koyu kısım oldu hocam..:)
Printable View
evet sevgili sevenhill kincecik bir tavanda bilanço geldi hırpalamaya girdi kerata sallaya sallaya milletin kafasını karıştırma derdinde spekettin efendi patron demiyorum patron bu tür tezgahlarla ugraşmaz eger isterse bshev deki gibi çagrı yapar ve hepsini hüpletir bshevi iyi hatırlıyorum 18 lerdeydi 110 lara gitti ve çagrı geldi yanlış hatırlamıyorsam 263 mü 163 den mi hepsini götürmüştü tabi o günün parasıyla baya iyi paraydı o günler için.hayırlısı ve şu teşvikle zaten elektirikli fren sistem işini de halletti yani gelecek bizleri bekliyor bizler de spekettinin ve patronun tabi sermaye artış haberlerini hayırlı kazanç tüm dostlara.
Nasibimize yine beklemek düştüyse. Beklemeye devam ederiz. Sayın sevenhil ve sayın mercek2 yorumlar için teşekkürler
Yönetim Kurulumuzun 30.12.2022 tarihli kararı doğrultusunda, Şirketimiz kayıtlı sermaye tavanının
450.000.000,00 (dört yüz elli milyon) Türk Lirası'na arttırılmasına karar verilmiş ve buna ilişkin esas
sözleşme tadiline yönelik Sermaye Piyasası Kurulu'na yapmış olduğumuz başvuruya uygun görüş
verildiği 14.02.2023 tarihinde kamuya duyurulmuştu.
Söz konusu esas Sözleşme tadil tasarısına ilişkin olarak T.C. Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel
Müdürlüğü'nün 21.02.2023 tarih ve E-50035491-431.02-00082990815 sayılı yazısı ile izin
verilmiştir.
Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.
Adamlar goz gore gore o sene bu sene mi demeye çalışıyorlar, yoksa biz mi abartiyoruz ,olumlu algiya mi kapiliyoruz ? Veya piyasa niye gormezden gelmeye calisiyor , unutturma cabalari mi. Kafada bi ton sorular..bilanco ustunkuru fena degil, zaten 100 civari bekleniyordu ama bu enflasyonda 120 olaydı daha iyi olurdu. gerci kim takar bilancoyu :) mart ayi geldi catti. Hayirlisi bakalim
SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
01 Mart 2023 Çarşamba, 06:48
Güncelleme: 01 Mart 2023 Çarşamba, 08:30
Sermaye artırımlarında yeni vergi indirimi düzenlemesi
Resmi Gazete'de yayımlanan Kurumlar Vergisi Genel Tebliği’nde nakdi sermaye artışlarının yurt dışından getirilen nakitle karşılanan kısmı için söz konusu indirim oranı yüzde 75 olarak uygulanacaktır.
Sermaye şirketlerinin nakdi sermaye artışlarının yurt dışından getirilen nakitle karşılanan kısmı için kurumlar vergisi indirim oranı yüzde 75 olarak uygulanacak.
Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) kurumlar vergisi genel tebliğinde, kurumlar vergisi kanununda ve diğer kanunlarla yapılan değişikliklere paralel düzenlemeler içeren tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı.
Düzenlemeye göre, finans, bankacılık ve sigortacılık sektörlerinde faaliyet gösteren kurumlar ile kamu iktisadi teşebbüsleri hariç olmak üzere sermaye şirketlerinin kurumlar vergisi indiriminden 5 Temmuz 2022 tarihi esas alınarak 5 hesap dönemi için ayrı ayrı yararlanabilecek. Önceki uygulamada şirketler, indirimden her bir hesap dönemi için bir defa yararlanabiliyordu.
Düzenlemeyle ayrıca, indirim tutarının hesaplanmasına esas tutulan sadece dördüncü geçici vergilendirme dönemi "yıllık hesap dönemi" olarak değiştirildi.
Tebliğle, İstanbul Finans Merkezi'nde faaliyette bulunan şirket veya şubelerin, yurt dışından satın alınan malları Türkiye'ye getirilmeksizin yurt dışında satmalarından veya yurt dışında gerçekleşen mal alım satımlarına aracılık etmelerinden elde ettikleri kazançlarına uygulanan yüzde 50 oranındaki kurumlar vergisi indirimi kapsamına girebilmeleri için gereken şartlar belirlendi.
Buna göre, kurumların indirimden yararlanabilmeleri için; yukarıdaki kapsamda elde ettikleri kazancı, elde edildiği hesap dönemine ilişkin yıllık kurumlar vergisi beyannamesinin verilmesi gereken tarihe kadar Türkiye'ye transfer edilmiş olması, aracılık faaliyetine ilişkin malların satıcısı ve alıcısının Türkiye'de olmaması gerekiyor.
Gündem maddeleri gelseydi iyi olurdu!
hocam iki hissem var.. mrshl ağırlıklı olamk üzere bfren ikisinde de bende bekliyorum önümüzdeki hafta, ay bir şeyler olabilir diye..
teknik olarak kaç kez yazdık çizdik.. benim için önemli olan stopların çalışmaması, onun haricinde bekliyorum..
sürekli sormak bir şey değiştirmiyor..:)
bol kazançlar..
frenler de bfrenden inşallah!:)
#TOASO Tofaş, Stellantis ile anlaşmaya vardı. Anlaşmanın detayları şöyle:
- Tofaş, Stellantis Otomotiv'i 400 Milyon Euro bedelle satın alacak
- Tofaş'a, Türkiye'de Stellantis Otomotiv tarafından yürütülen, Türkiye ile sınırlı olarak Stellantis markalı (Peugeot, Citroen, Opel ve DS Automobiles) araçların ve yedek parçalarının ithalat ve satış hakkı verilecek.
-Tipo/Egea modelinin Tofaş tarafından Türkiye'de satışı ve ihracatı için üretiminin 31 Aralık 2025 tarihine kadar uzatılmasına; ayrıca 2025 yılı başından itibaren beş marka için öngörülen yeni "K0" modelin hafif ticari araç ve "Combi" versiyonlarının Türkiye'de münhasır üretim ve satış hakkının Tofaş'a verilmesine ve gerekli yatırımlara başlanmasına; 2023 yılı Temmuz ayı içerisinde gerçekleşmesi öngörülen yeni model hazırlıklarının başlangıcına kadar Türkiye'de satılmak üzere Doblo modelinin üretimine devam edilmesine ve bu doğrultuda Tipo ve Doblo modellerinin üretimine ilişkin mevcut anlaşmalarda gerekli tadillerin yapılmasına; Fiorino modelinin üretiminin 31 Aralık 2024 itibariyle sonlandırılmasına ve Stellantis Grubu ile ortak iş alanlarının geliştirilmesine yönelik çalışmalarda bulunulmasına karar verilmiştir
- Mevcut Ortaklık Sözleşmesinin ve mevcut üretim sözleşme tadillerinin üç ay içinde, ithalat ve dağıtım sözleşmelerinin ise kapanış tarihine kadar, "K0" modeline ilişkin sözleşmenin ise beş ay içinde imzalanmasına karar verilmiştir
egeen düzenimizi bozuyor takılma be panzerim ordaki patron tahtacı ortaklıgı puşt millet ne dese kulak arkası yapıyor ama buradaki patrona da saygı duyuyorum gerçekten egeen verileri bfrende olsa şimdi 30-40 binlikler yüzüyor olurdu ne diyelim umarım yatırım bitince o verileri de sollarsın sen ve beklemeye devam.
Bişeyler deniyor. Dur bakalım ne olcak
vaayy be neler yapmış kral bu endekste. :bravo:
üçlüde bayrağı da kapmışız. otobana çıkarız artık umarım
genel kurul tarihi açıklandı mı arkadaşlar? ben göremedim de..
Sayın mercek2
Egeen'den umudumu kestim. Öyle bir çirkin tezgah kurulmuş ki küçük yatırımcı dışında bu tezgahtan herkes memnun. Baktı boschfren o da egeene takılmaya gerek yok ben kendi yönümü çizeyim dedi. Helal olsun. Şapka çıkarttım. Hep güvendim ve hiç bunu boşa çıkartmadı. CPH2125 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Uludağ İhracatçı Birlikleri'nin şubat ayı ihracatı, 2 milyar 777 milyon 98 bin dolar olarak gerçekleşti
Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Türkiye'nin Genel Sekreterlik bazında en fazla ihracat yapan ikinci birliği olan Uludağ İhracatçı Birlikleri'nin (UİB) şubat ayı ihracatı, 2 milyar 777 milyon 98 bin dolar olarak gerçekleşti. Şubat ayındaki ihracatı 2,8 milyar dolar olan UİB'in yılın ilk iki ayındaki ihracatı ise %13 artışla 5 milyar 607 milyon dolar oldu.
UİB Koordinatör Başkanı Baran Çelik, "Şubat ayı başında yaşadığımız ve ülkemizi yasa boğan deprem felaketi nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa, ailelere ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Yaralarımızı sarmak için dayanışma ruhu ile hareket etmeye devam etmeliyiz. Diğer yandan afetin maddi hasarları da çok büyük. Bu nedenle ekonomik açıdan da güçlü olmayı ve maddi yıkımın boyutunu minimuma indirmek için var gücümüzle çalışmayı sürdürmeliyiz. Sanayi çarklarımız üretim ve ihracat için dönmeye devam edecek" dedi.
OİB'in ihracatı şubat ayında 2,3 milyar dolar
Şubat ayında 2 milyar 270 milyon 487 bin dolar ihracat gerçekleştiren Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nin (OİB), Şubat dönemi ihracatı %14 artışla 4 milyar 620 milyon dolar oldu.
UTİB'in ihracatı şubatta 108,4 milyon dolar oldu
Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), şubat ayında 108 milyon 411 bin dolar ihracata imza attı. UTİB'in Ocak-Şubat dönemdeki ihracatı ise 218 milyon olarak gerçekleşti.
UHKİB 80,8 milyon dolar ihracat yaptı
Şubat ayında, 80 milyon 868 bin dolar ihracata ulaşan Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin (UHKİB), yılın ilk iki ayındaki ihracatı ise 164 milyon dolar seviyelerinde gerçekleşti.
UMSMİB'in ihracatı 18,1 milyon dolar
Şubat ayında, 18 milyon 146 bin dolar ihracat yapan Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği (UMSMİB), Ocak-Şubat döneminde 35 milyon dolar ihracat gerçekleştirmiş oldu.
UYMSİB'ten şubatta 13,1 milyon dolarlık ihracat
Şubat ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 43'lük artışla 13 milyon 172 bin dolar ihracat gerçekleştiren Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB), yılın ilk iki ayında %34 artışla 24 milyon dolar seviyelerinde dış satışa imza attı.
Öte yandan, UİB üzerinden ihracat kaydı yapılan ve "diğer" başlığı altında listelenen sektörlerin şubat ayı ihracatı 286 milyon dolar olarak açıklandı.
yönetim kurulu toplanıp gk tarihini açıklarken oranı da açıklar mı acaba?
slm sevgili dostum evet olabilir yeterki karar alınacak olsun alman patron telle de fikrini açıklayabilir yönetime onlar da açıklayabilir egeen patronu gibi degil bu alman egeenin patronu donsuz dürzü her şey benim kontrölüm altında olsun istiyor burada ise bence şeffaf bir yönetim var.
panzerim takılma şu egeen zibidisine ez geç milisi:bravo:
6299.80 bu son yükselişin zirvesi işte orayı yeniden test edince işler değişir
https://i.hizliresim.com/eej5yfl.jpeg
Bu yıl henüz belli değil ama ay sonu olacak kesin:)
geçen yıl 2022
Genel Kurul Çağrısı
Genel Kurul Tipi Olağan Genel Kurul
Hesap Dönemi Başlangıç Tarihi 01.01.2021
Hesap Dönemi Bitiş Tarihi 31.12.2021
Karar Tarihi 16.02.2022
Genel Kurul Tarihi 18.03.2022
Genel Kurul Saati 11:00
GK'na Katılım İçin Pay Sahibi Olunması Gereken Son Tarih 17.03.2022
Ülke Türkiye
Şehir BURSA
İlçe NİLÜFER
Adres Crowne Plaza Bursa Convention Center & Thermal Spa Zümrüt Salonu Odunluk Mahallesi Akpınar Caddesi No:17 16110
önceki yıl 2021
Genel Kurul Çağrısı
Genel Kurul Tipi Olağan Genel Kurul
Hesap Dönemi Başlangıç Tarihi 01.01.2020
Hesap Dönemi Bitiş Tarihi 31.12.2020
Karar Tarihi 01.03.2021
Genel Kurul Tarihi 30.03.2021
Genel Kurul Saati 11:00
GK'na Katılım İçin Pay Sahibi Olunması Gereken Son Tarih 29.03.2021
Ülke Türkiye
Şehir BURSA
İlçe NİLÜFER
Adres Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sarı Cad. No 8A 16140 Nilüfer Bursa
buraya gelin ne arıyorsunuz orada burada!
Volkswagen, Kuzey Amerika'da kuracağı ilk gigafactory için görüşmeleri yapıcı olarak niteledi
Volkswagen'in sözcüsü, şirketin Avrupa dışındaki ilk büyük batarya hücresi fabrikasını nerede kuracağına hala karar vermediğini açıkladı.
Sözcü, "Kuzey Amerika'daki ilk gigafabrikamız için uygun bir yer bulmak için hala çok çalışıyoruz ve iyi, yapıcı görüşmeler yapıyoruz" dedi.
Volkswagen'in denetim kurulu, Amerika Birleşik Devletleri'nde yeni bir üretim tesisi ve Kuzey Amerika'da bir batarya hücresi fabrikasını görüşmek üzere bugün toplanıyor.
Mercedes-Benz, Güney Almanya'da batarya geri dönüşüm fabrikası kurmaya başladı
Mercedes-Benz, Almanya'nın güneyindeki Kuppenheim'da sürdürülebilir bir batarya geri dönüşüm fabrikasının temelini attı.
Yıllık 2500 ton kapasiteye sahip olacak pilot tesis, yeni elektrikli Mercedes-Benz araçları için 50.000'den fazla batarya modülü üretimine katkıda bulunacak.
Geri dönüştürülmüş bataryalar, test araçlarından ve çalıştırma bataryalarından sağlanacak. Pilot uygulamanın başarısına bağlı olarak, üretim hacimleri orta ve uzun vadede ölçeklendirilebilir.
Tesisin ilk aşaması olan mekanik demontajın işletmeye alınmasının bu yılın Aralık ayında başlaması planlanıyor. Kamu ile görüşmelere tabi olan pilot fabrika birkaç ay sonra tamamlanacak.
Kuppenheim fabrikası halihazırda güneş enerjisi ve yeşil elektrikle CO2 nötr bir operasyon yürütüyor. İnşaatı, Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı tarafından yürütülen bir bilimsel araştırma projesinin parçası olarak finanse ediliyor.
tam haberlik ama gelmiyor işte..:)
elim şey olaydı da çizmeseydim şu 5242 yi..:plc:
https://i.resm.im/QUmqs2D.png
hey gidi günler hey:)
24-04-2012, 10:34
Temmuz ayında yürürlüğe girecek yeni Türk Ticaret Kanunu’nun bedelsiz sermaye artırımını zorunlu hale getireceğini öğrenen yatırımcılar, borsada bedelsiz potansiyeli yüksek hisselere akın etti. İMKB’nin yüzde 0.75 gerilediği geçen hafta bedelsiz potansiyeli taşıyan hisselerin tamamı sert yükseldi. Bazı hisse senetlerinde yüzde 70’i aşan artışlar yaşandı.
Son günlerde borsada tam anlamıyla bedelsiz sermaye artırımı çılgınlığı yaşanıyor. İMKB 100 Endeksi’nin yüzde 0.75 düştüğü geçen hafta bedelsiz sermaye artırımı yapması beklenen şirket hisselerinde yüzde 70’e varan yükselişler oldu. Cuma günü en çok yükselen 20 hissenin neredeyse tamamı bedelsiz sermaye artırımı yapma potansiyeli taşıyan hisselerden oluştu. Peki bedelsiz potansiyeli taşıyan şirket hisselerinde yaşanan rallinin arkasında ne yatıyor?
İMKB, hızlı tırmanışın ardından şirketlerden tek tek açıklama istedi. Şirketlerden gelen açıklamalar ise aynıydı: “Kamuya açıklanmamış özel bir durum yokturâ€.
İş dünyasında yepyeni bir sayfa açılmasına neden olacak yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK), borsadaki sert fiyat hareketlerinin arkasında yatan ana neden olarak gösteriliyor. Çünkü Temmuz ayında yürürlüğe girmesi beklenen yeni Türk Ticaret Kanunu, şirketleri bedelsiz sermaye artırımına zorluyor. Yeni TTK’nın “İç kaynaklardan sermaye artırımı†başlıklı 462’nci maddesinin 3’üncü fıkrasına göre, şirketlerin bilançolarında sermayeye eklenecek fon, yedek ve dağıtılmamış kârların bulunması halinde, bu fonlar sermayeye dönüştürülmeden yeni sermaye artırımına gidilemiyor. Başka bir ifadeyle, şirket bilançolarının pasifinde özsermaye unsuru ve sermayeye eklenmesine engel olmayan fonlar varsa, öncelikle bunların sermayeye eklenmesi gerekiyor. Yani sermayeye eklenecek yedekler, dağıtılmamış kârlar ve fonlar sermayeye eklenerek mevcut ortaklara bedelsiz hisse senedi verilmesi imkanı sağlanıyor. Bu uygulama ile mevcut ortakların, özellikle de azınlık hissesine sahip ortakların haklarının korunması amaçlanıyor.
Mevcut uygulamada ise şirket bilançolarında sermayeye eklenebilecek fonlar olduğu halde, sermaye artışına gidilerek küçük ortakların haklarının kaybolmasına neden olunuyordu.
Bu arada şirketler açısından önemli bir ayrıntı da bulunuyor. Yeni düzenlemenin istisnası olmadığı gibi yoruma da açık değil.
Brisa ve Netaşâ€™la başladı
Yeni düzenleme öncesinde şirketler yüksek miktarda bedelsiz sermaye artırımı kararı almaya başladı. Netaşâ€™ın yüzde 900’luk bedelsiz sermaye artırımı kararından sonra geçen hafta Brisa da yüzde 4 bin oranında bedelsiz sermaye artırımı kararı aldığını duyurdu. Brisa hisseleri geçen hafta yüzde 70.83 değer kazanarak en fazla yükselen ikinci hisse oldu. Netaş hisseleri yüzde 57.68 arttı.
Son 5 işlem gününde bedelsiz sermaye artırımı potansiyeli taşıyan şirketlerden Good-Year yüzde 36.36, Alarko Carrier yüzde 34.38, Kartonsan yüzde 25.06, Göltaş yüzde 24.68, Ege Gübre yüzde 24.51, Konya Çimento yüzde 23.16, Bagfaş yüzde 20.90, Adel Kalemcilik yüzde 16.14, Erbosan yüzde 15.26, BSH Profilo yüzde 14.58, Borusan Boru yüzde 14.29, Alarko GYO yüzde 14.05, Çimbeton yüzde 12.75, Borusan Yatırım da yüzde 12.14 değer kazandı.
Bedelsiz sermaye artırımı yapması beklenen şirketler arasında geçen hafta değer yitiren hiçbir hisse olmadı.
Bedelsiz sermaye artırımı zorunlu
Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun şirketler için çok sayıda konuda değişiklik içerdiğini ifade eden Prof. Dr. Şükrü Kızılot, “ Bu değişikliklerden bir tanesi de bedelsiz sermaye artırımı konusunda. Yeni düzenleme şirketleri bedelsiz sermaye artırımı yapmaya zorluyor†dedi. Kızılot, yeni TTK’nın limited şirketler için de hayati öneme sahip olacak değişiklikler içerdiğinin altını çizerek şunları söyledi: “Türkiye’deki şirketlerin yüzde 75’i limited şirket statüsünde. Yeni TTK’ya göre, bir limited şirket zor duruma düştüğünde ortaklar ya da yakınları şirkete para koyduğunda bu paralar banka kredisi borçlarının kapatılmasından sonra ödenebiliyor. Yani önce banka borçları kapatılacak, sonra şirkete para koyan ortakların parası ödenecek. Bu örnekte de görüldüğü gibi şirketler yeni dönemin neler getireceğini iyi anlamak zorunda.â€
Yeni TTK’nın 462’nci maddesi ne diyor?
1) Esas sözleşme veya genel kurul kararıyla ayrılmış ve belirli bir amaca özgülenmemiş yedek akçeler ile kanuni yedek akçelerin serbestçe kullanılabilen kısımları ve mevzuatın bilançoya konulmasına ve sermayeye eklenmesine izin verdiği fonlar sermayeye dönüştürülerek sermaye iç kaynaklardan artırılabilir.
2) Sermayenin artırılan kısmını, iç kaynaklardan karşılayan tutarın şirket bünyesinde gerçekten varolduğu, onaylanmış yıllık bilanço ve işlem denetçisinin vereceği açık ve yazılı bir beyanla doğrulanır. Bilanço tarihinin üzerinden altı aydan fazla zaman geçmiş olduğu takdirde, yeni bir bilanço çıkarılması ve bunun işlem denetçisi tarafından onaylanmış olması şarttır.
3) Bilançoda sermayeye eklenmesine mevzuatın izin verdiği fonların bulunması hâlinde, bu fonlar sermayeye dönüştürülmeden, sermaye taahhüt edilmesi yoluyla sermaye artırılamaz. Hem bu fonların sermayeye dönüştürülmesi hem de aynı zamanda ve aynı oranda sermayenin taahhüt edilmesi yoluyla sermaye artırılabilir. Artırım genel kurul veya yönetim kurulu kararının ve esas sözleşmenin ilgili maddelerinin değişik şeklinin tescili ile kesinleşir. Tescil ile o anda mevcut pay sahipleri mevcut paylarının sermayeye oranına göre bedelsiz payları kendiliğinden iktisap ederler. Bedelsiz paylar üzerindeki hak kaldırılamaz ve sınırlandırılamaz; bu haktan vazgeçilemez.
Kaynak: Vatan Gazetesi (http://haber.gazetevatan.com/borsada...5483/2/Ekonomi)
masa masa zelzele oldu zelzele!İnsanoğlu kadar tehlikeli tür yok çıkar dünyası böyle işte makam makam makam!
önceden belliydi zaten.. yedi kocalı hürmüz misali.. malumun ilanı olmuş..:)
Hocam sakin olalim.. hacimsiz hisse ; bakarsınız 2 dk.da değişir hersey. Riski aldik bekliyoruz
SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi