Merhabalar. Özbekistan ile yapılan anlaşmanın kw/h fiyatını öğrenebilen varmı?
Epey baktım ama denk gelemedim.
Printable View
Merhabalar. Özbekistan ile yapılan anlaşmanın kw/h fiyatını öğrenebilen varmı?
Epey baktım ama denk gelemedim.
bir kaç hisseyle endeksi tutuyorlar....
öteki hisseler bozuk....
Odas güncel grafik.
https://twitter.com/borsaninizinden/...wLs2PR8erVKryA
Bu da bir önceki kredili işlem yasağından kalma.
https://twitter.com/borsaninizinden/...wLs2PR8erVKryA
Aynı senaryo 10.84 TL kadar ver kapanış 11. TL üstü
https://i.hizliresim.com/q2lhfk4.png
Nihayet yanındakilerle ilgili korelasyonlar Odaş lehine dönmeye başladı...yavaş yavaş normalleşiyor durum..
https://i.hizliresim.com/305cet4.png
Yandaşlarını da çekti dipten çıkardı....:ok::ok:
4686 endekste 12,51 i gören ODAŞ, 4983 endekste 11,24.-TL...Endeksle ters korelasyon oluşumu halen devam ediyor...
https://i.hizliresim.com/pw13aw9.png
https://i.hizliresim.com/3npdnqh.png
BOFA BUGÜN >>>AKTİF ALICI
11,85 in üzerinde Günlük sistemdeki doğrusal indikatörlerde yukarıya keserler, alt periyotların tamamı kesti çünkü ..(Mühim olan endekse birazcık güçlü bir düzeltme gelip gelmeyeceği /4700 e kadar mesela/ ve şayet gelirse de bu düzeltmeye Odaş'ın vereceği tepki önemli....)
Belki de bugünkü yükseliş odaş hissesine 15 üstü kalıcılık sağlamasına yardımcı olur.Yıl içinde TL bazlı gördüğü en yüksek seviye 12,51 dolar bazlı zirvesi 2018 yılında görmüş 15 TL civarları eşekler gibi bağıra bağıra yükseliş yaşayacaktır hocam he zaman kaybı olması önemli değil mantıklı olan budur.
rev no 12....
sabah, boşluk bırakmıştı....
https://www.tradingview.com/x/B7LXUl8t/ 80 hedefimize az kaldı. Sonra katlama yapmak için beklerim.
ODAS - Şirket Güncellemesi (Daha iyi performans derecesi korunur)
Arka rüzgar devam ediyor
epdk'nın Eylül 2022 sonunda aldığı kararla, yerli kömür santralleri için azami iskan fiyatları (MWh başına) Ekim ayı için %41 m/m artarak 2.050 TL'ye yükseltilerek Kasım ayı için neredeyse sabit tutuldu. Daha yüksek elektrik fiyatlarının ve devam eden güçlü elektrik talebinin 2022-2023 tahminlerimizi muhafazakar bıraktığını düşünüyoruz. Bu raporla, 2022 ve 2023 FAVÖK tahminlerimizdeki %19 ve%23'lük yukarı yönlü revizyonların yanı sıra %16'lık daha düşük risksiz oran da dahil olmak üzere revize edilmiş makro varsayımlar (% 18'e karşılık) nedeniyle hedef fiyatımızı 15,50 TL / hisseye (önceki 11,00 TL / hisseden) yükseltiyoruz% daha önce). Yeni hedef fiyatımız mevcut seviyelere göre% 26 yukarı yönlü potansiyele işaret ettiğinden, 2023 tahminlerimizde hala iddiasız 4,3x P / E ve 3,5x EV / FAVÖK seviyesinde işlem gören hisse senetleri için sırasıyla Daha iyi performans notumuzu koruyoruz.
Can2 Termik'in güçlü finansal performansına devam etmesi muhtemel
Odaş, güçlü elektrik fiyatları ve daha yüksek kur nedeniyle% 443 yıllık FAVÖK büyümesi kaydeden% 77 borsada işlem gören iştiraki Can2 Termik'in (CANTE TI) etkileyici performansı sayesinde 9M22'DE olağanüstü güçlü finansallar bildirdi. 1 Ekim itibariyle maksimum uzlaşma fiyatlarında yukarıda belirtilen% 41'lik artış göz önüne alındığında, 4Ç22'NİN Can2 Termik için sağlam bir çeyrek daha olmasını bekliyoruz.
Diğer işletmelerden ek katkı
Odaş, Urfa ilindeki 140MW kapasiteli doğalgaz yakıtlı elektrik santralini, bu pazardaki güçlü talep ve karlılık koşullarından yararlanmak için Özbekistan'a taşıdı ve bu da yılda yaklaşık 15-20 milyon ABD Doları FAVÖK getirebilirdi. Odas'ın Özbekistan operasyonlarında %50 hisseye sahip olduğunu lütfen unutmayın. Ayrıca şirketin madencilik (alçı ve kül, antimon), kömür satışları ve elektrik perakende operasyonlarından yılda 10 milyon ABD dolarından fazla FAVÖK üretme potansiyeline sahip olduğunu hesaplıyoruz. Son olarak Odaş geçtiğimiz günlerde Yönetim Kurulunun gelir çeşitliliğini artırmak amacıyla turizm ve marina Yatırımları alanlarındaki yatırım fırsatlarını değerlendirme kararı aldığını duyurmuştu. Şu anda böyle bir katkıyı içermiyoruz.
Net borç / FAVÖK oranında önemli bir düşüş
2020'de 7,0'dan 2021'de 5,7'ye çekildikten sonra, 2022'de şu ana kadarki güçlü FAVÖK üretimi sayesinde Odas'ın net borcu / takip eden favök'ü 9M222 sonunda 0,3 kat seviyesine geriledi.
Temettü dağıtımı da bizim görüşümüze göre mümkün olabilir
2022'de büyük bir nakit akışı oluşumu ve daha düşük kaldıraç seviyesi ile, önceki yıllara ait birikmiş zararlara rağmen 2022 kazançlarından bir miktar kar payı dağıtımının mümkün olabileceğini düşünüyoruz. Mevcut mcap'de% 2,1 verime karşılık gelen% 10 ödeme oranını varsayıyoruz.
(OYAK YATIRIM MENKUL DEĞERLER)
oyak yatırım hedef fiyatını arttırmış....
bi çok kurum, hedef fiyat verince allak bullak oluyor hisselerin bi çoğu....
https://i.hizliresim.com/eii16bg.png
Arada % 23 fark var, bazı hisselere yansıması %25-30 olmaz, %50 bile olur.. 2023 e girerken bir kenarda dursun bilgi olarak...
Ayrıca odaş hissesinde 10 civarları artık görülmez o seviyelere düşüş yaşamaz ilk hedef 15 üstü kalıcılık daha önce yazmıştım aralık sonu yada ocak ayı ortaları diye eğer piyasa iyi olursa hedefe erken giderse o zaman güzel ralli yaşamış oluruz izlemeye devam. He odaş spekülatörü beni mutlu etmen için 2 tavan yaşatman lazım 2 tane tavan borcun var.
İstedikleri kadar twitter da odaş yazsınlar hikaye hisse normal dinlenme sürecini yaşıyor.5,30 maliyetim vardı sonra sıfırladım. odaş hissesinde eylül ayı ortaları o zaman twitter da sosyal medyada şıkır şıkır yazıyorlardı yaptığınız yorum baştan çok yanlış hem de çok yanlış.Siz bence iyi eğitim alın hem temel hem teknik açıdan çok zayıfsınız.
Son olarak hisse gün içinde en düşükte işlem görebilir son derece doğaldır fakat gerçek olan seans kapanışına bakın ne kapattı hisse diye benim diğer hissem son 15 dakikada tavana gidiyor 3 defa yaşadım bunu o yüzden acele şekilde düşüncenizi yazmayın foruma.
Dostum
2013 de borsa nin %70 80 i banka idi
11 dolar olan halb simdi 0.2 dolar da misal.. o sekilde bakmali..
su an dolari enflasyonu her seyi bir an durdurursak
Bana gore borsa da degerinin altinda fiyatlayan 10 hisse vardir yoktur
Bunlar dan biri odas kesinlikle
Ikincisi menderes..
Bist 30 da su an iskontali kagit yok
Thy bile 5 fk degil ama artik o karlar bir daha gelmez..
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam neye göre o karlar bir daha gelmez diyorsunuz?
Mesela THY neden kötü bir 2023 yaşayacak mesela? En büyük iki turist destinasyonlarında savaş varken bu karları elde etti.
Önümüzdeki yıl enflasyon en iyi ihtimalle %40-50 olacak.
Yani o karlar bırakın aynı kamayı, %40-50 bile artabilir.
Bu kar sürdürme olayı herkesi endişelendiriyor ama bu şirketler her defasında bir yolunu buluyor ve bulacak.
Aksi kapitalizme ters..
2023 yılında da borsada iyi para kazanılır dolar bazında borsa ucuz 2013 mayıs ayına göre borsada balon var diyenlere gelsin.Ayrıca 2013 mayıs ayında yabancı oranı %65 olması lazım.Örneğin 2020 mart ayında covid 19 dan dolayı borsa düşüş yaşamıştı oradan da bakabilirsiniz borsaya yada borsaya 2009 yılı şubat ayından bakabilirsiniz bence yön yukarı.
ODAS'ın dünydaki benzerleri 10,48 FD/FAVÖK ve 13,57 FD/VFÖK ve 16,46 F/K ile fiyatlanıyor. ODAS ise 6,43 FD/FAVÖK ve 6,54 FD/VFÖK ve 7,32 F/K ile fiyatlanıyor.
Aynı ortalama rasyolara göre sırasıyla, % 38,64 ve % 51,80 ve % 55,52 iskontolu.
BIST'teki sektör ağırlıklı ortalamalarına göre ise FD/FAVÖK'te % 52,05 VE F/K'da % 47,75 iskontolu. Yani mevcut bilanço değerlerine göre aşağı yukarı ortalama rakamların yarısı kadarı ile fiyatlanıyor. Bu da 24-25 TL arası bir rakam eder. Biraz risk faktörü ilave edip % 20 iskonto uygulasak bu rakama 20 TL civarı eder. Şu anda piyasa ODAS'a belki de gelecek yılı düşünerek biraz cimri davranıyor. Cömert davranacağı zamanlar da gelecektir. Hele şu VBTS bitsin.
Borsa pahalı diyen arkadaşlar borsaya nominal rakamlar ile bakanlar. Borsa altın, gümüş, bakır gibi emtia değil ki sadece tarihsel fiyatları ile mukayese yapılsın. Fiyatları oluşturan şirketlerin bilançoları büyüyor, varlıkları büyüyor. Bugün endeksi 8-10 yıl önceki endeks zirvesinin dolar karşılığı ile bile karşılaştırmak anlamsızdır. BIST 100'ün tarihsel F/K ortalaması 10 civarında. Şu anda ise mevcut bilançolara göre bile 6,89 F/K ortlaması. Kaldı ki endeksteki şirketlerin çoğu duran varlıklarını ciddi anlamda yeniden değerlemeye bile sokmadı, o yapılsa idi YDF farklarının net karlara yansıması ile belki de endeksin F/K ağırlıklı ortalaması 4-5'li rakamlar olacaktı. Nominal değerler ile bakmak yerine görece değer/eder mantığı ile bakılmalı.