RIK ile vedalaştınız mı?
Printable View
rpd belli olmamış malesef.
aft +1,6
fonun fiyatının ta sabah 10-11'de belli olması beni o fondan çok ciddi soğutuyor, muadil fonlardan getirisi daha iyi bile olsa alt sıralara düşüyor benim için, bilmiyorum aynı düşünen varmı..sanki müşteriyi sallamamak gibi algılıyorum. bari mkk'ya ver. alım satımın kapanmasına 3-4 saat kala bana fon fiyatı açıklıyorsun, belki ben ona göre yatırım kararı alıcam..
Ani develuasyon beklentisi olanlar , fon larda altın yada aft gibi fonlarda beklemeli , sirf bu yüzden bu fonlardan çıkmıyorum , aynı zamanda emtia fonlarından
hükümetin lirayı dolara sabitlemiş olması şu an büyük avantaj aft'de. eskiden dünya piyasalarında işler iyi gidip risk iştahı arttığında misal aft borsadan +2 kazanıyorsa dolardan -1 yerdi, şu an usd/eur paritesi 1 aydır tepetaklak aşağı gittiği halde lira bu kayıptan etkilenmiyor. o yüzden özellikle abd borsaları için bundan daha iyi zaman yok. gazze kara operasyonu beklentisi gerçekleşti, fed faiz artırımlarında da pik yapıldı düşüncesi oluşursa yükseliş ivmesi artar.
AOY hakkındaki düşünceniz nedir? sürtük karakterli bi fon(allah var bu tabiri çoktan haketti) ama güzel dip yaptı..bunun yaptığı dibe güven olursa tabi..
Bu durumu en iyi karşılayan TDG onda da stopaj var direkt zarar. Doların kendisini alsan afedersin hayvan gibi makas var. Hisse senedi piyasalarının tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Özellikle NASDAQ 2000-2001 yılları arasındaki NASDAQ'a benziyor.
Burada $SPY'ın 5 işlem gününde %6'nın üzerine çıkmasının gerçekten doğal olduğunu düşünen var mı? %10'luk düzeltme bölgesine düşmek 3 ay sürdü, bunu bir haftada sildi!
Geleceğin enerjisi Hidrojen, yenilenebilir ya da nükleer enerji olabilir. Trendler değişebilir.
Bu sebeple sınırlandırılmış bir fonu diğer bir deyişle tematik bir fonu almayı kendi açımdan asla rasyonel bulmuyorum.
Fon yöneticisinin görevi zaten bu trendleri takip etmek. Yoksa ben fon yöneticine neden para ödedeyim :)
Hidrojen de elektrik ile üretilecek. Aslında benim fikrim böyle tematik fonlar yerine enerji karma fonu kurmalılar. Bir zaman alternatif enerji revaçta olabilir, bir zaman termik santraller. Gelecekte de nükleer enerji revaçta olacak. Gitsin Uranyum ETF leri alsın, enerji santrallerine yatırım yapsın bana da çok mantıksız geliyor
Vergi olayından getirinin yarısını alamayacaklarını bilsem ben gidip alacağım.
ya ben de zaten uzun vadeli yatırım kastetmiyorum aoy için, allah korusun: ) 2-3 aylık %30-40 vurgun için kıvama gelmiş durumda. %50 aft'deyim zaten ona dokunmam da, kalan %50 rpd hazır derin uykuya dalmışken ordan bi gezmeye çıksammı diyorum: ) bakalım..
USDTR dolar endeksli borsa yatırım fonu, anlık işlem gören ve piyasa yapıcı su QNB Finansbank olan, hisse gibi alınıp satılabilen bir fon. Doları makassız almak isteyenler için
zamanlama doğru yanlış umurumda değil ama bu IPJ, IPV ve TMG'den inanılmaz sıkıldım ve hepsini sattım. pazartesi hesabıma geçecek para ile THY alacağım... iş portföyün bir sürü fonu bence çok kötü yönetiliyor...
Ben de zamanında ipj almıştım kârı görünce sattım doların bir tık üstü getirmişti dolar almaktan çok bir farkı yoktu. Elektrikli araçlar
Devrimi diye diye fonu kakaladilar. Zaten EV piyasası çok kötü.lucid %67 zarar 1 yılda. Çok övülen BYDin getirisi 0.48 bir yılda. Tesla -2.75. Şunu öğrendim bir şey çok göz önüne gelmişse çok pohpohlanıyorsa genelde sonu hüsran. Alternatif enerji fonları da öyle
dış siyasette bir sorun çıkmaz ise(isveç yes or no)+yada bilmediğimiz dış siyaset vs vs.....ben mevcut ekonomi yönetiminin bu işi başaracağına inanıyorum.....ya da inanmak istiyorum...pozisyonumuda buna uygun kademeli sepeti ayarlayarak alıyorum...CDS lerde düşüşler ve yüksek oranlı olsa da bankalrın rahatlıkla sendikasyonlara çıkması vs vs vs...tünelin ucunda ışık var diyor...inşallah tren değildir..:)
başka da şansımız kalmadı...inşallah başarılı olurlar...
Amerikan tahvili alacağım 10000$ teminat istiyor bankalar. Yüzdesel olarak en büyük fon hangisidir? Bilen var mı?
Bir tek dolandırıcı gcm Forex var. Hayatta bulaşmam oraya
IZB fonu almıştım pazartesi 13:30 dan önce....çarşamba kapanış verilerinden perşembe 14:30 da hesabıma geçti...satmak istediğimizde yine aynı sistematik geçerli..bilgilerinize ..
serbest fonları alırken mutlaka almadan önce izahnameyi okuyalım...bu bana iyi bir ders oldu..
Artık sermaye piyasalarında iyi para kazanma devri kapandı gözüküyor ,misal en kotu yıllık %100 getiri bile çok zor artık ,emtia larda bile bir numara yok yerinde sayıyor ,uçacak kaçacak coin lerdede iş bitti
Devir üretme - yönetme yani reel sektöre dönüyor ama bizim ülkede tüm köşe baslari tutulmuş ,
bence de reel sektör getirisi menkul kıymetlerle kıyaslanamaz. ama soydan akrabadan bir altyapı, tecrübe birikimi almadıysan çok zor o işler hocam. bence her zaman fırsatlar var her köşe kapılsa da bir gün boş yer açılıyor ama bir iş kuracaksan gece gündüz demeden çalışıp hayatını iş için feda eden ilk kişi sen olman lazım ki çocuklar torunlar gerçekten kar etmeye başlasın, hayatını yaşasın.
Sıkılaştırma dönemine girdik. Pandemi dönemi gibi düşük faizli kredi yok. Hisse bazlı ayrışmalar olacak. Beğendiğim bir kaç hisse var ama malesef şişmiş. O FK Lara para giremem ben
Fon sepeti fonu mantığı tamamen tembellik. Sana başka fonları tutman için mi para ödeniyor? Varlıkları direkt alsana
Burada temel bir TEFAS problemi var.
Her fon grubu için benchmark için fon yönetimi yasal olarak minimum %0.3 olmalı.
Üstündeki yönetim ücreti benchmarka göre ekstra fazla getiriyorsa verilmeli.
Misal GBC fonu var. Yönetim ücreti %2.5. Benchmarkın gerisinde kalsa bile zike zike alıyor bunu fon tutanlardan. Bana çok kazandırsın isterse %10 alsın. Ama benchmark altında kazandırıyorsa %0.3 ten fazla yönetim ücretini hak etmiyor.
İyi ile kötüyü ayırt etmek mümkün değil. Yatırımcı detayları bilmiyorsa pazarlamacı ne diyorsa tamam diyor.
Bu yönetim ücretinin sabit olması fakat getiriye orantılı olmaması TEFAS sisteminin en zayıf tarafı bana göre.
Denizbank şubesinde yatırım şefinden eurobond , döviz bazlı serbest fonları hakkında bilgi istedim. Yüz yüze 25 dk. görüştüm. Bana ısrarla direkt eurobond almamı önerince ben de cds düştü çok daha düşeceğini sanmam bu nedenle cds 600 - 500 lerdeyken almadık artık alınmaz dedim.
Hayır , olur mu tam tersi cds düşükken alacaksınız ki yüksek prim yakalayın dedi. Güldüm ve size hayatta başarılar diyerek ayrıldım. Bu konuda hiç tecrübem yok. Alıp satmadım ama öyle biliyorum. Bilen varsa doğrusunu öğrenmek isterim.
Itfa tarihine kadar elinizde tutacaksaniz cds ile bir isiniz yok sonucta bond u trade etmeyeceksiniz bu mantikta su an eurobond getirisi doviz bazinda gayet yuksek getirisi var musteri temsilcisi size meramini anlatamamistir donanimi olmasigi icin muhtemelen
Itfa tarihine kadar elinizde tutmayacaksaniz para lazim oldu o ara cds yukseldi bond fiyati cds ten negatif etkilenir zarar yazarsiniz kuponlu ise de kupon fiyatlari da bond dan dusecektir ekstra
SM-M526BR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
GBC
hem altın ETF almış
MSCI Turkey ETF almış
Yapay Zeka ETF almış
Uranium ETF almış.
Silver ETF almış
Bencmark Ratio (%) ; MSCI ACWI Endeksi. %70 ; Bloomberg COMMODITY Endeksi. %30. ( Onlar da sırasıyla(1Y): %14$,-%6.79.. Toplam +7.76 ( dolar bazında)
GBC nin 1 yıllık getirisi %65
USD %55
Dolar bazında %6 kazanç Benchmarkın altında . Üstelik yönetim ücretini de sayarsak %3.5
Bu kadar fazla yönetim ücreti alıyorsan. ETF alarak işin kolayına kacmayacaksın. Buna rağmen Benchmarkın gerisinde kalıyorsun seni hayatta almam.
Borsa yatırım fonları nasıl ?
GMSTR,USDTRF,GLDTRF,ZGOLDF
birde altın sertifikası var ALTINS1 bunlardan bir sepet yapılır mı ?
Mesela GMSTR mi ? USDTRF mi ?