak afrikada görülen sincap fare gibi kemirgenlerden insana geçen bir virüs.
-Çiçek virüsü ile akraba bir virüs ve çiçek hastalýðý virüsü dünya çapýnda yaygýn bir aþý kampanyasýyla 1980'li yýllarda dünyadan kazýnmýþ ve o tarihlerden beri bir daha görülmemiþti.Bu aþý artýk dünyadan kazýndýðý için çocuklara yapýlmýyor ama yaþý 50'nin üzerinde olanlarýn olduðu bir aþý ve yapýlan araþtýrmalara göre maymun çiçeði hastalýðýndan da %85 oranýnda koruyor.
Sonuç olarak fazla endiþe edecek bir durum yok.
SM-N920C cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Öyle gibi,resmen akýl oyunu oynuyorlar,kendileri akýllý,karþý taraf akýlsýz:he:...3 aydýr istanbuldayým,iþbankasýnda bir iþim vardý,baktým bir kargaþa var,kadýnýn biri kur korumalý hesaba geçmiþ,mart sonu ödemesi varmýþ,ama banka yapmamýþ yasal faiz üzerinden yapmýþ,kadýn hani benim kur korumalým diyor,banka hayýr yapmamýþsýnýz diyor,kadýnýn elinde kaðýt var kur korumalý için bunu banka önermiþ,ama resmi deðil,bankacýnýn kurnazlýðýylan bankacý hokus fokus yapmýþ,tekrarýnda hesabý yniledi,tabiki yasal yoldan,haziran sonunda ödemek kayýdýylan bakalým ne olacak,0 zaman dolar 1300 cývarýydý sanýrým,þimdi 16 sayýlýr:notr:
Dolarýný bozdurup kkm yapmak salaklýk ama tl mevduatýnýn vadesi bitti ide veya elinde tl varsa kkm yapmak bence akýllýca bi iþ. Faizi biraz düþük ama olduda dolarda artýþ fazla olursa tlnin kaybýný en aza indiriyorsun
kkm diðer kaldýraçlý enstrumanlarla birieþince parlýyor..
1:1: olsa türev swap maliyetinin yarýsýný görtürüyor..
16% lýk krediyi dövize gömmek bir nevi.. ana para da dövize endeksli :he: :he:
vade 1 ay olsa çok daha güzel olurdu.
Kkm karlý ýse diyelim 10 mikyar dolares TL ye dondu ve sonunda herkes basladýgý uzere dolares almaya karar verdi TL olarak karda olanlar alacagý 10 mikyar dolarý bulabilecek mi...hatta reel karda ise fazlasýný...bence mumkun degil...otellerde animasyonu sýk yapýlýr dans ederken aniden muzik durur kiþi sayýsýnýn bir eksiði sandalye olur...muzik bittiðinde biri ayakta kalýr...ytd
Dolarý tepe noktada yakalarsan, dolar bozup KKM yapmak mantýklý. KKM yaptýktan sonra dolar vade sonunda düþerse MB dönüþüm kurundan bire bir ayný tutardaki dövizini geri alýrsýn aldýðýn fark da senin kazancýn olur. Ne kadar çok düþerse o kadar kazançlý çýkarsýn.
Dolarýn varsa 91 gün ihtiyacýn yoksa, düþüþe oynamak mantýklý. Ha olur da kur yükselirse ne kar var ne zarar. Bire bir ayný dövizini almýþ olursun.
Neyin mantigi, bunlar dolara mudahele etmiyor mu ?
Zaten sürekli dolarda duran biri kuru en tepe noktada yakalayýp KKM yaparsa ve 3 ayýn sonunda kur düþerse, baþlangýçtaki dövizini düþük kurdan alýr artý faiz ve kur düþüþü kadar kar eder.
3 ay sonra yine dolarý olacak ve artýsý var.
Dolarda dursa sadece dolarý olacak.
https://www.sozcu.com.tr/2022/yazarl...r-7147424/amp/
Pisti yýkmaktan neden vazgeçtiler?
Neden KKM yapmak salaklik?
Elindeki dolari bozup TL ye yatiriyorsun 3 ayin sonunda ya dolar karsiligi TL yi veriyor yada TL faizi hangisi yuksekse degilmi?
Ee bu durumda para kaybetmek imkansiz. Nasil salaklik anlamadim.
Yalnizca nakit dolarda kalsaydin olasi faiz potansiyelini kaciracaktin
Dün Nissana gittim servis için 8.aya kadar gelecek tüm qasqai araçlar satýlmýþ
1 milyon TL caným
https://twitter.com/Erka48253411/sta...12202279215106
Inanilmaz dolandiricilik sistemi
kargoyu teslim eden adamin elindeki kagidi imzalarken dikkat edin
https://twitter.com/nasuhbektas/stat...86767005196289
Büyük muz 500-600 gramdýr çok az fire vardýr
Bu öðlen 30 dakikada 15 sorti yapan f16 lar vardý .
Tatbikat zannettim meðer mezuniyet töreni için miþ
Benim elimde dolar var diyelim tepe olduðunu düþünüyorum...
Bu durumda kýsa vade için 3 seçenek var ;
1.opsiyon yapar risk primi alýrým...Opsiyon fiyatý genelde spottan daha pahalý oluyor.
2-Tl ye döner düþüþ gerçekleþirse kademeli alýrým...
3-KKM yaparsýn , düþerse faiz alýrsýn , düþmezse dolarýn dolar...
Ben uzun zaman 1 seçeneði kullandým çok güzel para veriyorlardý...Sonra dolar trend oluþturunca bu iþten vazgeçtim...